Eind juni staat de zon het dichtst bij ons. We baden in het zonlicht en alles in de natuur laadt zich op aan de overvloed van deze intense, vibrerende yang-energie. In deze visualisatie word je begeleid om je te openen voor de helende kracht van de Midzomerzon: het brengt je verlichting, ontspanning en harmonie. Je kunt er zowel ’s zomers in de natuur, als ’s winters thuis van genieten.

Luister hier naar een fragment van deze visualisatie:


Methode

Het is wetenschappelijk bewezen dat geleide visualisatie een krachtig instrument is bij het verminderen van stress, depressie en angst en dat het helpt om je balans te herstellen en vertrouwen in het leven te versterken. We maken gebruik van technieken uit het (Westers) sjamanisme en methoden als autogene training en creatieve visualisatie. We werken met jouw verbeeldingsvermogen en fantasie, omdat je daarmee op plaatsen in jezelf kunt komen waar je ratio vaak geen toegang toe heeft.


Praktische informatie

Duur: iets meer dan 9 minuten

Houding: liggen

Locatie: ’s zomers in het bos, ’s winters thuis

Kies in het bos een plek waar je je prettig voelt, veilig en op je gemak, in het (gefilterde) zonlicht. Maar ook als het regent, of in de donkere helft van het jaar, als je behoefte hebt aan licht in je leven, kun je deze visualisatie doen. Gewoon thuis, op een fijne plek waar je even ongestoord alleen kunt zijn. Jouw verbeeldingsvermogen zal er dan voor zorgen dat je de helende kracht van de zon toch in je op kunt nemen.

Belangrijk: steeds meer wetenschappers en artsen komen op basis van nieuw onderzoek terug van de haatcampagnes tegen de zon die de afgelopen decennia elk voorjaar weer losbarstten. Wel wordt benadrukt dat het belangrijk is om jezelf met mate bloot te stellen aan het licht van de zon. Als je deze geleide visualisatie buiten in de zon doet, blijf dan maximaal 10 minuten onbeschermd in de zon. Als je langer dan 10 minuten in de zon blijft, zorg er dan voor dat je jezelf beschermt met een goede zonnecrème.

Muziek: Heavens Gate van Christopher Lloyd Clarke + natuurgeluiden


Prijs

€ 9,95

Betaal via onderstaande knop en ontvang het MP3-bestand van deze fijne visualisatie automatisch in je mail.


Terug naar het overzicht van geleide visualisaties

Copyright © 2024 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue