Methode Academy

 

De methode waarmee aan de Shinrin Yoku Academy© wordt gewerkt, werd ontwikkeld door de oprichter, Natascha Boudewijn. Zij verdiepte zich, nadat ze tijdens haar burn-out intuïtief de helende kracht van het bos had ontdekt, in de vele internationale wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van shinrin yoku. Omdat zij de methode die in Japan en de VS veelal wordt gebruikt niet goed vond aansluiten bij de bossen en de cultuur van de Lage Landen, en zij daar bovendien de seizoenen in miste, ontwikkelde Natascha – geholpen door het bos – haar eigen methode shinrin yoku.

  • De Academy-methode past bij de grotendeels verstedelijkte, (en niet meer zo stille) Lage Landen. Wij hebben immers geen oerbossen meer, noch geurende Japanse cederbossen. Onze workshops en opleidingen worden met opzet voornamelijk op oude landgoederen in het drukke Westen van Nederland gegeven. Daar vinden we enerzijds de stilte in het bos, een metafoor voor onze innerlijke stilte. Anderzijds zijn daar de niet natuurlijke geluiden buiten het landgoed, die als metafoor voor de hectiek in ons dagelijkse leven dienen. Zo leren we spelenderwijs van het bos om de stilte in onszelf waar dan ook te vinden. Juist ook in ons vaak drukke, dagelijkse leven. 

  • De Academy-methode onderscheidt zich daarnaast door de stevige inbedding in de acht seizoenen van de Kelten en Germanen. Elke 6 weken staat een ander jaarfeest met een eigen symboliek centraal. We sluiten ons zo aan op het grote levensritme van onze verre voorouders. Dit biedt ons houvast en steun in het dagelijkse leven. Het boek Leef met het seizoen van Natascha Boudewijn brengt de jaarfeesten op inspirerende wijze in beeld.

  • Ook intuïtieve ontwikkeling via de natuur speelt in onze methode een belangrijke rol. Het bos – en alles wat daar is, zichtbaar én onzichtbaar – helpt ons om de verbinding met ons innerlijk kompas te herstellen. Daardoor komen we thuis bij wie wij ten diepste zijn en vinden we het vertrouwen terug dat alles precies gaat zoals het moet gaan in ons leven.

  • In de methode maken we – met name in onze opleidingen – gebruik van technieken uit het Westers sjamanisme, die overigens steeds met Hollandse nuchterheid worden overgebracht.

  • De Academy-methode heeft zijn succes inmiddels bewezen in de geliefde workshops shinrin-yoku en is ook terug te vinden in het populaire handboekje:Het kleine shinrin yoku boek – hoe de kracht van de natuur je leven verandert

Benieuwd? 

Wil je een indruk krijgen van bosbaden zoals wij dat hier bij de Academy doen? Bekijk dan onderstaande tv programma’s eens:

  • In de bosspecial van BNNVARA’s 3 op Reis ontdekte Chris Zegers onder begeleiding van Natascha Boudewijn hoe helend een bosbad kan zijn. Benieuwd? Klik hier om de uitzending te bekijken.
  • Ook het tv programma Iedereen Verlicht van de NTR ging met ons mee het bos in om te ervaren wat een bosbad is! Je kunt de uitzending via deze link bekijken (het gedeelte over bosbaden begint vanaf de 18e minuut). 

Copyright © 2023 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue