Ont-dek je ware natuur

“It is your birthright to shine as brightly as the stars above you.”

Sandra Ingerman

Mensen komen om heel uiteenlopende redenen bij ons voor de prachtige en inspirerende individuele reis – ‘Ont-dek je ware natuur‘- waarin jij met de hulp van de natuur gaat ontdekken wie je ten diepste bent.

De meeste mensen komen omdat ze vragen hebben op het vlak van relaties, gezondheid, werk of het leven zelf. Ze zien dat ze vaker in dezelfde -ongewenste- situatie verzeild raken en willen daar graag verandering in brengen. Er zijn ook mensen die zich in meer of mindere mate gevangen voelen in hun eigen leven of mensen die kampen met een (bijna) burn-out. Ook de deelnemers aan onze opleidingen hebben soms behoefte aan extra begeleiding – de opleidingen zijn intuïtieve reizen en kunnen veel in beweging brengen – dit traject kan dan prima parallel aan de opleiding worden gedaan.


Ont-dek je ware natuur!

Als je graag wat uitgebreider met je persoonlijke ontwikkeling aan het werk wilt, dan bieden we deze intensieve begeleiding van 5 weken. Je krijgt zicht op hoe je in elkaar zit, wat steeds terugkerende patronen zijn en waar dat vandaan komt. We kijken met de hulp van de natuur hoe jij als kind hebt geleerd om te gaan met het leven en tot welke overlevingsstrategie dat heeft geleid.

Je ontdekt hoe dit jou als volwassene nu in de weg kan zitten. En natuurlijk vooral hoe je dit patroon kunt ombuigen tot iets positiefs. We wijden een hele sessie aan het ontdekken van jouw zielskwaliteiten, de talenten waarmee jij op Aarde bent gekomen voor deze reis. Zo leer je stap voor stap, onder onze deskundige begeleiding en met de hulp van de symboliek en metaforen in het bos je ware natuur te ont-dekken.

Het bos is onze samenwerkingspartner

De natuur speelt bij deze vorm van begeleiding een belangrijke rol: alle sessies vinden dan ook buiten plaats. Voor ons bestaat er geen ‘slecht weer’, we werken jaarrond buiten. Juist regen of kou kunnen je veel nieuwe inzichten over jezelf brengen! Het bos vormt een veilige en vertrouwde plek waar je tot rust komt en afstand kunt nemen. Het lijkt wel of je hier veel makkelijker ‘uit je hoofd’ komt en bij je gevoel. We werken ook met elementen uit shinrin-yoku, ofwel bosbaden.

De uitgebreide sessies vinden idealiter één keer per week plaats en duren steeds 2 uur. Tussentijds ga je zelf in het dagelijks leven aan de slag met wat je hebt ervaren en ingezien. Hoewel dit programma met name jouw eigen innerlijke kracht weer wil activeren, zijn wij tussentijds beschikbaar als je vragen hebt. Het is dus best een intensieve tijd, maar je zult merken dat je hierna in staat bent om zélf die nieuwe koers te gaan varen.


Uitproberen? Dat kan!

Hoe lang is het geleden dat het écht over jou ging? Dat er iemand oprecht naar jou luisterde? Probeer het uit! De eerste sessie is een intake, waarbij je meteen kunt ervaren of dit inderdaad iets voor jou is. Als je daarna besluit geen traject te doen, dan brengen we alleen de kosten voor deze eerste sessie bij je in rekening (€ 139,-*)) . Hoe dan ook brengt deze eerste sessie je altijd al mooie inzichten. Je kunt het dus geheel vrijblijvend eens uitproberen!

Tijdelijke cliëntenstop

Helaas is er momenteel een tijdelijke cliëntenstop vanwege drukte in de begeleidingspraktijk. Zou je het fijn vinden als wij je een seintje geven als er weer ruimte is? Meld je dan aan voor de wachtlijst via deze link.


Kosten

Individuele begeleiding

5 sessies
duur per sessie: 2 uur
totaal 10 uur individuele begeleiding
€ 695,-*)

  • Houd er svp rekening mee dat het een intensieve tijd voor je kan zijn – zorg dus dat je voldoende tijd en ruimte hebt om met je inzichten aan de slag te gaan. Eventuele contactmomenten tussen de sessies door zijn bij de prijs inbegrepen.
  • Deelnemers aan de opleidingen van de Academy ontvangen 10% korting!

Terugkom-sessie

Soms heb je na een tijdje behoefte om nog een keer terug te komen. Dat is natuurlijk mogelijk. Voor een terugkom-sessie van twee uur geldt een speciaal tarief van € 125,-*).

*) inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief btw voor bedrijven en zelfstandigen


Mogelijke vergoeding

Afhankelijk van de aanleiding voor de begeleiding in de natuur en van jouw persoonlijke situatie, kun je mogelijk (een deel van) de kosten terug krijgen. Klik hier voor meer informatie.

 

Locatie

De individuele begeleiding wordt gegeven in de eeuwenoude groene oases in de drukke Randstad (omgeving van Voorschoten en Wassenaar).

Voor diegenen die ver weg wonen, in België of in andere delen van Nederland, bieden we de mogelijkheid de individuele begeleiding in 3 blokken van steeds 2 dagen te volgen. De duur van de sessies blijft hetzelfde: 2 uur. De eerste dag heb je de sessie in de middag en de tweede dag in de ochtend. Zo heb je voldoende tijd om buiten de files te reizen. Tussen deze blokken zit steeds 1,5 à 2 weken – we passen alles op maat aan, zodat je tussen de blokken door ook voldoende tijd hebt om met je inzichten aan het werk te gaan.

De kosten zijn hetzelfde als hierboven genoemd – echter komen er wel kosten voor 2 à 3 overnachtingen bij. We kunnen je desgewenst een suggestie doen voor een overnachting in de buurt van het gebied waar de begeleiding plaats vindt (prijsindicatie: € 50,- per nacht per persoon overnachting en ontbijt). Neem daarvoor svp contact met ons op.


Jouw begeleider

In dit programma word je begeleid door Natascha Boudewijn. Zij is een ervaren en gecertificeerd natuurtherapeut en oprichter van de Shinrin Yoku Academy©. Natascha ontdekte de helende kracht van de natuur tijdens haar burn-out en werd onder andere in Portugal opgeleid door de ‘moeder van natuurcoaching’, Nanette Kant. Natascha heeft ruim 20 jaar relevante ervaring als coachend leidinggevende en consultant in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Lees hier verder over haar achtergrond.


Tijdelijke cliëntenstop

Helaas is er momenteel een tijdelijke cliëntenstop vanwege drukte in de begeleidingspraktijk. Zou je het fijn vinden als wij je een seintje geven als er weer ruimte is? Meld je dan aan voor de wachtlijst via deze link.

Maak een afspraak!

Vul het contactformulier in of stuur ons zelf een mail met je naam, telefoonnummer en korte uitleg: natascha@shinrin-yoku.nl. Natascha neemt dan zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

Afspraken in overleg, op doordeweekse dagen, tussen 10 en 16 uur.

 

Copyright © 2021 Shinrin Yoku Academy