Het kleine shinrin-yoku boek

 
“Iedereen kan contact maken met de helende kracht van het bos”

In 2018 verscheen ‘Het kleine shinrin-yoku boek – hoe de kracht van de natuur je leven verandert’, van de hand van Academy-oprichter Natascha Boudewijn. Een praktisch handboek met bijna 30 inspirerende oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan in het bos. Het boek heeft een klein formaat, zodat je het makkelijk mee kunt nemen in je tas.

Natascha: “Ik heb shinrin yoku zelf intuïtief ontdekt tijdens mijn burn-out. Steeds als ik in het bos was, merkte ik hoe ik meer energie kreeg en het leven weer een beetje zonniger in ging zien. Ik ging op internet op zoek omdat ik wilde weten of meer mensen met een burn-out deze ervaring in de natuur hadden. En toen stuitte ik op shinrin yoku, waar ik nog nooit van had gehoord. Ik herkende mijn eigen ervaringen meteen. Omdat er destijds nog bijna niets over bekend was, besloot ik workshops te gaan geven aan geïnteresseerden. En dat viel bij iedereen in goede aarde! Al snel kwam mijn uitgever met de vraag of ik een boek over shinrin yoku wilde schrijven. Zij merkte ook dat de interesse in bosbaden hand over hand toenam, terwijl er nog maar weinig echt praktische boeken over zijn – laat staan boeken die qua benadering aansluiten op de cultuur en de bossen van de Lage Landen”.

Niet alleen mensen met een burn-out hebben baat bij een bad in het bos, iedereen heelt door de kracht van de natuur. Natascha: “Veel mensen die ik inmiddels als gids shinrin yoku heb begeleid, ervaren een bosbad als thuiskomen in zichzelf. Het is niet moeilijk, maar zoals met alles wat je voor het eerst doet, is het ook bij bosbaden handig wat handvatten te hebben die je op weg helpen. Het boek is ingedeeld in de seizoenen, waardoor lezers worden uitgenodigd zich weer aan te sluiten op het oeroude ritme van de Aarde”.


Bestel een gesigneerd exemplaar!

Wil jij Het kleine shinrin-yoku boek gesigneerd in je brievenbus? Om jezelf of iemand anders blij mee te maken? Bestel het dan nu via onze site, klik hier!


Praktische informatie

Klik hier om het boek te zien! Verkrijgbaar bij (online) boekhandels en via deze site (gesigneerde exemplaren).

  • Uitgever: Altamira
  • ISBN 9789401303828
  • 176 pagina’s
  • Prijs € 14,99
  • Full colour uitvoering met illustraties van Ingrid Bockting en foto’s van Ling Khor en Natascha Boudewijn

Copyright © 2024 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue