Workshop shinrin yoku

 
“Going to the woods, is going home.”

– John Muir –


Voor wie?

Voor nieuwe én ervaren bosbadderaars! Voor iedereen die nieuwsgierig is naar ‘bosbaden’ of shinrin yoku. Heb je iets gelezen of gezien over shinrin yoku en heb je nu zin om zelf een bosbad te nemen zodat je kunt ervaren wat het met jou doet? Voel je een diep verlangen je weer te verbinden met de kracht van de natuur? Zou je je graag wat meer aansluiten op de seizoenen en het rustgevende ritme van moeder Aarde? Of ben je gewoon op zoek naar wat ontspanning in je drukke, hectische leven? Dan is deze workshop voor jou! Ook diegenen die al vaker met ons op pad zijn geweest kunnen mee: de energie in het bos is immers in elk seizoen weer anders – en jouw ervaring dus ook. Onze verre voorouders, de oude Kelten en Germanen, hadden geen vier, maar acht seizoenen. Wij sluiten ons daar bij de Academy op aan en daar merk je in elk bosbad iets van!


Wat ga je doen?

Je gaat een ochtend op pad met een gecertificeerd Gids Shinrin Yoku©. In een kleine groep ontdek je wat bosbaden is en hoe je het doet. 

Je ervaart hoe je je tempo kunt verlagen, je zintuigen kunt activeren en met de hulp van het bos meer in het hier-en-nu kunt zijn. Je ontmoet ‘jouw boom’ en komt (weer) in contact met je intuïtie. De workshop wordt afgesloten met thee van ingrediënten uit het bos, zodat je het bos ook fysiek in je op kunt nemen. Ook is er voor iedere deelnemer een gezonde zoete snack uit de keuken van Greendelicious.

Omdat we werken in kleine groepen kun je je optimaal focussen op je bosbad. En omdat we bij de Academy de 8 Keltische jaarfeesten volgen, hebben de bosbaden steeds weer een ander effect op je: de natuur verandert elke zes weken en dat kun je daadwerkelijk ervaren als je je daarvoor opent! 


Locatie

De workshops vinden plaats op een prachtig, eeuwenoud landgoed in Wassenaar. Na aanmelding en betaling ontvang je de exacte details en routebeschrijving.


Alles op een rij

Corona 
Sinds 19 mei is het weer toegestaan om met de gebruikelijke 6 deelnemers per workshop op pad te gaan. Daarbij houden we nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar en zijn we gedurende de gehele workshop buiten, in het bos. Als je je niet lekker voelt dan verzoeken we je om thuis te blijven (laat ons dat in dat geval alsjeblieft uiterlijk één dag van te voren weten). 

 • Workshop van één ochtend waarbij je onder leiding van een gecertificeerd Gids Shinrin Yoku© zelf een bosbad neemt
 • Begeleide visualisaties en meditaties tijdens het bosbad
 • Aansluiting op de Keltische seizoenen en het effect op lichaam, geest en ziel
 • Afsluiting met bosthee en een gezonde zoete snack naar recept van Greendelicious
 • Op een prachtig, eeuwenoud landgoed in Wassenaar. Na aanmelding en betaling ontvang je de exacte details en routebeschrijving. 
 • We werken in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers.

Zij gingen je voor…


Kosten

Prijs: € 39,50

 • Een ochtend bosbaden, inclusief:
  • thee van helende ingrediënten uit het bos
  • gezonde, zoete snack naar recept van Greendelicious
  • dagkaart van het landgoed
 • Deze prijs is inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor zzp-ers bedrijven*)

*) Ben jij zzp-er en wil je deze workshop zakelijk volgen? Dat kan! Vink hieronder in het boekingsformulier aan dat je deze workshop zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling zo snel mogelijk een factuur. 


Voorwaarden om mee te doen
 • je staat open voor de natuur en dit onderwerp
 • je telefoon laat je thuis of staat uit
 • je bent goed ter been en kunt gedurende 2 à 3 uur wandelen of staan (we lopen niet zozeer heel veel kilometers, maar je loopt en staat wel voornamelijk)

De natuur is altijd mooi en heilzaam, het bosbad gaat dus met regen ook gewoon door. Alleen bij noodweer (code oranje of rood) wordt de workshop geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag vooraf per mail geïnformeerd. Zie ook de Algemene Voorwaarden onderaan deze site. 


Data nazomer / prille herfst
DatumTijdLocatieStatus
Dinsdag 14 september10.00 – ca 12.30 WassenaarVOL
Dinsdag 28 september10.00 – ca 12.30WassenaarNog 1 vrij
Vrijdag 1 oktober10.00 – ca 12.30 WassenaarNog 3 vrij
Dinsdag 12 oktober10.00 – ca 12.30WassenaarVOL
Vrijdag 15 oktober 10.00 – ca 12.30 Wassenaar Nog 4 vrij

Blijf op de hoogte!

Is alles alweer volgeboekt? Of zit er geen datum bij die jou past? Onze workshops zijn geliefd en daarom zijn de plaatsen altijd snel vergeven…. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Abonneer je dan hieronder meteen op onze gratis inspirerende nieuwsbrief met nieuws over het cursusaanbod, geleide visualisaties, recepten uit het bos, tips over wilde kruiden, mooie weggeefboeken en levenslessen van Moeder Natuur. Je ontvangt de magie uit het bos volgens het ritme van de seizoenen, een aantal keer per jaar.
Let op: soms komt onze mail in je spam-map terecht, check die svp als je geen bevestiging ontvangt.


Heb je een tegoed- of cadeaubon?

Wil je je aanmelden voor een nieuwe datum en heb je een cadeaubon of tegoedbon vanwege een annulering door corona in het afgelopen jaar? Stuur dan een mail naar info@shinrin-yoku.nl met de nieuwe datum van jouw keuze en het aantal deelnemers. In het geval van de tegoedbon stuur je ons svp je oude bevestigingsmail even door? Je ontvangt dan zo snel mogelijk een bevestiging van ons. Dank je wel!


Aanmelden & betalen

Je kunt je hieronder aanmelden voor de workshop en meteen betalen via ons automatische betaalsysteem. De boeking is definitief als je na betaling een bevestigingsmail van ons ontvangt. Niets ontvangen? Stuur ons dan svp een mailtje: info@shinrin-yoku.nl. Eenmaal geboekt en betaald kan de workshop niet meer worden geannuleerd. Je kunt je plaats wel doorgeven aan iemand anders: stel ons daar vooraf via info@shinrin-yoku.nl svp wel tijdig van op de hoogte.

Bestel Het kleine Shinrin-Yoku boek van Natascha Boudewijn ook meteen en ontvang het na afloop van de workshop om zelf het bos mee in te gaan!


Copyright © 2021 Shinrin Yoku Academy