Wildplukken

 

Voor wie?

Deze workshop is er voor iedereen die het leuk vindt om meer te leren over eetbare wilde kruiden. Wil jij dit jaar zelf de natuur in om je eigen eten te verzamelen? Dat betekent dat je allereerst graag wilt weten wat eetbaar is en wat juist niet. Je bent ook benieuwd naar de werking van wilde kruiden op ons lichaam en onze geest, naar de smaak en de culinaire toepassingsmogelijkheden. Tot slot wil je het plukken graag conform de geldende regels doen en op een manier die de plant niet schaadt. Is dit op jou van toepassing? Dan is deze workshop voor jou!


Wat leer je?

Je gaat op pad met wilde kruiden-expert en biodynamische tuinvrouw Jacqueline Stammeijer. Zij neemt je mee over het prachtige en intieme landgoed Duivenvoorde in Voorschoten, waar de Academy de exclusieve wildpluk-rechten heeft. Er zijn hier geen honden en de wilde kruiden en bloemen zijn niet vervuild door verkeer of gif. Omdat het kleine landgoed een gevarieerd landschap heeft, is er een grote variëteit aan wilde kruiden en bomen te vinden.

Jacqueline volgt de seizoenen en legt je tijdens de wandeling uit welke kruiden, bloemen en bomen er in deze tijd van het jaar groeien en bloeien. Je plukt en proeft onder haar begeleiding natuurlijk ook zelf van al het lekkers en gezonds in het bos. Daarbij krijg je uitleg over de werking van deze planten op je gezondheid. Zo hebben wilde kruiden en (onderdelen van) bomen in het voorjaar een reinigende werking op ons lichaam en onze geest. In de zomer, nazomer en herfst krijgen andere wilde kruiden en (onderdelen van) bomen aandacht, met steeds weer een andere heilzame uitwerking. Natuurlijk doe je ook inspiratie op voor de culinaire verwerking van wilde kruiden. De workshop wordt afgesloten met wildpluk-thee én een seizoenshapje van wilde kruiden dat Jacqueline al voor je heeft voorbereid. Je krijgt daar natuurlijk ook het recept van!

 
Alles op een rij
 • Wildpluk-workshop door wilde kruidenexpert Jacqueline Stammeijer
 • Locatie: landgoed Duivenvoorde in Voorschoten (alleen de Academy mag hier wildplukworkshops verzorgen!)
 • Uitleg van en toelichting op de werking van wilde kruiden en (onderdelen van) bomen op ons lichaam en onze geest – in elk seizoen staan andere planten en uitwerkingen centraal
 • Culinaire inspiratie voor de verwerking van wilde kruiden en (onderdelen van) bomen
 • Onder begeleiding zelf plukken en proeven van de wilde kruiden
 • Toelichting op wildplukregels en manier van plukken die voor planten niet schadelijk is
 • Afsluiting met wildpluk-thee en een seizoenshapje van wilde kruiden (inclusief recept)
 • Bij de wildpluk-workshops werken we in kleine groepen van 8 personen met het oog op een zo optimaal mogelijke beleving van het bos

Kosten

Prijs: € 39,50

 • Een dagdeel op pad met kruidenexpert Jacqueline Stammeijer
 • Inclusief dagkaart van het landgoed
 • Inclusief wildplukthee & seizoenshapje van wilde kruiden
 • Deze prijs is inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor zzp-ers bedrijven*)

*) Ben jij zzp-er en wil je deze workshop zakelijk volgen? Dat kan! Vink hieronder in het boekingsformulier aan dat je deze workshop zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling zo snel mogelijk een factuur.

 
Voorwaarden om mee te doen
 • je staat open voor de natuur en dit onderwerp
 • je telefoon staat uit
 • je bent goed ter been en kunt gedurende 2 uur wandelen

De natuur is altijd mooi en heilzaam, de workshop gaat dus met regen ook gewoon door. Alleen bij noodweer (code oranje of rood) wordt de workshop geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag vooraf per mail geïnformeerd. Zie ook de Algemene Voorwaarden onderaan deze site. 


Data 

De data voor het wildplukseizoen 2020 komen in het voorjaar online. Op de hoogte blijven? Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Altijd als eerste op de hoogte?

Wil je als eerste op de hoogte zijn als we de data voor het nieuwe wildpluk-seizoen en andere inspirerende activiteiten online zetten? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief, die alleen verschijnt als er ook écht nieuws is!

Copyright © 2020 Shinrin Yoku Academy