Ont-dek je ware natuur

 

“It is your birthright to shine as brightly as the stars above you.”

Sandra Ingerman

Mensen komen om heel uiteenlopende redenen bij ons voor de prachtige en inspirerende individuele reis – ‘Ont-dek je ware natuur‘- waarin jij met de hulp van de natuur gaat ontdekken wie je ten diepste bent.

De meeste mensen komen omdat ze vragen hebben op het vlak van relaties, gezondheid, werk of het leven zelf. Ze zien dat ze vaker in dezelfde -ongewenste- situatie verzeild raken en willen daar graag verandering in brengen. Er zijn ook mensen die zich in meer of mindere mate gevangen voelen in hun eigen leven of mensen die kampen met een (bijna) burn-out. We zien vaak dat cliënten het moeilijk vinden om voor zichzelf te kiezen, om het leven te leiden dat hen ten diepste vervult. Vroeg of laat breekt je dat op. Je lichaam wil je helpen en probeert je dat via fysieke of psychische ‘klachten’ te vertellen. Je angst voor afwijzing door je omgeving en vooral dierbaren, zorgt ervoor dat je je oude manier van doen – ondanks je wens om het echt anders te gaan doen –  in stand houdt en dat je de boodschappen van je lichaam niet verstaat als de liefdevolle signalen die het in werkelijkheid zijn. Of ongewenste situaties in het dagelijkse leven niet interpreteert als de wijze lessen die het – in vermomming – zijn.

Ook de deelnemers aan onze opleidingen hebben soms behoefte aan extra begeleiding – de opleidingen zijn intuïtieve reizen en kunnen veel in beweging brengen – dit traject kan dan prima parallel aan de opleiding worden gedaan.


Ont-dek je ware natuur!

Als je graag wat uitgebreider met je persoonlijke ontwikkeling aan het werk wilt, dan bieden we deze individuele begeleiding. Het werpt een ander licht op hoe jij in elkaar zit, wat het steeds terugkerende patroon is en waar dat vandaan komt. We kijken met de hulp van de natuur hoe jij als kind hebt geleerd om te gaan met het leven en tot welke overlevingsstrategie dat heeft geleid.

Je ontdekt hoe dit jou als volwassene nog steeds in de weg kan zitten. Je ontmoet je innerlijk kind en leert welke invloed hij of zij nu nog op jouw dagelijks leven heeft en hoe je daar, als de volwassene die je inmiddels bent, liefdevol mee om kunt gaan. En natuurlijk ervaar je tijdens én tussen de sessies vooral hoe je jezelf als het ware ‘her-programmeert’. Je leert je eigen overlevingsstrategie, jouw patroon, in het dagelijks leven steeds beter te herkennen. We wijden een hele sessie aan het ontdekken van jouw zielskwaliteiten, de talenten waarmee jij op Aarde bent gekomen voor deze reis. Het zijn belangrijke tools die je zullen helpen om jouw overlevingsstrategie om te buigen naar een nieuw, positief patroon. Zo leer je stap voor stap, onder onze deskundige en liefdevolle begeleiding en met de hulp van de symboliek en metaforen in het bos, je ware natuur te ont-dekken.

 
Het bos is onze samenwerkingspartner

De natuur speelt bij deze vorm van begeleiding een belangrijke rol: alle sessies vinden dan ook buiten plaats. Voor ons bestaat er geen ‘slecht weer’, we werken jaarrond buiten. Juist regen of kou kunnen je veel nieuwe inzichten over jezelf brengen! Het bos vormt een veilige en vertrouwde plek waar je tot rust komt en afstand kunt nemen. Het lijkt wel of je hier veel makkelijker ‘uit je hoofd’ komt en bij je gevoel. We werken ook met elementen uit shinrin-yoku, ofwel bosbaden.

De uitgebreide sessies vinden in jouw ritme plaats en duren steeds 2 uur. De ene cliënt vindt het prettig om elke week te komen op een vast moment, de andere cliënt laat liever wat meer tijd tussen de sessies om te kunnen ‘oefenen’ in het dagelijkse leven. Dat is aan jou. Hoewel dit programma met name jouw eigen innerlijke kracht weer wil activeren, zijn wij tussentijds beschikbaar als je vragen hebt. Het is dus best een intensieve tijd, maar je zult merken dat je hierna in staat bent om, met vallen en weer opstaan, zélf die nieuwe koers daadwerkelijk te gaan varen.


Wat anderen van deze reis vonden…

“Toen ik een burn-out had was de eerste stap naar herstel het blootgeven van mijn gevoel. Bij Natascha voelde dat veilig om te doen. Zij heeft mijn vertrouwen volkomen verdiend. Er gaat zoveel rust van haar uit, dat ik ook rustiger en geduldiger werd met mezelf.  Natascha luistert met onverdeelde aandacht en paste haar begeleiding steeds intuïtief op mijn behoeften aan. Haar manier van begeleiden met de natuur is uniek en diepgaand”.


Naomi Mulder, Den Haag


“Natascha begeleidde mij veilig en trefzeker naar wie ik ten diepste ben. Wat haar van anderen onderscheidt is dat ze mij ook hielp om mijn eigen kracht en vermogen tot zelfheling te ontdekken én te gaan gebruiken in het dagelijkse leven”.

Claire Smulders, Zoetermeer


“Ik heb zulke fijne sessies met Natascha beleefd in en met het bos. Zij heeft me zoveel kracht en tools gegeven; ik had me in deze fase van mijn leven geen betere begeleider kunnen wensen”. 

Reina de Smeth, Leiden


“Ik kreeg zicht op patronen die ik al jaren onbewust gebruik. Deze patronen blokkeerden mij om te (durven) leven vanuit wie ik ten diepste ben!”

Lena Van der Bruggen, Brussel (België)


“Ik heb ‘Ontdek je ware natuur‘ en de begeleiding van Natascha ervaren als een verademing.
Ik val er nog steeds dagelijks op terug”.

Ruud Kroese, Amstelveen


“Door de begeleiding van Natascha ga je je weer verbonden voelen met de natuur. Daardoor vind je je innerlijke wijsheid en ontdek je op eigen kracht de antwoorden op levensvragen. Na elke sessie ga je optimistisch en met een schat aan inzichten naar huis”.

Eveline Jurry, Amsterdam


“Wie zichzelf beter wil leren kennen en van de natuur houdt, raad ik deze begeleiding van harte aan. Het is een compact en afgebakend traject, maar dat gaat niet ten koste van de diepgang. Eerder in tegendeel: de vragen van Natascha nodigen op een altijd prettige, maar soms ook directe manier uit tot zelfonderzoek”.

Marie-Pauline van Vliet, Den Haag


Uitproberen? Dat kan!

Hoe lang is het geleden dat het écht over jou ging? Dat er iemand oprecht naar jou luisterde? Probeer het uit! De eerste sessie is een intake, waarbij je meteen kunt ervaren of dit inderdaad iets voor jou is. Als je daarna besluit geen traject te doen, dan brengen we alleen de kosten voor deze eerste sessie bij je in rekening (€ 139,-*)) . Hoe dan ook brengt deze eerste sessie je altijd al mooie inzichten. Je kunt het dus geheel vrijblijvend eens uitproberen.

 


Jouw investering in jezelf

5 à 6 sessies
duur per sessie: 2 uur
totaal 10 – 12 uur individuele begeleiding
investering variërend van € 695,-*)  tot  € 834,-*)

  • Houd er svp rekening mee dat het een intensieve tijd voor je kan zijn – zorg dus dat je voldoende tijd en ruimte hebt om met je inzichten aan de slag te gaan. Eventuele contactmomenten tussen de sessies door zijn bij de prijs inbegrepen.
  • Deelnemers aan de opleidingen van de Academy ontvangen 10% korting.

Terugkom-sessie

Soms heb je na een tijdje behoefte om nog een keer terug te komen. Dat is natuurlijk mogelijk. Voor een terugkom-sessie van twee uur geldt een speciaal tarief van € 125,-*).

*) inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief btw voor bedrijven en zelfstandigen


Mogelijke vergoeding

Afhankelijk van de aanleiding voor de begeleiding in de natuur en van jouw persoonlijke situatie, kun je mogelijk (een deel van) de kosten terug krijgen. Klik hier voor meer informatie.

 

Locatie

De individuele begeleiding wordt gegeven in de eeuwenoude groene oases in de drukke Randstad (omgeving van Voorschoten en Wassenaar).

Voor diegenen die ver weg wonen, in België of in andere delen van Nederland, bieden we de mogelijkheid de individuele begeleiding in 3 blokken van steeds 2 dagen te volgen. De duur van de sessies blijft hetzelfde: 2 uur. De eerste dag heb je de sessie in de middag en de tweede dag in de ochtend. Zo heb je voldoende tijd om buiten de files te reizen. Tussen deze blokken zitten gemiddeld 2 weken – maar we passen alles op maat aan, zodat je tussen de blokken door ook voldoende tijd hebt om met je inzichten aan het werk te gaan.

De kosten zijn hetzelfde als hierboven genoemd – echter komen er wel kosten voor 2 à 3 overnachtingen bij. We kunnen je desgewenst suggesties doen voor een overnachting in de buurt van het gebied waar de begeleiding plaats vindt, in verschillende prijsklassen. Neem daarvoor svp contact met ons op.


Jouw begeleider

In dit programma word je begeleid door Natascha Boudewijn. Zij is een ervaren en gecertificeerd natuurtherapeut en oprichter van de Shinrin Yoku Academy©. Natascha ontdekte de helende kracht van de natuur tijdens haar burn-out en werd onder andere in Portugal opgeleid door de ‘moeder van natuurcoaching’, Nanette Kant. Natascha heeft ruim 20 jaar relevante ervaring als coachend leidinggevende en consultant in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Lees hier verder over haar achtergrond.

 


Momenteel is er een wachtlijst voor de individuele begeleiding…. 

Word je graag op de hoogte gehouden als Natascha weer ruimte heeft voor nieuwe cliënten? Vul dan het contactformulier in (volg de link en scroll omlaag). 

Afspraken in overleg, op doordeweekse dagen, tussen 10 en 16 uur.

Copyright © 2022 Shinrin Yoku Academy