Veelgestelde vragen Forest Whispers

Kan ik na deze cursus aan de slag als Gids Shinrin Yoku?

Nee, deze cursus leidt je niet op tot Gids Shinrin Yoku. Forest Whispers is gericht op jouw eigen persoonlijke ontwikkeling in en met de natuur. Als je als Gids Shinrin Yoku aan de slag wilt, kun je onze jaaropleiding tot Gids Shinrin Yoku volgen.

Ben je al werkzaam als professional?*) Dan kan deze online cursus je wel de gewenste verdieping en verbinding met de helende kracht van de natuur brengen.

*) bijvoorbeeld als coach, trainer, masseur, yogadocent of psycholoog.


Ik ben vrij rationeel. In hoeverre is deze cursus geschikt voor mij?

Als je echt last hebt van altijd maar ‘in je hoofd’ zijn en graag wilt leren hoe je ‘uit je hoofd’ komt en meer vanuit je intuïtie kunt gaan leven, dan is deze cursus 100% geschikt voor jou. Zeker als je van de natuur houdt, want het bos helpt je via je zintuigen om helemaal in het ‘hier en nu’ te komen. Als jouw ratio juist (nog) je grote houvast is en je bovendien op zoek bent naar een cursus waar je inhoudelijk veel leert over bijvoorbeeld de fysieke effecten van bosbaden (oa wetenschappelijke onderzoeken) dan past deze cursus niet bij jou.


Is deze cursus gebonden aan het seizoen waarin je je aanmeldt?

De lesstof niet gebonden aan één seizoen. Het rustgevende seizoensritme als geheel is natuurlijk wel een belangrijke pijler. Het is dus ook niet erg als je je bijvoorbeeld in de herfst aanmeldt en er iets langer over doet, waardoor je in het begin van de lente nog lessen volgt. De modules zijn op alle seizoenen van toepassing.


Moet je in of vlakbij een bos wonen om deze cursus te doen?

Dat is natuurlijk een luxe, maar zeker niet nodig. Deze cursus kun je ook prima doen als je in het centrum van een stad woont! Een landgoed of een bos in de buurt is ideaal, maar je zou het ook in je tuin of in een stadspark kunnen doen. Er zijn zelfs deelnemers die hun natuurlijke krachtplek vinden op een oud kerkhof met veel bomen of in een botanische tuin middenin de stad. Het belangrijkste is dat je een plek in de natuur vindt waar jij je veilig en beschermd voelt.


Ik heb Het kleine shinrin-yoku boek gelezen. In hoeverre is er overlap met deze cursus?

Het kleine shinrin-yoku boek biedt je een eerste kennismaking met het fenomeen bosbaden. Deze cursus is een intensieve reis om met de hulp van het bos bij je eigen ware natuur te komen en die natuur te durven leven. We maken natuurlijk gebruik van bosbaden, maar dan als techniek om je te ondersteunen in je proces. Het gaat er dus niet zozeer om bosbaden te léren, als wel om door middel van het bosbaden bij jouw diepste zelf te kunnen komen. Om deze cursus te kunnen doen heb je overigens geen ervaring nodig met bosbaden.


Wat kost deze cursus?

Forest Whispers is momenteel in ontwikkeling. Het is nog niet helemaal zeker wat de exacte prijs van de cursus zal zijn. We publiceren die informatie natuurlijk op de site zodra we de prijs definitief hebben vastgesteld.


Ik wil deze cursus heel graag volgen. Wanneer gaat de registratie open?

Forest Whispers wordt op dit moment nog ontwikkeld. Wij verwachten de registratie binnenkort te openen voor de eerste lichting cursisten. Als je je al hebt aangemeld als geïnteresseerde voor het online aanbod, dan ontvang je als eerste bericht als het zover is! Heb je je nog niet aangemeld als geïnteresseerde? Dan kun je dat via deze link doen.


Staat jouw vraag er nog niet bij?

Stuur ons een mailtje via onderstaand formulier. We doen ons best je zo snel mogelijk een antwoord te sturen op je vraag!

Vragenformulier

Copyright © 2021 Shinrin Yoku Academy