Workshop shinrin yoku

 
“Going to the woods, is going home.”

– John Muir –


Voor wie?

Voor nieuwe én ervaren bosbadderaars! Voor iedereen die nieuwsgierig is naar ‘bosbaden’ of shinrin yoku. Heb je iets gelezen of gezien over shinrin yoku en heb je nu zin om zelf een bosbad te nemen zodat je kunt ervaren wat het met jou doet? Voel je een diep verlangen je weer te verbinden met de kracht van de natuur? Zou je je graag wat meer aansluiten op de seizoenen en het rustgevende ritme van moeder Aarde? Of ben je gewoon op zoek naar wat ontspanning in je drukke, hectische leven? Dan is deze workshop voor jou! Ook diegenen die al vaker met ons op pad zijn geweest kunnen mee: de energie in het bos is immers in elk seizoen weer anders – en jouw ervaring dus ook. Onze verre voorouders, de oude Kelten en Germanen, hadden geen vier, maar acht seizoenen. Wij sluiten ons daar bij de Academy op aan en daar merk je in elk bosbad iets van!


Wat ga je doen?

Je gaat een ochtend op pad met Rachel, gecertificeerd Gids Shinrin Yoku©. In een kleine groep ontdek je wat bosbaden is en hoe je het doet. 

Je ervaart hoe je je tempo kunt verlagen, je zintuigen kunt activeren en met de hulp van het bos meer in het hier-en-nu kunt zijn. Je ontmoet ‘jouw boom’ en komt (weer) in contact met je intuïtie. De workshop wordt afgesloten met thee van ingrediënten uit het bos, zodat je het bos ook fysiek in je op kunt nemen. Ook is er voor iedere deelnemer iets gezonds zoets.

Omdat we werken in kleine groepen kun je je optimaal focussen op je bosbad. En omdat we bij de Academy de 8 Keltische jaarfeesten volgen, hebben de bosbaden steeds weer een ander effect op je: de natuur verandert elke zes weken en dat kun je daadwerkelijk ervaren als je je daarvoor opent! Kijk hieronder bij de agenda welke jaarfeesten er centraal staan. 


Locatie

Onze workshops vinden plaats op een prachtig, eeuwenoud landgoed in Wassenaar, tussen Den Haag en Leiden. Na aanmelding en betaling ontvang je de exacte details en routebeschrijving. 

TIP!
Woon je in België en is Nederland je wat te ver voor een workshop? Kijk op de pagina ‘Ons verhaal’ onder het kopje ‘locatie en team’ voor tips over gecertificeerde Academy-gidsen in België!


Alles op een rij

 • Workshop van één ochtend waarbij je onder leiding van een gecertificeerd Gids Shinrin Yoku© zelf een bosbad neemt
 • Begeleide visualisaties en meditaties tijdens het bosbad
 • Aansluiting op de Keltische seizoenen en het effect op lichaam, geest en ziel
 • Afsluiting met bosthee met gezond zoets
 • Op een inspirerende locatie waar het bos jou wil verwelkomen. Na aanmelding en betaling ontvang je de exacte details en routebeschrijving. 
 • We werken in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers.

Zij gingen je voor…


Kosten

Prijs: € 42,50*)

 • Een ochtend bosbaden, inclusief:
  • thee van helende ingrediënten uit het bos
  • gezonde, zoete snack naar recept van Villa Vitasága
 • Exclusief parkeerkosten (Wassenaar dagtarief € 3,- )
 • Inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor zzp-ers bedrijven*)

*) Ben jij zzp-er en wil je deze workshop zakelijk volgen? Dat kan! Vink hieronder in het boekingsformulier aan dat je deze workshop zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling zo snel mogelijk een factuur. 


Voorwaarden om mee te doen

 • je staat open voor de natuur en dit onderwerp
 • je telefoon laat je thuis of staat uit
 • je bent goed ter been en kunt gedurende 2 à 3 uur wandelen of staan (we lopen niet zozeer heel veel kilometers, maar we staan wel veel)

De natuur is altijd mooi en heilzaam, het bosbad gaat dus met regen ook gewoon door. Alleen bij noodweer (code oranje of rood) wordt de workshop geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag vooraf per mail geïnformeerd. Zie ook de Algemene Voorwaarden onderaan deze site. 


Bosbad cadeau doen?

Met onze cadeaubon geef je een persoonlijke bosbad-ervaring: duurzaam en origineel! De bon blijft een jaar geldig. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.


data

lente en prille zomer 2024

Laat je ondersteunen door de huidige energie in het bos. Het zachte licht wekt je uit je winterslaap en fluistert dat het tijd is voor het nieuwe in je leven. De jaarfeesten Beltane valt in deze periode.

DatumLocatieGidsStatus
Vrijdag 17 meiWassenaarRachelVOL
Vrijdag 7 juniWassenaarRachelNog 6 vrij
Vrijdag 21 juniWassenaarRachelNog 2 vrij

Je wordt rond 9.45 uur verwacht bij het startpunt. Rond 12.30 uur ben je daar weer terug. Alle praktische informatie, onder andere over de locatie, ontvang je na boeking en betaling in je mail.

Blijf op de hoogte!

Is alles alweer volgeboekt? Of zit er geen datum bij die jou past? Onze workshops zijn geliefd en daarom zijn de plaatsen altijd snel vergeven…. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Abonneer je dan via deze link meteen op onze gratis inspirerende nieuwsbrief met nieuws over het cursusaanbod, geleide visualisaties, recepten uit het bos, tips over wilde kruiden, mooie weggeefboeken en levenslessen van Moeder Natuur. Je ontvangt de magie uit het bos volgens het ritme van de seizoenen, een aantal keer per jaar. Let op: soms komt onze mail in je spam-map terecht, check die svp als je geen bevestiging ontvangt.


Scroll naar beneden om je aan te melden en te betalen


BOSBAD OP VERZoek

Als je graag met een eigen groep op pad wilt voor een bosbad op een datum die je in overleg met ons kiest, kun je gebruik maken van ons Bosbad op verzoek. Klik hier voor alle informatie!


Heb je een cadeaubon?

Wil je je aanmelden en heb je een cadeaubon? Stuur dan een mail naar info@shinrin-yoku.nl met de datum van jouw keuze en het aantal deelnemers. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een bevestiging van ons. Dank je wel!


Aanmelden & betalen

Je kunt je hieronder aanmelden voor de workshop en meteen betalen via ons automatische betaalsysteem. De boeking is definitief als je na betaling een bevestigingsmail van ons ontvangt. Niets ontvangen? Stuur ons dan svp een mailtje: info@shinrin-yoku.nl. Eenmaal geboekt en betaald kan de workshop niet meer worden geannuleerd. Je kunt je plaats wel doorgeven aan iemand anders: stel ons daar vooraf via info@shinrin-yoku.nl svp wel tijdig van op de hoogte.

Bestel Het kleine Shinrin-Yoku boek van Natascha Boudewijn ook meteen en ontvang het na afloop van de workshop om zelf het bos mee in te gaan!


Copyright © 2024 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue