Veelgestelde vragen opleiding Gids Shinrin Yoku©

 
Ik ben vrij rationeel. In hoeverre is deze opleiding geschikt voor mij?

Als je echt last hebt van altijd maar ‘in je hoofd’ zijn en graag wilt leren hoe je ‘uit je hoofd’ komt en meer vanuit je intuïtie kunt gaan leven, vanuit het ervaren van het leven, dan is deze opleiding 100% geschikt voor jou. Zeker als je van de natuur houdt, want het bos helpt je via je zintuigen om helemaal in het ‘hier en nu’ te komen. Als jouw ratio juist (nog) je grote houvast is en je bovendien op zoek bent naar een opleiding waar je inhoudelijk veel leert over bijvoorbeeld de fysieke effecten van bosbaden (oa wetenschappelijke onderzoeken) dan past deze opleiding niet bij jou.


Is het mogelijk om het lesprogramma en de literatuurlijst al te ontvangen?

Nee, dat is niet mogelijk. Deelnemers ontvangen het lesprogramma en de literatuurlijst pas in september: met opzet kort voor de start van de opleiding. Dat is niet voor niets: we willen mensen zoveel mogelijk ‘blanco’ laten starten. Dus juist niet voorbereid, juist niet ‘al ingelezen’. Deze opleiding gaat, zeker in het eerste gedeelte, over (je)zelf ervaren. Je leert juist om te vertrouwen op ‘niet-weten’ en om je intuïtie te volgen. Je ontvangt na betaling al wel Het kleine shinrin-yoky boek van Natascha Boudewijn. Het staat je natuurlijk vrij daar al wel mee aan de slag te gaan als je niet kunt wachten!


Is het mogelijk om mijn plaats voor de opleiding alvast te reserveren?

Dat is helaas niet mogelijk. De reden daarvoor is enerzijds de kleine opzet van en anderzijds de grote interesse in deze opleiding. Zie ook de vraag hieronder.


Ik weet het nog niet helemaal zeker. Wat kan ik doen?
  • Twijfel jij of de opleiding aan jouw verwachtingen zal voldoen? Bij de Academy zeggen we altijd: “laat je verwachtingen aan het begin van het bosbad maar achter, want ze brengen je alleen maar teleurstellingen in het leven. Wees open en zonder verwachtingen, als een kind.” Verwachtingen komen uit onze ratio, uit ons hoofd. Probeer bij twijfel je hoofd eerst eens uit te zetten. Ga naar een plek in de natuur waar jij je fijn voelt en ga daar zitten. Sluit je ogen en denk aan deze opleiding. Stel je voor dat je de opleiding doet. Ervaar wat er in je lichaam gebeurt. Ervaar welke emoties er zijn. Geef alles de ruimte. Stel je vervolgens voor dat je de opleiding niet bent gaat doen. Wat gebeurt er nu in je lichaam? Welke emoties zijn er? Geef alles de ruimte. Als je nog steeds twijfelt of het niet weet, dan kun je deze opleiding (nu) beter niet doen.
  • Natuurlijk kun je ook eens deelnamen aan de workshop shinrin-yoku, maar doe dat wel op tijd – dus voordat de registratie wordt geopend, omdat de beschikbare plaatsen daarna altijd snel zijn vergeven. 
  • Heb je al gekeken naar de tv-uitzendingen? Je krijgt niet alleen een beeld van wat bosbaden nu eigenlijk is, maar je maakt ook kennis met Academy-oprichter Natascha Boudewijn. In de bosspecial van BNNVARA’s 3 op Reis ontdekte Chris Zegers onder haar begeleiding hoe helend een bosbad kan zijn. Klik hier om deze uitzending te bekijken. In ‘Iedereen Verlicht‘ van de NTR ging presentator Narsingh Balwantsingh mee met de workshop Kennismaken met shinrin yoku van de Academy. Klik hier om deze uitzending te bekijken (vanaf 18’min begint het gedeelte over ons, maar de hele uitzending is zeer de moeite waard:-).

Kan ik in termijnen betalen? 

Ja, dat is mogelijk. Je kunt in twee termijnen betalen. De eerste termijn, de helft van het totaalbedrag, betaal je meteen, om je plaats zeker te stellen. De tweede termijn betaal je in augustus, vlak voor de start van de opleiding in oktober. De administratiekosten voor gespreide betaling bedragen € 80,-.


Zijn we af en toe ook binnen tijdens de lesdagen?

Nee, we werken alle lesdagen buiten, in het bos. Dat doen we om ons 100% onder te kunnen dompelen in het grote levensritme. Het hele jaar door – dus ook in de herfst en de winter! Dat doe je als Gids Shinrin Yoku© en dus ook als deelnemer aan de jaaropleiding. Ook de lunches vinden buiten plaats. Houd er rekening mee dat het bos zelf overwegend de sanitaire voorziening is (we verzoeken iedereen om geen papieren zakdoekjes dan wel wc papier achter te laten). Tips voor fijne buitenkleding vind je in het lesprogramma, dat je in september ontvangt.


Wat als de live lesdag niet door kan gaan?

Als we het bos niet in kunnen vanwege een calamiteit (zie ook de Algemene voorwaarden onder ‘annuleringsvoorwaarden’), zorgen we natuurlijk voor een volwaardig alternatief, waarbij je de lesdag via audiobestanden, onder begeleiding van Natascha Boudewijn, in je eigen bos kunt volgen. Deelnemers waarderen deze manier van werken vanwege de verstilling en verdieping die het hen brengt en de mogelijkheid om de lesdag op hun eigen moment te doen en desgewenst nog eens te herhalen. Natuurlijk is persoonlijk contact met de docent (telefonisch of via email) altijd mogelijk.


Staat jouw vraag er niet bij?

Stuur ons een mailtje via onderstaand formulier. Je ontvangt binnen twee werkdagen een antwoord op je vraag!


Vragenformulier

Copyright © 2024 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue