Natascha Boudewijn

“I am at home among trees.”

– J. R. R. Tolkien –

Natascha Boudewijn (1970) is de oprichter en bezieler van de Academy. Het bos is haar thuis, de bomen haar vrienden en vertrouwelingen. Zij zette als klein meisje haar eerste stapjes (op blote voetjes!) onder de monumentale bomen op landgoed Clingendael in Den Haag. Sinds zij zich kan herinneren pakt ze elke veer op die zij vindt, stopt haar zakken vol met botjes, slakkenhuizen en ander moois uit de natuur en hoort zij wanneer haar planten water nodig hebben. Pas toen zij in 2016 een burn-out kreeg, ontdekte Natascha intuïtief de helende eigenschappen van de natuur en kreeg haar bijzondere gave om te communiceren met bomen alle ruimte. 

Natascha: “Het bos werd mijn therapeut én leermeester en nam mij gedurende vier seizoenen dagelijks mee op een magische reis. Bomen, vogels en andere boswezens brachten mij met hun fluisteringen harmonie, balans en belangrijke inzichten. Mijn lichaam en geest heelden zo snel en wonderbaarlijk, dat ik op zoek ging naar informatie op internet. Toen ik op shinrin yoku stuitte – destijds nog totaal onbekend in Nederland – herkende ik mijn eigen ervaringen”.

Natascha ontwikkelde een eigen methode shinrin yoku, passend bij de cultuur en de bossen van de Lage Landen. In haar populaire Het kleine shinrin-yoku boek, legt zij haar lezers uit wat die methode behelst en inspireert ze je met bijna 30 oefeningen om de helende kracht van het bos vooral zelf te gaan ervaren. Toen zij – als een van de pioniers op het gebied van shinrin yoku in Europa – steeds vaker door geïnteresseerden werd benaderd voor een professionele opleiding tot Gids Shinrin Yoku, richtte zij in 2018 de Academy op en ontwikkelde een bijzondere jaaropleiding op maat, in 2019 gevolgd door het Verdiepingsjaar, en in 2020 door de magische bos-elixers Forest Essences©. Momenteel geeft Natascha gestalte aan Forest Whispers, een reis in en met het bos naar jouw eigen licht, die je online en individueel kunt gaan volgen aan de Academy.

Foto’s bovenaan deze pagina, van links naar rechts: Raaf, Natascha’s krachtdier / portret van Natascha’s 400 jaar oude vriend, de wijze bergolm in het Beierse Allgäu (copyright Natascha Boudewijn) / portret Natascha (copyright Shinrin Yoku Academy).


Natascha is bekend uit: 

(klik op de logo’s voor meer informatie of kijk hier voor het volledige overzicht)


Rol bij de Academy 

Natascha is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, creatie en communicatie van de Academy. Haar grootste passie is om mensen te inspireren zichzelf met de hulp van de natuur te helen, zodat zij vanuit hun eigen, schitterende licht kunnen leven. Zij begeleidt de opleidingen, online cursus, geleide visualisaties en individuele cliënten.

Van links naar rechts: Natascha’s kruidenkast / Bereiding Forest Essence / Natascha oogst wilde kruiden (copyright Natascha Boudewijn)


Achtergrond

Natascha werd in Portugal opgeleid tot gecertificeerd natuurcoach door de ‘moeder der natuurcoaching’ Nanette Kant. Daarnaast heeft zij ruim 20 jaar relevante ervaring als coachend leidinggevende en consultant in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Met die stevige basis heeft zij vanuit de Academy inmiddels vele cliënten mogen begeleiden op hun pad, steeds naar ieders grote tevredenheid. Haar stijl van begeleiden is liefdevol en tegelijk direct, ze biedt je een veilige basis van waaruit je – in samenwerking met de natuur –  je innerlijke stem en zielskwaliteiten (terug)vindt. Ervaringen van cliënten vind je op de pagina over individuele begeleiding.

Natascha verdiept zich sinds een aantal jaar in het Westers sjamanisme en intensiveert haar gave om contact te maken met bomen en planten – niet alleen door het volgen van seminars en opleidingen in binnen- en buitenland, maar vooral door ‘training on the job’, in het bos dus! Daarnaast kweekt zij met veel liefde en toewijding inheemse kruiden, bomen en struiken in haar eigen (stads)tuin om de helende effecten op fysiek, geestelijk en zielsniveau te onderzoeken en ervaren. De inzichten gebruikt zij in haar werk voor de Academy.

Natascha woont, samen met haar grote liefde Luigi, hun Macedonische hond Misty en andere dieren, in het landelijke Voorschoten tussen Den Haag en Leiden.

Foto links: Natascha met tortelduif in achtertuin (copyright Luigi Brun), foto rechts: hond Misty (copyright Petra Poorter Stichting Wereldhonden)

Wat anderen over Natascha zeggen…

Meer informatie

Natascha is bij velen bekend van haar werk als veggiechef en culinair auteur voor Greendelicious, waar zij tussen 2011 en 2019 gestalte aan gaf. Zij bracht als auteur vijf boeken uit, waarin het ritme van de natuur altijd de rode draad is. Zij werkte ook als freelance fotograaf; het meeste beeld op deze website is van haar*). Wil je meer weten over Natascha en haar werk? Kijk op haar persoonlijke website voor een overzicht. Of klik hier voor een overzicht van interviews en artikelen in de media.

*) de portretten van dieren zijn van Vincent van Zalinge, Jacek-Ulinski en Andy Chilton


Natascha bij één van haar liefste beuken tijdens de opname van ´Iedereen verlicht’ (NTR) – uitzending in september/oktober 2019. Klik hier om de uitzending te bekijken. 

Copyright © 2021 Shinrin Yoku Academy