Wildplukken

 

Voor wie?

Deze workshop is er voor iedereen die het leuk vindt om meer te leren over eetbare wilde kruiden. Wil jij zelf de natuur in om je eigen eetbare oogst te verzamelen? Dat betekent dat je allereerst graag wilt weten wat eetbaar is en wat juist niet. Je bent ook benieuwd naar de werking van wilde kruiden, struiken en bomen op ons lichaam en onze geest, naar de smaak en de culinaire toepassingsmogelijkheden. Tot slot wil je het plukken graag conform de geldende regels doen en op een manier die de plant niet schaadt. Is dit op jou van toepassing? Dan is deze workshop voor jou!


Wat ga je doen?

Je gaat op pad met wilde kruiden-expert en biodynamische tuinvrouw Jacqueline Stammeijer. Zij neemt je mee over het prachtige en intieme landgoed Duivenvoorde in Voorschoten, waar de Academy de exclusieve wildpluk-rechten heeft. Er zijn hier geen honden en de wilde kruiden en bloemen zijn niet vervuild door verkeer of gif. Omdat het kleine landgoed een gevarieerd landschap heeft, is er een grote variëteit aan wilde kruiden en bomen te vinden.

Jacqueline volgt de seizoenen en legt je tijdens de wandeling uit welke kruiden, bloemen, struiken en bomen er in deze tijd van het jaar groeien en bloeien. Je plukt en proeft onder haar begeleiding natuurlijk ook zelf van al het lekkers en gezonds in het bos. Daarbij krijg je uitleg over de werking van deze planten op je gezondheid.

Zo hebben wilde kruiden en (onderdelen van) struiken en bomen in het voorjaar een reinigende werking op ons lichaam en onze geest. In de zomer, nazomer en herfst krijgen andere wilde kruiden en (onderdelen van) struiken en bomen aandacht, die dan ook weer een andere heilzame uitwerking op ons hebben, passend bij dat specifieke seizoen.

Natuurlijk doe je ook inspiratie op voor de culinaire verwerking van wilde kruiden. De workshop wordt afgesloten met wildpluk-thee én een seizoenshapje van wilde kruiden dat Jacqueline al voor je heeft voorbereid. Je ontvangt na afloop van de workshop een handige kruiden-folder, waarin je nog eens op je gemak kunt nalezen met welke kruiden je kennis hebt gemaakt, hoe je ze kunt herkennen en wat hun helende werking is.

 
Alles op een rij

Corona 
Sinds 19 mei is het weer toegestaan om met de gebruikelijke 8 deelnemers per workshop op pad te gaan. Daarbij houden we steeds 1,5 meter afstand van elkaar en zijn we gedurende de gehele workshop buiten, in het bos. Als je je niet lekker voelt dan verzoeken we je om thuis te blijven (laat ons dat in dat geval alsjeblieft uiterlijk één dag van te voren weten). 

 • Wildpluk-workshop door wilde kruidenexpert Jacqueline Stammeijer
 • Locatie: landgoed Duivenvoorde in Voorschoten (alleen de Academy mag hier wildplukworkshops verzorgen!)
 • Uitleg van en toelichting op de werking van wilde kruiden en (onderdelen van) bomen op ons lichaam en onze geest – in elk seizoen staan andere planten en uitwerkingen centraal
 • Culinaire inspiratie onderweg, over hoe je wilde kruiden en (onderdelen van) bomen in gerechten kunt verwerken
 • Onder begeleiding zelf plukken en proeven van de wilde kruiden
 • Toelichting op wildplukregels en manier van plukken die voor planten niet schadelijk is
 • Afsluiting met wildpluk-thee en een seizoenshapje van wilde kruiden 
 • Inclusief handige kruiden-folder (ontvang je na afloop)
 • We werken in kleine groepen van maximaal 8 personen.

Kosten

Prijs: € 39,50

 • Een dagdeel op pad met kruidenexpert Jacqueline Stammeijer
 • Inclusief dagkaart van het landgoed
 • Inclusief wildplukthee & seizoenshapje van wilde kruiden
 • Inclusief handige kruiden-folder
 • Deze prijs is inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor zzp-ers bedrijven*)

*) Ben jij zzp-er en wil je deze workshop zakelijk volgen? Dat kan! Vink hieronder in het boekingsformulier aan dat je deze workshop zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling zo snel mogelijk een factuur.

 
Voorwaarden om mee te doen
 • je staat open voor de natuur en dit onderwerp
 • je telefoon staat uit
 • je bent goed ter been en kunt gedurende 2 uur wandelen

De natuur is altijd mooi en heilzaam, de workshop gaat dus met regen ook gewoon door. Alleen bij noodweer (code oranje of rood) wordt de workshop geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag vooraf per mail geïnformeerd. Zie ook de Algemene Voorwaarden onderaan deze site. 


Data Wildplukken: (na)zomer en vroege herfst
Datum Tijd Locatie Status
Zaterdag 10 juli – Zomer10.00 – ca 12.15Voorschoten VOL
Zaterdag 21 augustus – Nazomer10.00 – ca 12.15VoorschotenVOL
Zaterdag 11 september – Nazomer10.00 – ca 12.15VoorschotenVOL
Zaterdag 25 september – Vroege herfst10.00 – ca 12.15 VoorschotenNog 3 van 8 vrij

Aanmelden

Je kunt je hieronder aanmelden voor de workshop en meteen betalen via ons automatische betaalsysteem. De boeking is definitief als je na betaling een bevestigingsmail van ons ontvangt. Niets ontvangen? Stuur ons dan svp een mailtje: info@shinrin-yoku.nl. Eenmaal geboekt en betaald kan de workshop niet meer worden geannuleerd. Je kunt je plaats wel doorgeven aan iemand anders: stel ons daar vooraf via info@shinrin-yoku.nl svp wel tijdig van op de hoogte.

 • Prijs: € 39,50
  Deze prijs is inclusief 21% btw.
 • Prijs: € 47,80
  Je neemt als ZZP-er of namens een bedrijf deel en wilt een factuur ontvangen voor je zakelijke administratie. De prijs van de workshop is voor jou € 39,50 exclusief 21% btw. Inclusief btw komt het deelnamebedrag op € 47,80
 • Vermeld hier boven de namen van de deelnemers (inclusief jij zelf)
 • Jouw gegevens

 • € 0,00

Blijf op de hoogte!

Zit er geen geschikte datum voor je bij of is alles alweer volgeboekt? Onze workshops zijn razend populair en daarom zijn de plaatsen altijd snel vergeven! Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Abonneer je dan hieronder meteen op onze gratis inspirerende nieuwsbrief met nieuws over het cursusaanbod, geleide visualisaties, recepten uit het bos, tips over wilde kruiden, mooie weggeefboeken en levenslessen van Moeder Natuur. Je ontvangt de magie uit het bos volgens het ritme van de seizoenen, een aantal keer per jaar.
Let op: soms komt onze mail in je spam-map terecht, check die svp als je geen bevestiging ontvangt.

Copyright © 2021 Shinrin Yoku Academy