Natascha Boudewijn

 
“I am at home among trees.”

– J. R. R. Tolkien –

Natascha Boudewijn (1970) is de oprichter en bezieler van de Academy. Het bos is haar thuis, de bomen haar vrienden en vertrouwelingen. Een burn-out bracht haar in 2016 naar een geheel ander leven, in harmonie met de natuur. 

Natascha: “Het bos werd mijn therapeut én leermeester en nam mij gedurende vier seizoenen dagelijks mee op een magische reis. Bomen, vogels en andere boswezens brachten mij met hun fluisteringen harmonie, balans en belangrijke inzichten. Mijn lichaam en geest heelden zo snel en wonderbaarlijk, dat ik op zoek ging naar informatie op internet. Toen ik op shinrin yoku stuitte – destijds nog totaal onbekend in Nederland – herkende ik mijn eigen ervaringen”.

Natascha ontwikkelde een eigen methode shinrin yoku, passend bij de cultuur en de bossen van de Lage Landen. In haar populaire Het kleine shinrin-yoku boek, legt zij haar lezers uit wat die methode behelst en inspireert ze je met bijna 30 oefeningen om de helende kracht van het bos vooral zelf te gaan ervaren. Toen zij – als een van de pioniers op het gebied van shinrin yoku in Europa – steeds vaker door geïnteresseerden werd benaderd voor een professionele opleiding tot Gids Shinrin Yoku, richtte zij in 2018 de Academy op. Haar grootste passie is om mensen te begeleiden naar de magie in de natuur, zodat zij zichzelf kunnen helen en weer in contact kunnen komen met hun talenten en mogelijkheden. 

Beeld: Natascha op haar geliefde landgoed De Horsten in Wassenaar, copyright Shinrin Yoku Academy


Natascha is bekend uit: 

(klik op de logo’s voor meer informatie of kijk hier voor het volledige overzicht)


Rol bij de Academy 

Natascha is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, creatie en communicatie van de Academy. Zij begeleidt de deelnemers aan de opleidingen en in individuele programma’s. 

 

Van links naar rechts: Berenklauw aan water op landgoed Rozenburgh / Natascha’s kruidenkast / Natascha met varenblad (copyright Shinrin Yoku Academy)


Achtergrond

Natascha werd in Portugal opgeleid tot gecertificeerd natuurcoach door de ‘moeder der natuurcoaching’ Nanette Kant. Daarnaast heeft zij ruim 20 jaar relevante ervaring als coachend leidinggevende en consultant in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Meer informatie over haar loopbaan op haar LinkedIn account

Met deze stevige basis heeft Natascha vanuit de Academy inmiddels vele cliënten mogen begeleiden op hun pad, steeds naar ieders grote tevredenheid. Haar stijl van begeleiden is liefdevol en tegelijk direct, ze biedt je een veilige basis van waaruit je – in samenwerking met de natuur –  je innerlijke wijsheid (terug)vindt. Je beperkende overtuigingen onder ogen durft te zien zodat je je 100% veilig gaat voelen om het leven te leiden dat je ten diepste vervult.

Natascha verdiept zich sinds een aantal jaar in het Westers sjamanisme. Ten aanzien van het contact maken met bomen en natuurwezens laat zij zich in binnen- en buitenland inspireren op seminars en natuurlijk door ’training on the job’, in het bos dus! Ze kweekt met veel liefde en toewijding inheemse kruiden, bomen en struiken in haar eigen tuin om de helende effecten op fysiek, geestelijk en zielsniveau te onderzoeken en ervaren. De inzichten gebruikt zij in haar werk voor de Academy.

In 2023 lanceerde Natascha Vitasága, waar ze inspiratie biedt om het dagelijkse leven als spiritueel pad te gaan ervaren. Er zijn verrassende individuele programma’s, jaaropleidingen, workshops en een zomercursus over het levensritme. Vanaf de lente 2024 lanceert Natascha er ook een blog bij, Villa Vitasága, een ode aan de magie in het dagelijkse leven.

Natascha met tamme tortelduif Marlon in achtertuin (copyright Luigi Brun) / illustratie voor het blog Villa Vitasága, door Sophie Pluim / berghond Misty (copyright Natascha Boudewijn)


Wat anderen over Natascha zeggen…

Meer informatie

Natascha is bij velen bekend van haar werk als veggiechef en culinair auteur voor Greendelicious, waar zij tussen 2011 en 2019 gestalte aan gaf. Zij bracht als auteur vijf boeken uit, waarin het ritme van de natuur altijd de rode draad is. Zij werkte ook als freelance fotograaf; het meeste beeld op deze website is van haar*).

In de bosspecial van BNNVARA’s 3 op Reis ontdekte Chris Zegers onder begeleiding van Natascha Boudewijn hoe helend een bosbad kan zijn. Benieuwd? Klik hier om de uitzending te bekijken. Of klik hier voor een totaaloverzicht van interviews en artikelen in de media.

*) de portretten van dieren zijn van Vincent van Zalinge, Jacek-Ulinski en Andy Chilton


Natascha tijdens de opname van ´Iedereen verlicht’ (copyright Brenda de Wit, klik hier om de uitzending te bekijken) / Smudgemix voor viering Midwinter / Natascha op landgoed De Horsten 

Copyright © 2024 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue