Workshops

 
“En vergeet niet dat de Aarde het heerlijk vindt om je blote voeten te voelen en dat de wind ernaar hunkert om met je haar te spelen.”

– Kahlil Gibran, De profeet –

Onze workshops inspireren je om contact te maken met de helende kracht en de magie van de natuur. Of het nu gaat om het nemen van je eerste bosbad, wildplukken, of om te leren hoe je je opent voor communicatie met bomen, er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je het huidige workshop-aanbod. Liever online een cursus volgen? Klik hier!


Workshop Shinrin Yoku (bosbaden)

The New York Times noemde het al ’the new yoga’ – shinrin yoku ofwel bosbaden staat volop in de belangstelling. Ben jij ook nieuwsgierig en wil je het eens uitproberen?  In deze workshop neem je een heerlijk bosbad en ervaar je hoe je je tempo kunt verlagen, je zintuigen kunt activeren en met de hulp van het bos meer in het hier-en-nu kunt zijn. Je ontmoet ‘jouw boom’ en komt (weer) in contact met je intuïtie. 


Workshop Wildplukken


Altijd al nieuwsgierig geweest naar eetbaars uit de natuur? Dan is de workshop wildplukken echt iets voor jou. Onder leiding van (wilde) kruiden-expert Jacqueline Stammeijer ga je op pad over het prachtige, intieme landgoed Duivenvoorde in Voorschoten, waar de Academy de exclusieve rechten heeft om te plukken van de bijzondere en heilzame wilde planten die daar groeien. Nieuwsgierig? 


Bosbad op verzoek

Met een eigen groep het bos in voor een helend bad? Dat kan!

Het is bij de Academy ook mogelijk om een bosbad op verzoek te doen. Voorwaarde daarbij is wel dat alle deelnemers zelf ook daadwerkelijk willen deelnemen. Geen bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeestjes dus bij ons, en ook geen andere events waarbij mensen ‘verrast’ worden. Wél gelijkgestemden die de natuur samen, in hun eigen groep, op deze magische manier willen ervaren. Benieuwd?


andere workshops in de natuur?

Meer inspirerende workshops en een zomercursus over het levensritme vind je bij Vitasága, het zusje van de Academy. Je vindt daar ook jaaropleidingen, een eigen blog en individuele begeleiding. Benieuwd? Volg de link hieronder om een kijkje te nemen op de website, je bent van harte welkom!


Pers / Media

Ben je journalist en voor een artikel of uitzending op zoek naar informatie over shinrin yoku? Klik hier.

Copyright © 2024 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue