Workshop shinrin yoku

 
“Going to the woods, is going home.”

– John Muir –


Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar ‘bosbaden’ of shinrin yoku. Heb je iets gelezen of gezien over shinrin yoku en heb je nu zin om zelf een bosbad te nemen zodat je kunt ervaren wat het met jou doet? Voel je een diep verlangen je weer te verbinden met de kracht van de natuur? Zou je je graag wat meer aansluiten op de seizoenen en het rustgevende ritme van moeder Aarde? Of ben je gewoon op zoek naar wat ontspanning in je drukke, hectische leven? Dan is deze workshop voor jou! Ook voor diegenen die al vaker mee zijn geweest; het bos is immers in elk seizoen weer anders!


Wat ga je doen?

Je gaat een ochtend op pad met een gecertificeerd Gids Shinrin Yoku©. In een kleine groep van maximaal 6 deelnemers ontdek je wat bosbaden is en hoe je het doet. 

Je ervaart hoe je je tempo kunt verlagen, je zintuigen kunt activeren en met de hulp van het bos meer in het hier-en-nu kunt zijn. Je ontmoet ‘jouw boom’ en komt (weer) in contact met je intuïtie. De workshop wordt afgesloten met thee van ingrediënten uit het bos, zodat je het bos ook fysiek in je op kunt nemen. Ook is er voor iedere deelnemer een gezonde zoete snack uit de keuken van Greendelicious.

Omdat we werken in kleine groepen kun je je optimaal focussen op je bosbad. Omdat we bij de Academy de 8 Keltische jaarfeesten volgen, hebben de bosbaden steeds weer een ander effect op je: de natuur verandert elke zes weken en dat kun je daadwerkelijk ervaren als je je daarvoor opent! 


Locaties

De workshops vinden plaats in prachtige natuurgebieden en op eeuwenoude landgoederen in Nederland en België:

 • Wassenaar (Landgoed De Horsten)
 • Haarlem (Santpoort-Noord)
 • Garderen (Veluwe)
 • Leersum (Utrechtse Heuvelrug)
 • Limburgse Kempen in België (omgeving Ham)

Bij de data hieronder vind je steeds ook de locatie. Na aanmelding en betaling ontvang je de exacte details en routebeschrijving.


Door wie? 

Via deze link maak je kennis met ons team van gecertificeerde Gidsen Shinrin Yoku© en lees je ook wie op welke locatie werkt. 


Alles op een rij
 • Workshop van één ochtend waarbij je onder leiding van een gecertificeerd Gids Shinrin Yoku© zelf een bosbad neemt
 • Begeleide visualisaties en meditaties tijdens het bosbad
 • Aansluiting op de Keltische seizoenen en het effect op lichaam, geest en ziel
 • Afsluiting met bosthee en een gezonde zoete snack naar recept van Greendelicious
 • In prachtige natuurgebieden en op eeuwenoude landgoederen in Nederland en België. Bij de data hieronder vind je de locaties. Na aanmelding en betaling ontvang je de exacte details en routebeschrijving. 
 • We werken in kleine groepen van maximaal 6 personen met het oog op een zo optimaal mogelijke beleving van het bos.

Zij gingen je voor…


Kosten

Prijs: € 39,50

 • Een ochtend bosbaden, inclusief:
  • thee van helende ingrediënten uit het bos
  • gezonde, zoete snack naar recept van Greendelicious
  • indien van toepassing: dagkaart van het landgoed
 • Deze prijs is inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor zzp-ers bedrijven*)

*) Ben jij zzp-er en wil je deze workshop zakelijk volgen? Dat kan! Vink hieronder in het boekingsformulier aan dat je deze workshop zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling zo snel mogelijk een factuur. 


Voorwaarden om mee te doen
 • je staat open voor de natuur en dit onderwerp
 • je telefoon laat je thuis of staat uit
 • je bent goed ter been en kunt gedurende 2 à 3 uur wandelen of staan (we lopen niet zozeer heel veel kilometers, maar je loopt en staat wel voornamelijk)

De natuur is altijd mooi en heilzaam, het bosbad gaat dus met regen ook gewoon door. Alleen bij noodweer (code oranje of rood) wordt de workshop geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag vooraf per mail geïnformeerd. Zie ook de Algemene Voorwaarden onderaan deze site. 


Data

Zoals gezegd: ook tijdens de workshops bosbaden sluiten wij ons aan op het jaarfeest-ritme van onze verre voorouders, de oude Kelten en Germanen. Zo helpt het bos je in februari om het prille en nog kwetsbare nieuwe leven te ervaren, dat zich in de buik van moeder Aarde én in jouzelf begint te roeren….In maart neemt dat nieuwe leven in intensiteit toe en ervaar je rond de lente-equinox hoe ‘het vinden van een nieuwe balans’ een thema in je leven kan zijn. De natuur helpt je steeds weer om je te her-inneren hoe de seizoenen door jou heen stromen. Zij helpt je om jezelf nog beter te leren kennen. De Academy-gidsen begeleiden je daar in je bosbad natuurlijk bij!

Tijd Locatie Begeleiding Status
FEBRUARI        
Woensdag 5 februari 10.00 – ca 12.30 Wassenaar Mariska VOL
Zaterdag 8 februari 10.00 – ca 12.30 Ham, Limburgse Kempen (België) Didier VOL
Woensdag 19 februari 10.00 – ca 12.30 Wassenaar Mariska VOL
Vrijdag 21 februari10.00 – ca 12.30Leersum Corine VOL
Zaterdag 22 februari 10.00 – ca 12.30 Ham, Limburgse Kempen (België) Didier VOL
MAART
Woensdag 4 maart10.00 – ca 12.30 WassenaarMariskaNIEUW
Vrijdag 6 maart10.00 – ca 12.30 Haarlem (Santpoort Noord)DaniëllaNog 5 vrij
Zaterdag 21 maart10.00 – ca 12.30LeersumCorineNIEUW
Maandag 23 maart10.00 – ca 12.30GarderenDaniëllaNIEUW

De workshops vinden -vanwege de gewenste rust – ‘s ochtends plaats, omdat de energie dan nog puur is en je makkelijker het hier-en-nu ervaart. ’s Zomers nemen we je soms ook aan het eind van de dag mee voor een bosbad, omdat er dan een vergelijkbare energie in de natuur waarneembaar is.

Zit er geen geschikte datum voor je bij? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief – we zorgen ervoor dat jij als eerste op de hoogte bent!


Aanmelden & betalen

Je kunt je hieronder aanmelden voor de workshop en meteen betalen via ons automatische betaalsysteem. De boeking is definitief als je na betaling een bevestigingsmail van ons ontvangt. Niets ontvangen? Stuur ons dan svp een mailtje: info@shinrin-yoku.nl. Eenmaal geboekt en betaald kan de workshop niet meer worden geannuleerd. Je kunt je plaats wel doorgeven aan iemand anders: stel ons daar vooraf via info@shinrin-yoku.nl svp wel tijdig van op de hoogte.

Bestel Het kleine Shinrin-Yoku boek van Natascha Boudewijn ook meteen en ontvang het bij de workshop (LET OP: vooralsnog alleen op locatie Wassenaar).


Copyright © 2020 Shinrin Yoku Academy