Kennismaken met shinrin yoku

Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar ‘bosbaden’ of shinrin yoku. Heb je iets gelezen over shinrin yoku en heb je nu zin om zelf een bosbad te nemen zodat je kunt ervaren wat het met jou doet? Voel je een diep verlangen je weer te verbinden met de kracht van de natuur? Zou je je graag wat meer aansluiten op de seizoenen en het rustgevende ritme van moeder Aarde? Of ben je gewoon op zoek naar wat ontspanning in je drukke, hectische leven? Dan is deze workshop voor jou!

Wat leer je?

Je gaat op pad met de oprichter van de Shinrin Yoku Academy©, gecertificeerd natuurcoach en gids shinrin yoku Natascha Boudewijn. Zij neemt je een ochtend mee over het prachtige oude landgoed De Horsten, in Wassenaar. Je leert hoe je je tempo verlaagt, je zintuigen activeert en met de hulp van het bos meer in het hier-en-nu kunt zijn. Je maakt kennis met ‘jouw boom’ en komt (weer) in contact met je intuïtie. De workshop wordt afgesloten met thee van ingrediënten uit het bos, zodat je het bos ook fysiek in je op kunt nemen. Ook is er voor iedere deelnemer een gezonde zoete snack uit de keuken van Greendelicious.

Omdat we werken in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers en er op het landgoed geen honden zijn toegestaan, kun je je optimaal focussen op je bosbad.

Alles op een rij

 • Workshop van één ochtend waarbij je onder leiding van Academy-oprichter Natascha Boudewijn zelf een bosbad neemt
 • Begeleide visualisaties en meditaties tijdens het bosbad
 • Aansluiting op de Keltische seizoenen en het effect op lichaam, geest en ziel
 • Afsluiting met bosthee en een gezonde zoete snack uit de keuken van Greendelicious
 • De workshops vinden plaats op een prachtig, eeuwenoud landgoed in Wassenaar, waar je gratis kunt parkeren en dat goed bereikbaar is met het OV (circa 15 minuten lopen vanaf station Voorschoten). Na aanmelding en betaling ontvang je de praktische details.
 • We werken in kleine groepen van maximaal 6 personen met het oog op een zo optimaal mogelijke beleving van het bos

Wat deelnemers zeggen

“Mijn grootste inzicht in het bos: het leven mag ook gewoon ‘gewoon’ zijn. Zonder hooggespannen verwachtingen”.
Tanja Diercks (Feeling Magazine)

“Het bos-bad heeft mij laten ervaren wat de natuur je kan geven en je kan laten zien. Door me hier met de hulp van Natascha voor open te stellen, kon ik mijn ratio meer loslaten en ruimte maken voor mijn intuïtie, mijn eigen gevoel. Het was een heel prettige manier om tot inzichten over mijn leven en bepaalde keuzes te komen”.
Hilda de Vries

“Zo’n bijzondere ochtend – ik heb nergens aan gedacht, mezelf kunnen concentreren op mijn eigen pad. Gevoeld en geluisterd naar de mooie stemmen van de vogels uit het bos. De regen was als een douche van energie uit de hemel. Het bos bracht mij wijsheid: ‘houd balans’, ‘zorg goed voor jezelf’ en ‘vind daarna je eigen pad’. Mijn lichaam ontspande zich en ik werd door de Nederlandse Aarde gevoed met nieuwe energie.”
Shoko Utsumi

Kosten

Prijs: € 37,50

 • Inclusief dagkaart van het landgoed
 • Inclusief thee uit het bos & gezonde, zoete snack uit de keuken van Greendelicious
 • Deze prijs is inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor zzp-ers bedrijven*)

*) Ben jij zzp-er en wil je deze workshop zakelijk volgen? Dat kan! Vink hieronder in het boekingsformulier aan dat je deze workshop zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling zo snel mogelijk een factuur. 

Voorwaarden om mee te doen

 • je staat open voor de natuur en dit onderwerp
 • je telefoon laat je thuis of staat uit
 • je bent goed ter been en kunt gedurende 2 à 3 uur wandelen of staan (we lopen niet zozeer heel veel kilometers, maar je loopt en staat wel voornamelijk)

De natuur is altijd mooi en heilzaam, het bosbad gaat dus met regen ook gewoon door. Alleen bij noodweer (code oranje of rood) wordt de workshop geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag vooraf per mail geïnformeerd. Zie ook de Algemene Voorwaarden onderaan deze site. 

Data lente & begin zomer 2019

De workshops vinden -vanwege de gewenste rust – altijd op doordeweekse ochtenden plaats. In het weekend is het vaak drukker en dat leidt veel mensen af. We nemen altijd ‘s ochtends een bad in het bos, omdat de energie dan nog puur is en je makkelijker het hier-en-nu ervaart.

Datum Tijd Status
     
Vrijdag 19 april 10.00 – ca 12.30 VOL
Vrijdag 26 april 10.00 – ca 12.30 VOL
Woensdag 1 mei 10.00 – ca 12.30 VOL
Woensdag 3 mei 10.00 – ca 12.30 VOL
Woensdag 19 juni 10.00 – ca 12.30 VOL
Vrijdag 19 juli 10.00 – ca 12.30 VOL

Blijf op de hoogte van nieuwe data…

Zit er geen geschikte datum voor je bij of zijn alle workshops alweer volgeboekt? We publiceren hier binnenkort weer nieuwe data. Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Je kunt je aanmelden via de homepage (scroll een stukje naar beneden voor het aanmeldformulier van de nieuwsbrief).


Aanmelden en betalen

Je kunt je hieronder aanmelden voor de workshop en meteen betalen via ons automatische betaalsysteem. De boeking is definitief als je na betaling een bevestigingsmail van ons ontvangt. Niets ontvangen? Stuur ons dan svp een mailtje: info@shinrin-yoku.nl. Eenmaal geboekt en betaald kan de workshop niet meer worden geannuleerd. Je kunt je plaats wel doorgeven aan iemand anders: stel ons daar vooraf via info@shinrin-yoku.nl svp wel tijdig van op de hoogte.

Bestel Het kleine Shinrin-Yoku boek van Natascha Boudewijn ook meteen en ontvang het bij de workshop (naar wens gesigneerd)! Je kunt hieronder in het aanmeldingsformulier aangeven of je het boek na afloop van de workshop wilt ontvangen. Je rekent het dan meteen af, samen met de deelname voor de workshop.


 • Prijs: 37,50 € Aantal:
 • Prijs: 45,50 € Aantal:
  Je neemt als ZZP-er of namens een bedrijf deel en wilt een factuur ontvangen voor je zakelijke administratie. De prijs van de workshop is voor jou 37,50 € exclusief 21% btw. Inclusief btw komt het deelnamebedrag op 45,50 €
 • Vermeld hier boven de namen van de deelnemers (inclusief jij zelf)
 • Prijs: 14,99 € Aantal:
  Bestel en betaal het nieuwe boek van Natascha Boudewijn hier en ontvang het meteen bij de workshop (naar wens ter plaatse gesigneerd!)
 • 0,00 €

Copyright © 2019 Shinrin Yoku Academy