Ons verhaal

 
 
“When we dream alone it is only a dream, but when many dream together, it is the beginning of a new reality”

– Friedensreich Hundertwasser –


Bij de Shirin Yoku Academy© leer je hoe je je aansluit op de helende kracht van het bos. Wij zijn het oudste instituut in de Lage Landen met jaaropleidingen, workshops, een online cursus, boeken en magische bos-elixers om je te begeleiden op je levenspad!

Zo is er onze complete jaaropleiding tot Gids Shinrin Yoku,  gevolgd door een Verdiepingsjaar. Er zijn inspirerende workshops shinrin yoku en wildplukken. Lees hier alles over onze splinternieuwe online cursus Forest Whispers. Heb je (te) weinig tijd om het bos in te gaan of behoefte aan een persoonlijke gids op je levenspad? Laat je dan een tijdje begeleiden door onze magische bos-elixers Forest Essences©.

Als je je liever eerst zelf in shinrin yoku verdiept, helpt ons praktische handboek je daarbij: Het kleine shinrin-yoku boek’. Liever alle aandacht alleen voor jou? Wij bieden ook individuele begeleiding aan, waarbij je thuiskomt in jezelf met de hulp van de symboliek in het bos.


Voor wie?

Wij zijn er voor zowel professionals (zoals coaches, trainers, yoga-docenten en psychologen), als voor iedereen die om andere redenen geïnteresseerd is in deze van origine Japanse praktijk (meer weten over shinrin yoku ofwel bosbaden? Klik hier voor een uitleg!).

 
Waar we voor staan

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met de helende kracht van het bos. Omdat wij geloven dat de natuur ons heelt en thuisbrengt bij wie wij werkelijk zijn.

Wij zijn ervan overtuigd dat alle levende wezens op Aarde – en dus ook de Aarde zelf – hier baat bij hebben. Want pas als wij ons weer herinneren dat wij zélf deel uitmaken van de natuur, zullen we alles wat hier leeft ook met meer respect tegemoet treden.

Leven in harmonie met jezelf, met anderen en met Moeder Aarde, dat is wat ons drijft en waar wij onze bijdrage aan willen leveren met alles wat wij bij de Academy doen.


Wat anderen over de Academy zeggen…

Waar wij ons in onderscheiden

Los van dat wij het eerste en dus oudste instituut op het gebied van shinrin yoku in Nederland en België zijn, onderscheiden wij ons op drie pijlers van andere aanbieders:

  • Kleine groepen
    Wij werken kleinschalig en altijd in echt kleine groepen. Zowel voor de jaaropleiding als de workshops shinrin yoku, bestaan de groepen altijd uit maximaal 6 deelnemers, voor het Verdiepingsjaar en de wildplukworkshops uit maximaal 8. Niet alleen omdat we persoonlijke aandacht belangrijk vinden, maar ook omdat je het bos zo op een heel andere manier beleeft dan in grotere groepen – het is stiller en er is minder afleiding. Dit zorgt voor een intensere beleving van de helende kracht van de natuur.
  • Seizoenen centraal
    Kenmerkend voor alle activiteiten van de Academy is het volgen van het ritme van de 8 jaarfeesten van de oude Kelten en Germanen, waarover ook het boek “Leef met het seizoen” van oprichter Natascha Boudewijn gaat. De cyclus van de natuur leert ons dat alles zijn eigen moment heeft. Er is – ook in ons dagelijks leven – een tijd om te kiemen, te groeien en bloeien, te rijpen en er is een tijd om los te laten, te rusten en nieuwe kracht op te doen. Als je je vaker bewust openstelt voor de natuur, word je meegenomen op een oud en vertrouwd ritme. Iets diep in jou zal dit ritme onmiddellijk herkennen.  
  • Makkelijk toepasbaar en ‘van hier’
    Ook de praktische toepasbaarheid van shinrin yoku in het dagelijks leven vinden wij belangrijk. In de hectiek, de drukte van alledag zonder uitgestrekte bossen om de hoek, is het toch mogelijk de helende kracht van de natuur steeds te ervaren. Daarvoor hoef je niet af te reizen naar verre, exotische oorden. Onze manier van werken zorgt ervoor dat je de helende kracht van de natuur gaat ervaren op de plek waar je nu bent.

Onze locaties en het team

Het bos is ons kantoor én onze werkruimte! Onze opleidingen, alle workshops en de individuele begeleiding vinden plaats op prachtige, eeuwenoude landgoederen in Wassenaar en Voorschoten. Benieuwd naar ons team? Klik hier om ons verhaal te lezen!


Je kent ons uit:

(klik op de logo’s voor meer informatie of kijk hier voor het volledige overzicht)


Benieuwd? Bekijk de aflevering!

Het tv programma Iedereen Verlicht van de NTR ging met ons mee het bos in om te ervaren wat een bosbad is! Je kunt de uitzending via deze link bekijken (het gedeelte over bosbaden begint vanaf de 18e minuut). 


Pers

Ben je journalist en voor een reportage of artikel op zoek naar informatie over shinrin yoku? Wij helpen je graag verder – klik hier.

Copyright © 2020 Shinrin Yoku Academy