Methode Academy

 

De methode waarmee aan de Shinrin Yoku Academy© wordt gewerkt, werd ontwikkeld door de oprichter, Natascha Boudewijn. Zij verdiepte zich, nadat ze tijdens haar burn-out intuïtief de helende kracht van het bos had ontdekt, in de vele internationale wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van shinrin yoku. Omdat zij de methode die in Japan en de VS veelal wordt gebruikt niet goed vond aansluiten bij de bossen en de cultuur van de Lage Landen, en zij daar bovendien de seizoenen in miste, ontwikkelde Natascha – geholpen door het bos – haar eigen methode shinrin yoku. Een methode die past bij de grotendeels verstedelijkte, (en niet meer zo stille) Lage Landen. Een methode die er in onze vaak hectische levens toch voor zorgt dat wij ons weer kunnen openen voor de magie in de natuur.

Oude Kelten & Westers sjamanisme

De methode onderscheidt zich door de stevige inbedding in de acht seizoenen van de oude Kelten en Germanen en de duidelijke invloeden uit het Westers sjamanisme, die overigens steeds met Hollandse nuchterheid worden overgebracht.  De Academy-methode heeft zijn succes inmiddels bewezen in de geliefde workshops Kennismaken met shinrin-yoku en is ook terug te vinden in het populaire handboekje:Het kleine shinrin yoku boek – hoe de kracht van de natuur je leven verandert

Benieuwd? 

Wil je een indruk krijgen van bosbaden zoals wij dat hier bij de Academy doen? Het tv programma Iedereen Verlicht van de NTR ging met ons mee het bos in! Via deze link kijk je de uitzending van 22 september 2019 terug (het gedeelte over ons zie je vanaf de 18e minuut). 

 

Copyright © 2021 Shinrin Yoku Academy