Forest Essences©

Jouw persoonlijke gidsen uit de bossen van de Lage Landen

Forest Essences© zijn elixers van de bloemen van vijf planten uit de bossen van de Lage Landen: Tamme Kastanje, Duizendblad, Sint-Janskruid, Linde en Brunel. Twee bomen en drie wilde kruiden dus. Elke plant heeft specifieke eigenschappen die ons ondersteuning kunnen bieden in het dagelijkse leven. 

De essences worden bereid volgens de methode van Dr. Edward Bach, van de bekende Bach bloesemremedies. Wij kiezen de bloemen met grote zorg uit en plukken ze met de hand, nadat de plant daar toestemming voor heeft gegeven. Vervolgens verwerken we de bloemen in een natuurritueel – met de hulp van de elementen lucht, water, vuur, aarde en ether – tot een moeder-essence. Uit deze moeder-essence wordt uiteindelijk een verdunning verkregen: de Forest Essence.

Een bloemessence is iets anders dan etherische olie…

Bloemessences – en dus ook de Forest Essences – worden nogal eens verward met etherische olie. Dat is echter een heel ander product. De bloemessences bevatten geen olie, geuren niet naar de plant of bloemen waarvan ze zijn gemaakt en dienen te worden ingenomen. Een bloemessence is formeel dan ook een voedingssupplement.

Wat elke plant jou brengt

De Forest Essences© zijn als liefdevolle, persoonlijke gidsen op je pad. Een plant kan alleen een persoonlijke gids voor jou zijn als je je hart durft te openen voor zijn of haar werking. Alleen als jij zelf bereid bent deze gids in je leven toe te laten en te vertrouwen op zijn of haar hulp, zul je je daadwerkelijk ondersteund voelen. Dat begint al meteen bij het uitkiezen van jouw persoonlijke bosgids. Elke plant stelt zich hieronder aan je voor. Als je je hart opent, zul je op basis van de tekst, in combinatie met het beeld, vanzelf de plant herkennen die jouw gids wil zijn.

Via de knop bij elke beschrijving kom je op de bestelpagina. Als je meerdere gidsen wilt bestellen, dan kun je dat daar ook aangeven.

1. Tamme Kastanje – Castanea sativa

“Ik ben Tamme Kastanje. Storm in en om mij heen brengt mij niet van de wijs. Laat mij jou met mijn mannelijke kracht naar een plek dragen waar je je leven vanuit een ander perspectief kunt bezien, zodat je begrijpt dat alles precies gaat zoals het moet gaan. Als jou dit aanspreekt, laat mij je dan een tijdje begeleiden op je levenspad.”

.

2. Duizendblad – Achillea millefolium

“Ik ben Duizendblad. Ik ben jouw persoonlijke gids als je behoefte hebt aan bescherming tegen energieën van anderen. Niet om je van de wereld af te schermen, maar juist om je te helpen je eigen ruimte in te nemen. Jouw ruimte is veilig en zal je helpen om te durven leven vanuit je ware natuur. Ik begeleid je graag op je levenspad.”

.

3. Sint-Janskruid – Hypericum perforatum

“Ik ben Sint Janskruid. Ik ben verbonden met de zon en draag dit licht in mij. Ik ben me ervan bewust dat mijn hooggevoeligheid een geschenk is. Mijn licht wijst je de weg naar jouw eigen schitterende licht en steunt je om het te durven laten schijnen op Aarde. Resoneert dit bij jou? Dan begeleid ik je graag een tijdje op je pad.”

.

4. Linde – Tilia ×europaea

“Ik ben Linde. Laat mij jou begeleiden als je behoefte hebt aan warmte in je leven. Mijn zachte, moederlijke liefde brengt je thuis bij jezelf. Pas als de verbinding met jezelf weer is hersteld, ontstaat er ruimte voor anderen, zodat je je vanuit je hart kunt verbinden met de wereld om je heen. Spreekt jou dit aan? Kies mij dan als jouw persoonlijke gids.”

.

5. Brunel – Prunella vulgaris

“Ik ben Brunel. Mijn Engelse naam is Self-Heal. Ik sta in volledige verbinding met mijn eigen bron van kracht en versta mijn lichaam als de boodschapper van mijn ziel. Ik laat me niet afleiden door de mening van anderen en ben zelf mijn belangrijkste gids in mijn leven. Voelt dit goed voor jou? Dan begeleid ik je graag een tijdje op je pad.”

.

Meer informatie

Wil je meer weten over de achtergrond van onze bosessences? Over hoe ze worden bereid, over de werking en over het hoe & waarom van deze 5 bijzondere planten? Klik dan hieronder voor alle informatie.

Cliënten individuele begeleiding en (oud)deelnemers

Heb je een persoonlijke mix van essences op maat ontvangen tijdens het individuele begeleidingstraject of tijdens het Verdiepingsjaar en wil je die opnieuw bestellen? Dat kan door Natascha direct een mail te sturen met jouw verzoek.

Copyright © 2024 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue