In de media

 


 

In tijdschrift Margriet een reportage over Wassenaar als wandelwalhalla en daar hoort de Academy met haar workshops bosbaden en wildplukken natuurlijk ook bij. Klik hier om het hele artikel te lezen.


 

In de rubriek Groene Vingers van magazine Buitenleven aandacht voor onze wildplukworkshops met Jacqueline Stammeijer. Klik hier om het te lezen.

 


 

In het zomerboek van Ariadne At Home inspiratie voor wie de natuur in wil tijdens warme zomerdagen, met een verwijzing naar ons aanbod. Klik hier om het te lezen.


Monique van Hoogstraten en Addie Schulte spraken met 6 mensen voor wie bomen essentieel in hun leven of werk zijn: onder hen ook Academy-oprichter Natascha Boudewijn: “Ik heb een hoop lievelingen, elke boom heeft een eigen persoonlijkheid”. Klik hier om het hele artikel te lezen.


In de jaarlijkse special ‘Libelle Gezond’ aandacht voor onze activiteiten in en met het bos, met beeld van Natascha Boudewijn. Klik hier om het hele artikel te lezen.


 

In de herfsteditie van woonmagazine Ariadne At Home aandacht voor de Academy onder de titel ‘Groene goeroes’- in de rubriek Happy news. Klik hier om het artikel te lezen.


Weekblad Libelle vroeg 14 vrouwen, waaronder Academy-oprichter Natascha Boudewijn, naar hun geheim waarom ze 100% goed in hun vel zitten. Natascha’s advies: ‘Duik het bos in!’ Klik hier om haar hele reactie te lezen.


Ook in 2022 vinden we Natascha Boudewijn weer op de inspirerende scheurkalender van Happinez, met quotes en verhalen: op dinsdag 22 maart en zaterdag 30 april. Klik hier en hier om het te lezen.


Het Financieele Dagblad publiceerde het indrukwekkende verhaal van Francisca Laporte, die als gevolg van haar ziekte besloot haar liefde voor de natuur de ruimte te geven en zo bij de Academy terechtkwam. Lees het interview via deze link!


Het nieuwe lijfblad van de moderne heks, HX Magazine, legt haar lezers (m/v!) in de nieuwste editie uit wat bosbaden eigenlijk is. Wij mochten onze visie op shinrin yoku toelichten, ook omdat de 8 jaarfeesten in onze methode een belangrijke positie innemen. Klik hier om het artikel te lezen.


In de bosspecial van BNNVARA’s 3 op Reis ging Chris Zegers met Natascha Boudewijn mee voor een bosbad op koninklijk landgoed De Horsten in Wassenaar. Bekijk de uitzending via deze link!


Journaliste Esma Linnemann schreef een prachtig artikel over bosbaden als heilzame ontsnapping aan de lockdown-misère…..en vroeg ons hoe je dat ’s winters doet met de kou in het bos. Klik op het logo van de Volkskrant hierboven om het artikel te lezen.


Voor het derde deel van de inspirerende serie ‘Vandaag nog…’ werd Academy-oprichter Natascha Boudewijn door journalist Albert Wiglema geïnterviewd over het thema energie in relatie tot het bos. Klik hierboven op de cover van het boek of hier om het artikel te lezen. Benieuwd naar het hele boek? Klik hier om naar de website van uitgeverij Thema te gaan.


Op de inspirerende scheurkalender van Happinez, op Hemelvaartsdag 2020 (21 mei), een quote van Natascha Boudewijn en een anekdote uit Het kleine shinrin-yoku boek. Klik hier om het te lezen. De vermelding op 30 augustus vind je hier.


In de rubriek NOW in VT Wonen, over de nieuwste must-haves en hotspots, aandacht voor bosbaden als nieuw fenomeen in Nederland. De redactie verwijst lezers die op zoek zijn naar de verbinding met de natuur én zichzelf naar de Academy, voor workshops en opleidingen. Klik hier om het te lezen.

 


Aandacht voor de Academy in Libelle. Saskia de Valk adviseert haar lezers in haar inspirerende rubriek Groene Vingers om het hier-en-nu te ervaren in onze workshop bosbaden. Deze prille voorjaars-editie biedt nog meer fijns over de helende kracht van bos! Klik hier om het te lezen.


Voor het programma Iedereen Verlicht, nam presentator Narsingh Balwantsingh deel aan een workshop bosbaden van de Academy. De kijker krijgt niet alleen een beeld van wat bosbaden nu eigenlijk is, maar maakt ook kennis met Academy-oprichter Natascha Boudewijn. Klik op het logo of hier om de reportage te bekijken (uitgezonden op Ned 2 op 22 september 2019, vanaf 18’min begint het gedeelte over ons, maar de hele uitzending is zeer de moeite waard:-)!


Het verhaal van Natascha Boudewijn, de oprichter van de Academy, in het prachtige en inspirerende magazine Vruchtbare Aarde. Hoofd-redacteur Bart Hommersen maakt met zijn redactieteam 4 keer per jaar een tijdschrift dat raakt en inspireert. Door de bijzondere keuze van onderwerpen, door de verhalen van en over inspirerende mensen en door de liefde en aandacht waarmee het wordt gemaakt. Zoals Bart het zelf zegt: ‘Vruchtbare Aarde biedt voeding voor de ziel’. Ja, zo voelt dat precies. Warm aanbevolen dus!

Klik op het logo hierboven om naar het artikel te gaan en hier voor de homepage van Vruchtbare Aarde zelf.


Hoofdredacteur Heleen Peverelli van Yoga Magazine kreeg met haar redactie spontaan zin om het bos in te gaan voor een helend bad en signaleert in de rubriek ‘What’s hot?’ de groeiende aandacht voor shinrin yoku (klik hier) . Lezers krijgen er een inspirerende oefening uit Het kleine shinrin-yoku boek bij, zodat ze zelf kunnen ervaren dat het bos ook als het koud is een helende plek kan zijn!(‘Heilige nacht’, klik hier).


Arjen van Veelen van De Correspondent ging in het kader van zijn zoektocht naar de zin van het leven het bos in voor een verkwikkend bad…. en vond ook Natascha Boudewijn van de Academy op zijn bospad. Klik hier om naar het artikel op de site te gaan.


Kari van Hoorick van Plus Magazine Vlaanderen ging voor een bad het bos in met Academy-oprichter Natascha Boudewijn (klik op het logo om naar het artikel te gaan)


Artikel & interview van Margriet de Groot in Seasons Magazine, inclusief jubileumactie voor lezers (klik op het logo om naar het artikel te gaan)


Interview in GezondNu met Natascha Boudewijn (klik op het logo om naar het artikel te gaan)


Artikel in het Duitse magazine We Love Living over Natascha Boudewijn (klik op de cover om naar het artikel te gaan)


 

Artikel van Tanja Dierckx – chef human interest & cultuur van de Vlaamse glossy Feeling – die met ons mee ging voor een bosbad (klik op het logo om naar het artikel te gaan).


Die Kraft der Pflanzen spüren (de kracht van planten voelen): portret van Natascha Boudewijn in het Duitse boek Flower Ladies van Karin Heimberger-Preisler (klik op de cover om naar het portret te gaan).


In de 6e editie van Klein Wonen Magazine over ons nieuwe boek ‘Leef met het seizoen’: “De fotografie alleen al is het kopen van dit boek meer dan waard, maar het moet vreemd lopen wil je door Natascha niet geïnspireerd raken!” Klik hier voor de recensie in dit inspirerende tijdschrift!

Copyright © 2024 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue