Veelgestelde vragen opleiding Gids Shinrin Yoku©

 

Ik ben vrij rationeel. In hoeverre is deze opleiding geschikt voor mij?

Als je echt last hebt van altijd maar ‘in je hoofd’ zijn en graag wilt leren hoe je ‘uit je hoofd’ komt en meer vanuit je intuïtie kunt gaan leven, dan is deze opleiding 100% geschikt voor jou. Zeker als je van de natuur houdt, want het bos helpt je via je zintuigen om helemaal in het ‘hier en nu’ te komen. Als jouw ratio juist (nog) je grote houvast is en je bovendien op zoek bent naar een opleiding waar je inhoudelijk veel leert over bijvoorbeeld de fysieke effecten van bosbaden (oa wetenschappelijke onderzoeken) dan past deze opleiding niet bij jou.

Is het mogelijk om het lesprogramma en de literatuurlijst al te ontvangen?

Nee, dat is niet mogelijk. Deelnemers ontvangen het lesprogramma en de literatuurlijst pas in september: met opzet kort voor de start van de opleiding. Dat is niet voor niets: we willen mensen zoveel mogelijk ‘blanco’ laten starten. Dus juist niet voorbereid, juist niet ‘al ingelezen’. Deze opleiding gaat, zeker in het eerste gedeelte, over (je)zelf ervaren. Je leert juist om te vertrouwen op ‘niet-weten’ en om je intuïtie te volgen. Je ontvangt na betaling al wel Het kleine shinrin-yoky boek van Natascha Boudewijn. Het staat je natuurlijk vrij daar al wel mee aan de slag te gaan als je niet kunt wachten!

Is het mogelijk om mijn plaats voor de opleiding alvast te reserveren?

Dat is helaas niet mogelijk. De reden daarvoor is enerzijds de kleine opzet van en anderzijds de grote interesse in deze opleiding. Zie ook de vraag hieronder.

Ik weet het nog niet helemaal zeker. Wat kan ik doen?
  • Twijfel jij of de opleiding aan jouw verwachtingen zal voldoen? Bij de Academy zeggen we altijd: “laat je verwachtingen aan het begin van het bosbad maar achter, want ze brengen je alleen maar teleurstellingen in het leven. Wees open en zonder verwachtingen, als een kind.” Verwachtingen komen uit onze ratio, uit ons hoofd. Probeer bij twijfel je hoofd eerst eens uit te zetten. Ga naar een plek in de natuur waar jij je fijn voelt en ga daar zitten. Sluit je ogen en denk aan deze opleiding. Stel je voor dat je de opleiding doet. Ervaar wat er in je lichaam gebeurt. Ervaar welke emoties er zijn. Geef alles de ruimte. Stel je vervolgens voor dat je de opleiding niet bent gaat doen. Wat gebeurt er nu in je lichaam? Welke emoties zijn er? Geef alles de ruimte. Als je nog steeds twijfelt of het niet weet, dan kun je deze opleiding (nu) beter niet doen.
  • Heb je al gekeken naar de uitzending van ‘Iedereen Verlicht‘, waarin presentator Narsingh Balwantsingh deelnam aan de workshop Kennismaken met shinrin yoku van de Academy? Je krijgt niet alleen een beeld van wat bosbaden nu eigenlijk is, maar je maakt ook kennis met Academy-oprichter Natascha Boudewijn. Klik hier om deze uitzending te bekijken (vanaf 18’min begint het gedeelte over ons, maar de hele uitzending is zeer de moeite waard:-).
  • Normaliter zou je ook een workshop kunnen volgen, maar vanwege de lockdown is dat momenteel niet mogelijk. Reden te meer om je gevoel te volgen!

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt in twee termijnen betalen. De eerste termijn, de helft van het totaalbedrag, betaal je meteen, om je plaats zeker te stellen. De tweede termijn betaal je in september, vlak voor de start van de opleiding in oktober. De meerkosten voor gespreide betaling bedragen € 30,-.

Zijn we af en toe ook binnen tijdens de lesdagen?

Nee, we werken alle lesdagen buiten, in het bos. Het hele jaar door – dus ook in de herfst en de winter! Dat doe je als Gids Shinrin Yoku© en dus ook als deelnemer aan de jaaropleiding. De lesdagen gaan alleen bij noodweer niet door (zie ook de Algemene Voorwaarden). Ook de lunches vinden buiten plaats. Houd er rekening mee dat het bos zelf overwegend de sanitaire voorziening is (we verzoeken iedereen om geen papieren zakdoekjes dan wel wc papier achter te laten).

Wat als de live lesdag niet door kan gaan door een lockdown?

Als we vanwege maatregelen rondom corona het bos onverhoopt niet in kunnen als groep, zorgt de Academy voor een volwaardig, online alternatief. En nee, je zit dan natuurlijk niet achter de computer, maar gaat onder begeleiding van Natascha Boudewijn in je eigen bos op pad om de lesdag via audiobestanden te doen. Deelnemers waarderen deze online lesdagen vanwege de verstilling en verdieping die het hen brengt en de mogelijkheid om de lesdag op hun eigen moment te doen en desgewenst nog eens te herhalen. Natuurlijk is persoonlijk contact met de docent (telefonisch of via email) altijd mogelijk.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stuur ons een mailtje via onderstaand formulier. We doen ons best je zo snel mogelijk een antwoord te sturen op je vraag!


Vragenformulier

Copyright © 2021 Shinrin Yoku Academy