Veelgestelde vragen Forest Whispers

Kan ik na deze cursus aan de slag als Gids Shinrin Yoku?

Nee, deze cursus leidt je niet op tot Gids Shinrin Yoku. Forest Whispers is gericht op jouw eigen persoonlijke ontwikkeling in en met de natuur. Als je als Gids Shinrin Yoku aan de slag wilt, kun je onze jaaropleiding tot Gids Shinrin Yoku volgen. Ben je al werkzaam als professional?*) Dan kan deze online cursus je wel de gewenste verdieping en verbinding met de helende kracht van de natuur brengen.

*) bijvoorbeeld als coach, trainer, masseur, yogadocent of psycholoog.


Ik ben vrij rationeel. In hoeverre is deze cursus geschikt voor mij?

Als je echt last hebt van altijd maar ‘in je hoofd’ zijn en graag wilt leren hoe je ‘uit je hoofd’ komt en meer vanuit je intuïtie kunt gaan leven, dan is deze cursus 100% geschikt voor jou. Zeker als je van de natuur houdt, want het bos helpt je via je zintuigen om helemaal in het ‘hier en nu’ te komen. Als jouw ratio juist (nog) je grote houvast is en je bovendien op zoek bent naar een cursus waar je inhoudelijk veel leert over bijvoorbeeld de fysieke effecten van bosbaden (oa wetenschappelijke onderzoeken) dan past deze cursus niet bij jou.


Is deze cursus gebonden aan het seizoen waarin je je aanmeldt?

De lesstof niet gebonden aan één seizoen. Het rustgevende seizoensritme als geheel is natuurlijk wel een belangrijk thema in de cursus. Achter poort 3 gaat het over het grote levensritme, dat we terugvinden in de cyclus van de dag, een maand en een jaar (kijk hier voor de inhoud van de 7 magische poorten). Het is dus ook niet erg als je je bijvoorbeeld in de herfst aanmeldt en er iets langer over doet, waardoor je in het begin van de lente nog lessen volgt. De modules zijn op alle seizoenen van toepassing.


Moet je in of vlakbij een bos wonen om deze cursus te doen?

Dat is natuurlijk een luxe, maar zeker niet nodig. Deze cursus kun je ook prima doen als je in het centrum van een stad woont! Een landgoed of een bos in de buurt is ideaal, maar je zou het ook in je tuin of in een stadspark kunnen doen. Er zijn zelfs deelnemers die hun natuurlijke krachtplek vinden op een oud kerkhof met veel bomen of in een botanische tuin middenin de stad. Het belangrijkste is dat je een plek in de natuur vindt waar jij je veilig en beschermd voelt.


Ik heb Het kleine shinrin-yoku boek gelezen. In hoeverre is er overlap met deze cursus?

Het kleine shinrin-yoku boek biedt je een eerste kennismaking met het fenomeen bosbaden. Deze cursus is een intensieve reis om met de hulp van het bos bij je eigen ware natuur te komen en die natuur te durven leven. We maken natuurlijk gebruik van bosbaden, maar dan als techniek om je te ondersteunen in je proces. Het gaat er dus niet zozeer om bosbaden te léren, als wel om door middel van het bosbaden bij jouw diepste zelf te kunnen komen. Om deze cursus te kunnen doen heb je overigens geen ervaring nodig met bosbaden.


Is er een Facebookgroep?

Nee, er is geen Facebookgroep of andere gemeenschappelijke deelnemersomgeving. En daar is natuurlijk ook een reden voor. Forest Whispers wil je juist helpen om jouw eigen ritme terug te vinden. Dat vinden we zelfs zó belangrijk dat er een hele magische poort is gewijd aan het thema (Je)zelf ervaren (poort 2 – klik hier voor het hele overzicht van de 7 magische poorten). Eigenlijk zijn dit twee thema’s in één. Want zelf ervaren gaat over jezelf de ruimte gunnen om de wereld om je heen op jouw eigen, unieke manier te mogen ervaren. Zonder inmenging van anderen en zonder jezelf met anderen te vergelijken. En jezelf ervaren gaat over dichterbij jezelf komen, de wijze taal van je lichaam te leren verstaan en daardoor begrijpen wat je nodig hebt om balans en harmonie te ervaren in het dagelijks leven. Het is onze ervaring dat dit pas lukt als het stil wordt. In jou en om je heen. Dat is de reden dat er bij deze cursus geen Facebookgroep is. Je onderneemt deze reis dan ook echt alleen (begeleid door het bos en Natascha in de audio’s natuurlijk).


Wat als ik het spannend vind om de cursus alleen te doen?

Als de inhoud van deze cursus bij jou resoneert maar je vindt het wel heel spannend om het alleen te doen, omdat je gewend bent om altijd alles met iedereen te delen en te bespreken, dan zou je er juist baat bij kunnen hebben. Het biedt je de gelegenheid om het contact met jezelf te gaan herstellen en jouw diepste wensen en verlangens de ruimte te gaan geven. Het bos – en alles wat daar leeft – zal je hier liefdevol in ondersteunen en je de veilige ruimte bieden om deze reis in en met jezelf te ondernemen. Dat doen we stap voor stap, elke magische poort helpt je daar een stukje verder in op weg. Desgewenst kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de cursus inclusief de individuele begeleiding te doen. Daar is een beperkt aantal plaatsen voor beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de hoofdpagina van Forest Whispers onder het kopje ‘jouw investering’.


Waar vind ik de inhoud van de 7 magische poorten?

De inhoud van die poorten vind je als reisbeschrijving op deze pagina. Daar lees je ook meer over de opbouw van elke poort.


Ik wil deze cursus heel graag volgen. Wanneer gaat de registratie open?

De opening van de registratie vindt in de nabije toekomst plaats! We raden je daarom aan om je aan te melden als geïnteresseerde, zodat je als eerste op de hoogte bent als het zover is. Je vindt het aanmeldformulier onderaan de hoofdpagina van Forest Whispers via deze link.


Staat jouw vraag er nog niet bij?

Stuur je ons jouw vraag toe? Het maakt bovenstaande lijst nog completer, dus we zijn er blij mee! Je kunt je vraag via onderstaand formulier insturen. Je ontvangt natuurlijk zo snel mogelijk antwoord. Alvast dank voor je moeite.


Vragenformulier

Copyright © 2023 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue