Workshop shinrin yoku

 
“Going to the woods, is going home.”

– John Muir –


Voor wie?

Voor nieuwe én ervaren bosbadderaars! Voor iedereen die nieuwsgierig is naar ‘bosbaden’ of shinrin yoku. Heb je iets gelezen of gezien over shinrin yoku en heb je nu zin om zelf een bosbad te nemen zodat je kunt ervaren wat het met jou doet? Voel je een diep verlangen je weer te verbinden met de kracht van de natuur? Zou je je graag wat meer aansluiten op de seizoenen en het rustgevende ritme van moeder Aarde? Of ben je gewoon op zoek naar wat ontspanning in je drukke, hectische leven? Dan is deze workshop voor jou! Ook diegenen die al vaker met ons op pad zijn geweest kunnen mee: de energie in het bos is immers in elk seizoen weer anders – en jouw ervaring dus ook. Onze verre voorouders, de oude Kelten en Germanen, hadden geen vier, maar acht seizoenen. Wij sluiten ons daar bij de Academy op aan en daar merk je in elk bosbad iets van!


Wat ga je doen?

Je gaat een ochtend op pad met een gecertificeerd Gids Shinrin Yoku©. In een kleine groep van maximaal 6 deelnemers ontdek je wat bosbaden is en hoe je het doet. 

Je ervaart hoe je je tempo kunt verlagen, je zintuigen kunt activeren en met de hulp van het bos meer in het hier-en-nu kunt zijn. Je ontmoet ‘jouw boom’ en komt (weer) in contact met je intuïtie. De workshop wordt afgesloten met thee van ingrediënten uit het bos, zodat je het bos ook fysiek in je op kunt nemen. Ook is er voor iedere deelnemer een gezonde zoete snack uit de keuken van Greendelicious.

Omdat we werken in kleine groepen kun je je optimaal focussen op je bosbad. Omdat we bij de Academy de 8 Keltische jaarfeesten volgen, hebben de bosbaden steeds weer een ander effect op je: de natuur verandert elke zes weken en dat kun je daadwerkelijk ervaren als je je daarvoor opent! 


Locatie

De workshops vinden plaats op een prachtig, eeuwenoud landgoed in Wassenaar. Na aanmelding en betaling ontvang je de exacte details en routebeschrijving.


Alles op een rij
 • Workshop van één ochtend waarbij je onder leiding van een gecertificeerd Gids Shinrin Yoku© zelf een bosbad neemt
 • Begeleide visualisaties en meditaties tijdens het bosbad
 • Aansluiting op de Keltische seizoenen en het effect op lichaam, geest en ziel
 • Afsluiting met bosthee en een gezonde zoete snack naar recept van Greendelicious
 • Op een prachtig, eeuwenoud landgoed in Wassenaar. Na aanmelding en betaling ontvang je de exacte details en routebeschrijving. 
 • We werken in kleine groepen van maximaal 6 personen met het oog op een zo optimaal mogelijke beleving van het bos.

Zij gingen je voor…


Kosten

Prijs: € 39,50

 • Een ochtend bosbaden, inclusief:
  • thee van helende ingrediënten uit het bos
  • gezonde, zoete snack naar recept van Greendelicious
  • dagkaart van het landgoed
 • Deze prijs is inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor zzp-ers bedrijven*)

*) Ben jij zzp-er en wil je deze workshop zakelijk volgen? Dat kan! Vink hieronder in het boekingsformulier aan dat je deze workshop zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling zo snel mogelijk een factuur. 


Voorwaarden om mee te doen
 • je staat open voor de natuur en dit onderwerp
 • je telefoon laat je thuis of staat uit
 • je bent goed ter been en kunt gedurende 2 à 3 uur wandelen of staan (we lopen niet zozeer heel veel kilometers, maar je loopt en staat wel voornamelijk)

De natuur is altijd mooi en heilzaam, het bosbad gaat dus met regen ook gewoon door. Alleen bij noodweer (code oranje of rood) wordt de workshop geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag vooraf per mail geïnformeerd. Zie ook de Algemene Voorwaarden onderaan deze site. Data winter 2020 – 2021

Maatregelen corona-virus
Conform de nieuwe maatregelen van de overheid zijn de workshops tot en met 9 februari geannuleerd. Vanwege de onzekere situatie rondom het coronavirus zijn er nog geen nieuwe workshopdata vanaf maart gepubliceerd. Zodra de maatregelen het toestaan om weer met een (kleine) groep in het bos op pad te gaan, vind je hieronder nieuwe data!

Datum Tijd Locatie Status
Di 8 december 202010.00 – ca 12.30 uurWassenaarVOL
Di 22 december 2020 GEANNULEERD10.00 – ca 12.30 uurWassenaar VOL
Do 14 januari 2020 GEANNULEERD10.00 – ca 12.30 uurWassenaarVOL
Di 26 januari 2021 GEANNULEERD10.00 – ca 12.30 uurWassenaar VOL
Do 11 februari 202110.00 – ca 12.30 uurWassenaarVOL
Di 23 februari 202110.00 – ca 12.30 uurWassenaarVOL

De workshops vinden -vanwege de gewenste rust – ‘s ochtends plaats, omdat de energie dan nog puur is en je makkelijker het hier-en-nu ervaart.

Zit er geen geschikte datum voor je bij of is het volgeboekt? Binnenkort verschijnen hier weer nieuwe workshopdata! Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief – je ontvangt een aantal keer per jaar de nieuwe agenda. Of kijk bij ‘bosbad op verzoek‘ om je eigen datum te kiezen met een groep gelijkgestemden!


Aanmelden & betalen

Je kunt je hieronder aanmelden voor de workshop en meteen betalen via ons automatische betaalsysteem. De boeking is definitief als je na betaling een bevestigingsmail van ons ontvangt. Niets ontvangen? Stuur ons dan svp een mailtje: info@shinrin-yoku.nl. Eenmaal geboekt en betaald kan de workshop niet meer worden geannuleerd. Je kunt je plaats wel doorgeven aan iemand anders: stel ons daar vooraf via info@shinrin-yoku.nl svp wel tijdig van op de hoogte.

Bestel Het kleine Shinrin-Yoku boek van Natascha Boudewijn ook meteen en ontvang het na afloop van de workshop om zelf het bos mee in te gaan!


Copyright © 2021 Shinrin Yoku Academy