Workshops

Maak in één ochtend kennis met shinrin yoku!

In de workshop ‘Kennismaken met shinrin yoku’ leer je hoe je je tempo verlaagt, je zintuigen activeert en met de hulp van het bos meer in het hier-en-nu kunt zijn. Je maakt kennis met ‘jouw boom’ en komt (weer) in contact met je intuïtie.

  • De Academy werkt altijd in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. Zo kan het bosbad ook daadwerkelijk de individuele ervaring zijn die wij iedereen gunnen.
  • Elke workshop wordt afgesloten met een thee van ingrediënten uit het bos, waarmee je de natuur ook letterlijk in je opneemt. Ook is er voor iedere deelnemer een gezonde zoete snack uit de keuken van Greendelicious.
  • De workshops vinden plaats op een prachtig, eeuwenoud landgoed in Wassenaar, waar je gratis kunt parkeren en dat goed bereikbaar is met het OV (circa 15 minuten lopen vanaf station Voorschoten). Als je je hebt aangemeld ontvang je de praktische details.

Pers / Media
Ben je journalist en voor een artikel of uitzending op zoek naar informatie over shinrin yoku? Klik hier.

Wat deelnemers zeggen

“Shinrin Yoku kun je letterlijk vertalen als ‘bosbaden’ en Natascha kun je zien als de badmeester. Ze geeft je les in baden. Moet je dat dan leren? Ja, eigenlijk wel. We zijn het niet meer gewend om het bos op deze manier in ons op te nemen. Meestal val je een bos binnen en sleep je je agenda, problemen of je werk mee. Zo maak je geen contact met de energie van het bos. Natascha zorgt ervoor dat je thuis komt. Het bos kwam bij ons allemaal binnen – in stilte-. Want bomen hebben geen woorden nodig. Je beseft dan: deze plek is er altijd, je kunt er naar toe als je het nodig hebt. Na een goed bosbad kom je verkwikt te voorschijn. Ik spreek nu uit ervaring, maar ik weet dat wetenschappelijke bronnen me gelijk geven”.
Johanneke van Marle

“Mijn grootste inzicht in het bos: het leven mag ook gewoon ‘gewoon’ zijn. Zonder hooggespannen verwachtingen”.
Tanja Diercks (Feeling Magazine)

“Het bos-bad heeft mij laten ervaren wat de natuur je kan geven en je kan laten zien. Door me hier met de hulp van Natascha voor open te stellen, kon ik mijn ratio meer loslaten en ruimte maken voor mijn intuïtie, mijn eigen gevoel. Het was een heel prettige manier om tot inzichten over mijn leven en bepaalde keuzes te komen”.
Hilda de Vries

“Wat een mooie ervaring was dit! Zomaar tijdens de drukke werkweek er even helemaal uit onder de prettige begeleiding van Natascha. Nooit geweten dat ik het spirituele in mij had, maar tijdens deze wandeling heb ik enkele mooie inzichten mogen ontvangen. Ik raad iedereen aan zichzelf dit cadeau van rust en inzicht te geven”.
Raymond Kerkvliet

“Zo’n bijzondere ochtend – ik heb nergens aan gedacht, mezelf kunnen concentreren op mijn eigen pad. Gevoeld en geluisterd naar de mooie stemmen van de vogels uit het bos. De regen was als een douche van energie uit de hemel. Het bos bracht mij wijsheid: ‘houd balans’, ‘zorg goed voor jezelf’ en ‘vind daarna je eigen pad’. Mijn lichaam ontspande zich en ik werd door de Nederlandse Aarde gevoed met nieuwe energie.”
Shoko Utsumi

Kosten

Prijs: € 37,50

  • Inclusief dagkaart van het landgoed
  • Inclusief thee uit het bos & gezonde, zoete snack uit de keuken van Greendelicious
  • Deze prijs is inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor zzp-ers bedrijven*)
  • We werken in kleine groepen van maximaal 6 personen met het oog op een zo optimaal mogelijke beleving van het bos

*) Ben jij zzp-er en wil je deze workshop zakelijk volgen? Dat kan! Vink hieronder in het boekingsformulier aan dat je deze workshop zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling zo snel mogelijk een factuur. 

Voorwaarden om mee te doen

  • je staat open voor de natuur en dit onderwerp
  • je telefoon laat je thuis of staat uit
  • je bent goed ter been en kunt gedurende 2 à 3 uur wandelen of staan (we lopen niet zozeer heel veel kilometers, maar je loopt en staat wel voornamelijk)

De natuur is altijd mooi en heilzaam, het bosbad gaat dus met regen ook gewoon door. Alleen bij noodweer (code oranje of rood) wordt de workshop geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag vooraf per mail geïnformeerd. Zie ook de Algemene Voorwaarden onderaan deze site. 

Data 2019

De workshops vinden -vanwege de gewenste rust – altijd op doordeweekse ochtenden plaats. In het weekend is het vaak drukker en dat leidt veel mensen af. We nemen altijd ‘s ochtends een bad in het bos, omdat de energie dan nog puur is en je makkelijker het hier-en-nu ervaart.

Datum Tijd Status
Vrijdag 1 februari 10.00 – ca 12.30 VOL
Woensdag 27 februari 10.00 – ca 12.30 VOL
Vrijdag 8 maart EXTRA DATUM! 10.00 – ca 12.30 Nog 2 vrij
Vrijdag 15 maart 10.00 – ca 12.30 VOL
Vrijdag 19 april 10.00 – ca 12.30 VOL
Vrijdag 26 april EXTRA DATUM! 10.00 – ca 12.30 Nog 5 vrij
Woensdag 1 mei 10.00 – ca 12.30 VOL

Je kunt je hieronder aanmelden voor de workshop en meteen betalen via ons automatische betaalsysteem. De boeking is definitief als je na betaling een bevestigingsmail van ons ontvangt. Niets ontvangen? Stuur ons dan svp een mailtje: info@shinrin-yoku.nl. Eenmaal geboekt en betaald kan de workshop niet meer worden geannuleerd. Je kunt je plaats wel doorgeven aan iemand anders: stel ons daar vooraf via info@shinrin-yoku.nl svp wel tijdig van op de hoogte.

Bestel Het kleine Shinrin-Yoku boek van Natascha Boudewijn ook meteen en ontvang het bij de workshop (naar wens gesigneerd)! Je kunt hieronder in het aanmeldingsformulier aangeven of je het boek na afloop van de workshop wilt ontvangen. Je rekent het dan meteen af, samen met de deelname voor de workshop.

Aanmelden en betalen

Copyright © 2019 Shinrin Yoku Academy