Day Retreat ‘Licht en donker in balans’

“De energie in het bos is in september vergelijkbaar met de zonsondergang: het spanningsveld tussen het verdwijnende licht en de opkomende nacht”.

-Natascha Boudewijn –


Eind september vindt de herfst-equinox plaats en wint het donker het definitief van het licht. De natuur trekt zich terug in zichzelf om in de winter een pauze te nemen en op te laden. Veel mensen hebben moeite met de donkere tijd van het jaar omdat ze zich van nature aangetrokken voelen tot het licht. De natuur leert ons – juist nu – dat er ook ruimte moet zijn voor donker. Alleen dan is er die perfecte balans tussen yin en yang, tussen donker en licht, tussen het vrouwelijke en het mannelijke.

Met deze bijzondere Day Retreat bieden wij jou een inspirerende reis van een dag, waarin je je in een kleine groep van gelijkgestemden aan gaat sluiten op de energie van de vroege herfst in het bos. Je wordt stil, keert je naar binnen en herstelt het contact met jezelf. Zo bereid je je optimaal voor op de donkere helft van het jaar.


Voor wie?

Deze retreat is voor iedereen die het elk jaar weer moeilijk vindt om de overgang van de lichte zomer naar de donkere herfst te maken. Maar ook voor hen die zich na het overweldigende licht van de zomer juist graag weer naar binnen willen richten, maar daar in de hectiek van alledag niet aan toekomen.

Deze retreat is er ook voor mensen die zich graag willen aansluiten op het rustgevende ritme van de natuur om meer balans en rust te vinden. Diegenen die pauze willen voor hun drukbezette hoofd – dat altijd maar aanstaat – en meer willen leven vanuit hun intuïtie. En natuurlijk voor diegenen die benieuwd zijn naar de 8 jaarfeesten van onze verre voorouders in het oude Europa: de herfst-equinox, tegenwoordig ook wel Mabon genoemd, is immers één van deze jaarfeesten.

Resoneert dit bij jou? Dan is deze Day Retreat voor jou!


Wat ga je doen?

Deze dag staat in het teken van licht en donker en de balans die we in de herfst terug kunnen vinden in onszelf. Na de lange, hete zomer vol mannelijke yang-energie, willen we vooral de vrouwelijke yin-energie in onszelf weer voeden. Dat doen we door samen te werken met de elementen, vooral de vrouwelijke, Aarde en Water en de windrichtingen West en Noord. En natuurlijk met het bos zelf, en de dieren en planten die daar leven. Je wordt in dit proces persoonlijk en op maat begeleid. We werken ook met geleide visualisaties.

We lunchen gezamenlijk buiten, in het bos. Wij zorgen voor een heerlijke vegan lunch!

Na afloop van de dag ontvang je het inspirerende ebook ‘Licht en donker in balans’, dat Natascha Boudewijn als naslagwerk voor je heeft samengesteld. Je vindt er natuurlijk ook inspiratie in om zelf verder met het bos op ontdekkingstocht te gaan.


Aantal deelnemers Day Retreat

Omdat we persoonlijke aandacht belangrijk vinden, kunnen er per Day Retreat maximaal 8 mensen deelnemen. De retreat gaat door met minimaal 4 deelnemers.


Locatie

Je gaat op pad op een prachtig, eeuwenoud landgoed in Wassenaar, tussen Den Haag en Leiden. Na aanmelding en betaling ontvang je de exacte gegevens en routebeschrijving. We zijn de hele dag buiten in het bos, dus ook tijdens de lunch. Het bos is tevens onze sanitaire voorziening. We verzoeken je geen papieren zakdoekjes of wc-papier achter te laten.


Wie begeleidt je?

“I go to nature to be soothed and healed, and to have my senses put in order.”

– John Burroughs –

Je wordt op deze dag begeleid door Natascha Boudewijn. Bovenstaande quote van de Amerikaanse natuuronderzoeker John Burroughs vat samen wat Natascha tijdens haar burn-out in 2016 ontdekte. Haar helende reis in en met het bos duurde precies vier seizoenen en resulteerde in 2018 in het oprichten van de Academy. Sindsdien begeleidt Natascha zowel individuele deelnemers als groepen naar het bos om de helende kracht zelf te ervaren en zo zichzelf weer volledig te ervaren.

In de bosspecial van BNNVARA’s 3 op Reis ontdekte Chris Zegers onlangs onder begeleiding van Natascha hoe bijzonder het is om je onder te dompelen in de helende kracht van het bos. Benieuwd? Klik hier om de uitzending te bekijken.

Meer informatie over Natascha vind je hier.

Alles op een rij
 • Inspirerende en ontspannende retreat van een dag, waarop je je – geholpen door het bos – naar binnen keert en voorbereidt op de donkere helft van het jaar;
 • Persoonlijke begeleiding door Natascha Boudewijn – oprichter van de Academy, auteur, gecertificeerd natuurtherapeut en Gids Shinrin Yoku©;
 • Werken met symboliek van het bos en geleide visualisaties;
 • Werken in een kleine groep van gelijkgestemden (maximaal 8 deelnemers) met gegarandeerde persoonlijke aandacht van de docent;
 • Op een prachtig, eeuwenoud landgoed in Wassenaar;
 • Met Godinnenthee van inheemse bomen en struiken + gezonde zoete snack
 • Inclusief vegan lunch
 • Inclusief ebook Licht en donker in balans als naslagwerk en ter inspiratie voor verdere verkenning.

Wat vonden deelnemers van eerdere Day Retreats?

Jouw investering

De prijs voor deze bijzondere Day Retreat vol rust en balans bedraagt € 125,-*).

*) Deze prijs is exclusief 21% btw voor zzp-ers en bedrijven. Betaal je als particulier? Dan is dit bedrag inclusief btw. 

Ben jij zzp-er en wil je deze retreat zakelijk volgen? Dat kan! Vink hieronder in het boekingsformulier aan dat je deze retreat zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling binnen enkele werkdagen de factuur voor je zakelijke administratie. 

Voorwaarden om mee te doen
 • je bent bereid je te openen voor de helende kracht van het bos;
 • je telefoon laat je thuis of staat uit;
 • je bent goed ter been en kunt gedurende circa 6 uur wandelen of staan (we lopen niet zozeer heel veel kilometers, maar we staan wel veel).

De natuur is altijd mooi en heilzaam, de retreat gaat dus met regen ook gewoon door. Alleen bij noodweer (code oranje of rood) wordt de dag geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag vooraf per mail geïnformeerd. Zie ook de Algemene Voorwaarden onderaan deze site. 


Datum & tijd

Deze Day Retreat wordt altijd in de herfst aangeboden: de datum voor 2023 publiceren we op een later moment. Wil je als eerste op de hoogte zijn van deze of nieuwe bosspecials? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

DatumTijdStatus
Vrijdag ??9.45 – ca 16.00 uur

De Day Retreat gaat door bij minimaal 4 deelnemers.


Aanmelden & betalen

Abonneer je hier op onze gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige Day Retreats en andere inspirerende activiteiten in het bos.

Je kunt je hieronder aanmelden voor deze Day Retreat en meteen betalen via ons automatische betaalsysteem. De boeking is definitief als je na betaling een bevestigingsmail van ons ontvangt. Niets ontvangen? Stuur ons dan svp een mailtje: info@shinrin-yoku.nl. Eenmaal geboekt en betaald kan de retreat niet meer worden geannuleerd. Wel mag je je plaats doorgeven aan iemand anders, die zich ook wil en kan openen voor de helende kracht van het bos: stel ons daar svp vooraf via info@shinrin-yoku.nl svp wel tijdig van op de hoogte.

Copyright © 2024 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue