Jacqueline Stammeijer

Als kind was wilde kruidenexpert en biodynamische tuinvrouw Jacqueline Stammeijer al niet weg te slaan uit de tuin – daar begon haar levenslange liefde voor wilde kruiden en de lang verloren kennis over de geneeskrachtige eigenschappen van planten en bomen.

De teunisbloem (Oenothera Biennis-Onagraceae) is Jacqueline’s lievelingsbloem – zij vernoemde haar bedrijf Tuinvrouw Teunisbloem er zelfs naar. Deze wonderlijke en wat zonderlinge bloem opent als alle andere bloemen naar bed gaan: zij bloeit in de schemering, tijdens de overgang van dag naar nacht. Voor Jacqueline is dit ook een favoriet moment van de dag: zij is noch een ochtendmens, noch een avondmens, maar voelt zich optimaal tijdens de schemering.


Jacqueline bij de Academy

Jacqueline geeft van maart tot en met september de geliefde workshops wildplukken op Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten.  Daarnaast begeleidt zij tijdens de jaaropleiding tot Gids Shinrin Yoku de Masterclass Wildplukken.

Achtergrond

Jacqueline deed de opleiding voor biologisch-dynamische landbouw aan de Warmonderhof . Zij stond aan de wieg van stadskruidentuin Rotterdamse Munt in Rotterdam Zuid. Daarnaast was zij één van de drijvende krachten achter Uit je Eigen Stad in Rotterdam.

Jacqueline bracht vijf prachtige, door haarzelf geïllustreerde kruidenboekjes uit, waaronder ‘Lievelingen van Tuinvrouw Teunisbloem’ en ‘Biodynamische kruiden van Tuinvrouw Teunisbloem‘, die tijdens haar workshops in te zien en te koop zijn. Wie graag een tuin wil met inheemse planten kan ook bij haar terecht, want Jacqueline werkt ook als hovenier en tuinvrouw.

Jacqueline werkte eerder samen met Natascha Boudewijn – in kookatelier De Keuken van Greendelicious, verzorgde zij als docent de geliefde cursussen wildplukken.

Copyright © 2024 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue