Forest whispers

“Nature is our greatest healer and a spiritual ally”

– Sandra Ingerman –

In deze cursus neemt het bos je mee op een magische en helende reis. Je leert de taal van het bos te verstaan en maakt er kennis met de wijze en liefdevolle gidsen die daar op je wachten: bomen, wilde kruiden en bloemen, vogels en andere dieren. Zij brengen je bij een oneindig oude wijsheid, diep in jou, en naar een leven vanuit jouw schitterende licht.

Durf jij je te openen voor de fluisteringen van het bos?


Forest whispers is voor jou als je…
 • voelt dat de tijd is aangebroken om het leven anders te gaan leven. Bewuster, in contact met jezelf en met de natuur. Je wilt hier nu daadwerkelijk een start mee maken of je hebt er juist de moed (nog) niet voor en zoekt naar veilige begeleiding en liefdevolle bevestiging.
 • je geblokkeerd of belemmerd voelt om jouw eigen pad te gaan, om jouw unieke licht te laten schijnen. Als je jouw stralende licht nog niet kent of er misschien bang voor bent, waardoor je dat wat jou ten diepste vervult niet met de wereld durft te delen.

Wat heb je nodig om op reis te gaan?

Deze cursus kun je gewoon vanuit huis volgen. Dat neemt niet weg dat het vraagt om een open mind, een flinke portie nieuwsgierigheid, een snufje moed, liefde voor de natuur en voor het bos in het bijzonder. Maar vóór alles vraagt deze reis om jouw tijd en ruimte.

Houd er alsjeblieft rekening mee dat deze bijzondere cursus niet zomaar een pakket aan kennis en vaardigheden is dat je met je ratio in je op kunt nemen. Integendeel. Het is een reis naar en in jezelf, waarin je diepgaand innerlijk werk zult verrichten, veelal op intuïtief niveau. Het is daarom belangrijk om er voldoende tijd en ruimte voor vrij te maken en zodat je je er helemaal aan kunt committeren. Ook al houd je je leven lang toegang tot de lesmaterialen, de inhoud van de cursus heeft vooral effect op jou en je leven als je zo min mogelijk onderbrekingen hebt tijdens je reis in en met het bos.

Nota bene: Forest Whispers leidt je niet op tot Gids Shinrin Yoku. Lees er meer over bij de veelgestelde vragen


Wat leer je?

een transformerende reis naar de grenzeloze rijkdom die in de natuur op jou wacht

In Forest Whispers neemt het bos zélf jou aan de hand om je in contact te brengen met de grenzeloze rijkdom die in de natuur op jou wacht. Je leert hoe je je (weer) kunt aansluiten op jouw eigen en wijze ritme. Je zult ontdekken dat je er in dit leven nooit alleen voor staat, omdat de natuur onvoorwaardelijk van jou houdt en je altijd wil begeleiden op jouw levenspad.

Ieder van ons wil van nature een eigen en uniek, stralend licht in de wereld brengen. Wij willen leven vanuit onze kracht, onze passie, onze ware natuur. Met de talenten en kwaliteiten die wij bij onze geboorte hebben meegekregen. Zo te leven is ons geboorterecht! In de loop van ons leven raken wij de verbinding met dit licht, met deze passie vaak kwijt. In Forest Whispers helpt het bos je om jouw unieke en stralende licht (weer) te vinden. En dat niet alleen. Je leert ook om liefdevol(ler) naar jezelf te kijken en jezelf te geven wat jij nodig hebt om een leven te leiden dat jou ten diepste vervult en blij maakt.

En dat is precies waar het bos het allemaal om te doen is: als jij je eigen pad durft te gaan en jouw prachtige licht durft te laten schijnen in de wereld, is dat het mooist denkbare geschenk. Als wij meer vanuit harmonie met onszelf gaan leven, inspireren we anderen om dat ook te doen. Hoe meer mensen leven vanuit harmonie met zichzelf en anderen, hoe meer we als collectieve mensheid in harmonie met de Aarde leven. Als wij onszelf helen, heelt de Aarde ook.


Hoe werkt het?

3 maanden – 7 magische poorten – individuele deelname – levenslange toegang
 • Forest Whispers is een intense en prachtige reis van 14 weken en beslaat dus iets meer dan 3 maanden – één seizoen.
 • Deze transformerende reis bestaat uit 7 magische poorten waar het bos je in zo’n 3 maanden tijd doorheen zal begeleiden (voor elke poort heb je normaliter ongeveer 2 weken nodig). Het getal 7 geldt sinds mensenheugenis als een mystiek getal met een spirituele kracht. Het symboliseert de voltooiing van een natuurlijke cyclus. 
 • De cursus volg je vanuit huis en is op individuele basis: je volgt de lessen dus alleen en in jouw eigen tempo, op momenten dat het jou het beste uitkomt, in een bos bij jou in de buurt of een fijn (stads)park, net waar jij je goed bij voelt. Juist omdat het een intensieve reis is, is het helemaal oké als je er langer over doet. Je houdt je leven lang toegang tot al het cursusmateriaal, dat je in de online lesomgeving van de Academy vindt. Via audiobestanden ga je zelf op avontuur, zowel in het bos als thuis….
Jouw reis-essentials bij je thuisbezorgd!

Naast het prachtige en inspirerende cursusmateriaal dat je met jouw inloggegevens in de online lesomgeving van de Academy vindt, sturen wij je ook nog een liefdevol samengesteld pakketje met jouw essentials voor deze magische reis in en met het bos. Het zijn de kleine schatten die op de foto hierboven binnen de gouden lijst zijn afgebeeld (klik op de foto om te vergroten):

 • Jouw eigen sleutel van de toegangspoort van het bos, die je in de eerste module nodig hebt om op pad te kunnen gaan en en die je gedurende de reis als een amulet bij je kunt dragen – uiteraard inclusief instructie voor gebruik;
 • Een reisgids voor in het bos – Het kleine shinrin-yoku boek van Natascha Boudewijn;
 • Een schitterende veer met een speciale boodschap van één van de volgende drie inheemse vogels en krachtdieren: Buizerd, Uil of Kraai;
 • Een persoonlijke plantengids in de vorm van een Forest Essence, die je bij je aanmelding zelf mag uitkiezen;
 • Een klein blocnote van krachtdier Uil*), en een handgemaakt, fairtrade-potlood van een tak;
 • Een zakspiegeltje, dat je nodig zult hebben als je de tweede poort bent doorgegaan (foto links).

Al deze essentials zijn vanzelfsprekend biologisch/duurzaam/fair trade.

*) Krachtdier Uil leert ons om naar binnen te keren en ruimte te scheppen voor stilte, opdat we kunnen zien en horen wat verborgen is. Uilen zijn niet bang voor het donker. Integendeel: ze kennen de kracht van de duisternis. Uil neemt je in Forest Whispers dan ook mee om je innerlijke woud en de geheimen daar te leren kennen.

Na jouw aanmelding en betaling wordt het pakje vanzelf door de post bij je thuisbezorgd!


Wie begeleidt je?

Het bos … en Natascha

Het bos is in deze cursus jouw belangrijkste begeleider, maar vanuit de Academy word je, via audiobestanden, begeleid door Natascha Boudewijn. Zij ving de fluisteringen van het bos zelf op tijdens haar burn-out in 2016. Ze leerde haar spirituele gidsen (her)kennen in bomen, wilde kruiden en bloemen, vogels en andere dieren en werd via hen begeleid naar het oprichten van de Academy in 2018. Met deze stap kon Natascha anderen – vanuit haar creativiteit en licht – gaan begeleiden bij het ontdekken van hun eigen innerlijke wijsheid en schitterende licht. Meer informatie over Natascha vind je hier.

In de bosspecial van BNNVARA’s 3 op Reis ontdekte Chris Zegers onder begeleiding van Natascha Boudewijn hoe helend het bos kan zijn. Benieuwd? Klik hier om de uitzending te bekijken.


De reisbeschrijving

Klik op de foto hierboven om naar de reisbeschrijving van de 7 magische poorten te gaan!


Je oren als ‘kanaal’

De naam Forest Whispers verraadt onze voorkeur al: in deze bijzondere cursus maken we uitsluitend gebruik van het medium audio en dus niet van video, waarmee tegenwoordig veel wordt gewerkt in het online overbrengen van lesstof. Los van het feit dat je ogen in onze 24/7 samenleving altijd al aan moeten staan en ze dus wel wat rust kunnen gebruiken, gunnen wij jou vooral graag je eigen beleving.

Je zit natuurlijk niet achter de computer, maar werkt met audiobestanden,
waarin je zowel in het bos als thuis wordt begeleid.

(Je)zelf ervaren is belangrijker dan ooit: de wereld op jouw manier te ervaren, in jouw eigen en unieke ritme, met al je andere zintuigen ook bewust geopend. Dat gaat met het medium video, met je ogen als ‘kanaal’ dus, veel minder goed. Je ziet dan immers wat anderen ervaren, maar je komt veel minder bij je eigen beleving. Dat komt ook omdat je met video vaker in je linker hersenhelft blijft, waar het logische, rationele denken huist. Tijdens Forest Whispers word je juist naar je rechter hersenhelft begeleid, waar je emoties, creativiteit en intuïtie huizen. Je zit natuurlijk niet achter de computer, maar werkt met audiobestanden, waarin je zowel in het bos als thuis wordt begeleid.

In deze cursus ga je een diepe verbinding met de natuur aan door heel bewust te luisteren: door je oren als ‘kanaal’ te openen en in stilte te ervaren welke boodschappen op jou wachten in het bos. Juist omdat je gehoor – zowel fysiek als spiritueel – zo’n belangrijke rol speelt in deze cursus, past audio daar ook zo goed bij.

 

Locatie

Met deze cursus bieden we jou de mogelijkheid om je door het bos zelf te laten begeleiden. Daarvoor hoef je niet af te reizen naar verre, exotische oorden met stille, geurende bossen. Je bent nu hier, en dat is niet voor niets. Je bent namelijk precies op de juiste plek om deze reis te ondernemen. Hier, op deze plek, kun jij aan het werk. Hier, op deze plek, wacht een bos (of landgoed, tuin, stadspark) in jouw buurt op je tot je je wilt openen voor haar fluisteringen én vertrouwen durft te hebben.


Wat je krijgt

De prijs voor deze magische reis is inclusief:

 • eigen account met persoonlijke toegang tot online Academy-lesomgeving
 • pakketje met de essentials voor jouw magische reis – (zie voor de inhoud hierboven) – per post bij jou thuisbezorgd
 • 7 uitgebreide podcasts met uitleg en achtergrondinformatie per poort
 • 7 compleet begeleide bosbaden van in totaal ruim 20 uur (als losse MP3-downloads voor in het bos)
 • 6 helende geleide visualisaties
 • 1 transformerende innerlijke reis
 • 3 korte geleide bosvisualisaties voor je dagelijkse spirituele practice (ochtend, middag en avond)
 • bij elke poort ‘Inspiratie voor thuis’, om het geleerde in het dagelijkse leven toe te gaan passen
 • in de gehele cursus audiobegeleiding door Academy-founder Natascha Boudewijn
 • levenslange toegang tot alle lesmaterialen
 • optioneel: 1-op-1 begeleiding door Natascha Boudewijn in 3 individuele sessies (via telefoon)

Jouw investering

De speciale kennismakingsprijs voor deze helende en transformerende reis in en met het bos bedraagt

€ 495,-*)


Gelimiteerd aantal plaatsen inclusief 1-op-1 begeleiding
Wij bieden ook een gelimiteerd aantal plaatsen aan voor diegenen die graag 1-op-1 willen worden begeleid tijdens deze cursus. Op 3 momenten tijdens je reis plannen we een individuele sessie van circa 1 uur in met Natascha Boudewijn, waarbij jullie dieper zullen ingaan op jouw proces. Het contact verloopt telefonisch. De prijs voor de cursus inclusief deze 1-op-1 begeleiding bedraagt

€ 749,-*)

*) deze prijs is exclusief 21% btw voor zzp-ers en bedrijven. Betaal je als particulier? Dan is dit bedrag inclusief btw. 


Opening registratie

De registratie voor deze cursus wordt in de nabije toekomst geopend. We raden je aan om je hieronder aan te melden als geïnteresseerde, zodat we je op de hoogte kunnen houden.


Vragen?

Heb je vragen? Kijk in het overzicht van veelgestelde vragen, klik hier!


Ja, houd mij geheel vrijblijvend op de hoogte van Forest Whispers!
 • Heb je vragen of opmerkingen? Wij vinden het altijd leuk om van je te horen!

 

 

Copyright © 2023 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue