Wildplukken

 

Voor wie?

Deze workshop is er voor iedereen die het leuk vindt om meer te leren over eetbare wilde kruiden. Wil jij zelf de natuur in om je eigen eetbare oogst te verzamelen? Dat betekent dat je allereerst graag wilt weten wat eetbaar is en wat juist niet. Je bent ook benieuwd naar de werking van wilde kruiden, struiken en bomen op ons lichaam en onze geest, naar de smaak en de culinaire toepassingsmogelijkheden. Tot slot wil je het plukken graag conform de geldende regels doen en op een manier die de plant niet schaadt. Is dit op jou van toepassing? Dan is deze workshop voor jou!


Wat leer je?

Je gaat op pad met wilde kruiden-expert en biodynamische tuinvrouw Jacqueline Stammeijer. Zij neemt je mee over het prachtige en intieme landgoed Duivenvoorde in Voorschoten, waar de Academy de exclusieve wildpluk-rechten heeft. Er zijn hier geen honden en de wilde kruiden en bloemen zijn niet vervuild door verkeer of gif. Omdat het kleine landgoed een gevarieerd landschap heeft, is er een grote variëteit aan wilde kruiden en bomen te vinden.

Jacqueline volgt de seizoenen en legt je tijdens de wandeling uit welke kruiden, bloemen, struiken en bomen er in deze tijd van het jaar groeien en bloeien. Je plukt en proeft onder haar begeleiding natuurlijk ook zelf van al het lekkers en gezonds in het bos. Daarbij krijg je uitleg over de werking van deze planten op je gezondheid.

Zo hebben wilde kruiden en (onderdelen van) struiken en bomen in het voorjaar een reinigende werking op ons lichaam en onze geest. In de zomer, nazomer en herfst krijgen andere wilde kruiden en (onderdelen van) struiken en bomen aandacht, die dan ook weer een andere heilzame uitwerking op ons hebben, passend bij dat specifieke seizoen.

Natuurlijk doe je ook inspiratie op voor de culinaire verwerking van wilde kruiden. De workshop wordt afgesloten met wildpluk-thee én een seizoenshapje van wilde kruiden dat Jacqueline al voor je heeft voorbereid. Je ontvangt na afloop van de workshop een handige kruiden-folder, waarin je nog eens op je gemak kunt nalezen met welke kruiden je kennis hebt gemaakt, hoe je ze kunt herkennen en wat hun helende werking is.

 
Alles op een rij
 • Wildpluk-workshop door wilde kruidenexpert Jacqueline Stammeijer
 • Locatie: landgoed Duivenvoorde in Voorschoten (alleen de Academy mag hier wildplukworkshops verzorgen!)
 • Uitleg van en toelichting op de werking van wilde kruiden en (onderdelen van) bomen op ons lichaam en onze geest – in elk seizoen staan andere planten en uitwerkingen centraal
 • Culinaire inspiratie voor de verwerking van wilde kruiden en (onderdelen van) bomen
 • Onder begeleiding zelf plukken en proeven van de wilde kruiden
 • Toelichting op wildplukregels en manier van plukken die voor planten niet schadelijk is
 • Afsluiting met wildpluk-thee en een seizoenshapje van wilde kruiden 
 • Inclusief handige kruiden-folder (ontvang je na afloop)
 • Bij de wildpluk-workshops werken we in kleine groepen van 8 personen met het oog op een zo optimaal mogelijke beleving van het bos

Kosten

Prijs: € 39,50

 • Een dagdeel op pad met kruidenexpert Jacqueline Stammeijer
 • Inclusief dagkaart van het landgoed
 • Inclusief wildplukthee & seizoenshapje van wilde kruiden
 • Inclusief handige kruiden-folder
 • Deze prijs is inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor zzp-ers bedrijven*)

*) Ben jij zzp-er en wil je deze workshop zakelijk volgen? Dat kan! Vink hieronder in het boekingsformulier aan dat je deze workshop zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling zo snel mogelijk een factuur.

 
Voorwaarden om mee te doen
 • je staat open voor de natuur en dit onderwerp
 • je telefoon staat uit
 • je bent goed ter been en kunt gedurende 2 uur wandelen

De natuur is altijd mooi en heilzaam, de workshop gaat dus met regen ook gewoon door. Alleen bij noodweer (code oranje of rood) wordt de workshop geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag vooraf per mail geïnformeerd. Zie ook de Algemene Voorwaarden onderaan deze site. 


Data  Wildplukseizoen 2020
Datum Tijd Locatie Status
Zaterdag 13 juni – Vroege zomer 10.00 – ca 12.15 Voorschoten VOL
Zaterdag 27 juni – Zomer 10.00 – ca 12.15VoorschotenVOL
Zaterdag 12 september – Vroege herfst 10.00 – ca 12.15 Voorschoten VOL
EXTRA DATUM! Zaterdag 19 september – Vroege herfst10.00 – ca 12.15VoorschotenVOL
Zaterdag 26 september – Vroege herfst10.00 – ca 12.15VoorschotenVOL
Zaterdag 10 oktober – Herfst 10.00 – ca 12.15 Voorschoten VOL
EXTRA DATUM! Zaterdag 17 oktober – Herfst10.00 – ca 12.15Voorschoten VOL


Volgend jaar weer een nieuwe reeks!

Het wildplukseizoen 2020 is afgesloten. Volgend jaar maart of april, afhankelijk van hoe streng de winter zal zijn, start er weer een nieuwe reeks. Geef je op voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het actuele cursusaanbod en inspiratie uit het bos!


Copyright © 2020 Shinrin Yoku Academy