Over de oprichter

“Het bos werd mijn therapeut én leermeester”

Natascha Boudewijn (1970), de oprichter van de Academy, is vooral bekend van haar werk als veggiechef en culinair auteur voor Greendelicious. Toen zij in 2016 een burn-out kreeg, ontdekte ze intuïtief de helende eigenschappen van de natuur.

Natascha: “Het bos werd mijn therapeut én leermeester en nam mij gedurende vier seizoenen dagelijks mee op een magische reis. Mijn lichaam en geest heelden zo snel en wonderbaarlijk, dat ik op zoek ging naar informatie op internet. Toen ik op shinrin yoku stuitte, herkende ik mijn eigen ervaringen”.

Natascha leidt de Academy en begeleidt zelf ook groepen tijdens de workshops en de jaaropleiding. Tevens begeleidt zij individuele cliënten.


Eigen methode shinrin yoku

Natascha verdiepte zich in de vele internationale wetenschappelijke onderzoeken, volgde in Portugal een opleiding tot gecertificeerd natuurcoach, verdiept zich in het Westers sjamanisme en ontwikkelt haar gave om contact te maken met bomen en planten. Geholpen door het bos ontwikkelde zij haar eigen methode shinrin yoku. Een methode die past bij de cultuur en de bossen van de grotendeels verstedelijkte, (en niet meer zo stille) Lage Landen. Een methode die er in onze vaak hectische levens toch voor zorgt dat wij ons weer kunnen openen voor de magie in de natuur.

Zij begon deze methode met succes toe te passen in workshops en verwerkte haar nieuw verworven kennis en inzichten in een boek:Het kleine shinrin yoku boek – hoe de kracht van de natuur je leven verandert.

Toen ze – als een van de pioniers op het gebied van shinrin yoku in Europa – steeds vaker door geïnteresseerden werd benaderd voor een professionele opleiding tot Gids Shinrin Yoku, richtte zij in 2018 de Academy op en ontwikkelde een bijzondere jaaropleiding op maat.


Meer weten?

Natascha is naast haar werk voor de Academy en Greendelicious ook werkzaam als auteur en fotograaf. Zo is het meeste beeld op deze website van haar en verschijnt dit jaar haar 5e boek, ‘Leven met het seizoen’, over de Keltische natuurfeesten. Wil je meer weten over Natascha en haar werk? Kijk op haar website voor een overzicht. Of klik hier voor een overzicht van interviews en artikelen in de media.

Copyright © 2019 Shinrin Yoku Academy