Forest whispers

“Nature is our greatest healer and a spiritual ally”

– Sandra Ingerman –

In deze online cursus neemt het bos je mee op een magische en helende reis. Je leert de taal van het bos te verstaan en maakt er kennis met de wijze en liefdevolle gidsen die daar op je wachten: bomen, wilde kruiden en bloemen, vogels en andere dieren. Zij brengen je bij een oneindig oude wijsheid, diep in jou, en naar een leven vanuit jouw schitterende licht.

Durf jij je te openen voor de fluisteringen van het bos?


Forest whispers is voor jou als je….
 • voelt dat de tijd is aangebroken om het leven anders te gaan leven. Bewuster, in contact met jezelf en met de natuur. Je wilt hier nu daadwerkelijk een start mee maken of je hebt er juist de moed (nog) niet voor en zoekt naar veilige begeleiding en liefdevolle bevestiging.
 • je geblokkeerd of belemmerd voelt om jouw eigen pad te gaan, om jouw unieke licht te laten schijnen. Als je jouw stralende licht nog niet kent of er misschien bang voor bent, waardoor je dat wat jou ten diepste vervult niet met de wereld durft te delen.

Wat heb je nodig om op reis te gaan?

Deze cursus vraagt om een open mind, een flinke portie nieuwsgierigheid, een snufje moed, liefde voor de natuur en voor het bos in het bijzonder. Maar vóór alles vraagt deze reis om jouw tijd en ruimte. Houd er alsjeblieft rekening mee dat deze bijzondere cursus niet zomaar een pakket aan kennis en vaardigheden is dat je met je ratio in je op kunt nemen. Integendeel. Het is een reis naar en in jezelf, waarin je diepgaand innerlijk werk zult verrichten, veelal op intuïtief niveau. Het is daarom belangrijk om er voldoende tijd en ruimte voor vrij te maken en om je hier volledig aan te committeren.

Nota bene: Forest Whispers leidt je niet op tot Gids Shinrin Yoku. Lees er meer over bij de veelgestelde vragen


Wat leer je?

een transformerende reis naar de grenzeloze spirituele rijkdom die in de natuur op jou wacht

In Forest Whispers neemt het bos zélf jou aan de hand om je in contact te brengen met de grenzeloze spirituele rijkdom die in de natuur op jou wacht. Je leert hoe je je (weer) kunt aansluiten op jouw eigen en wijze ritme. Je zult ontdekken dat je er in dit leven nooit alleen voor staat, omdat de natuur onvoorwaardelijk van jou houdt en je altijd wil begeleiden op jouw levenspad.

Ieder van ons wil van nature een eigen en uniek, stralend licht in de wereld brengen. Wij willen leven vanuit onze kracht, onze passie, onze ware natuur. Met de talenten en kwaliteiten die wij bij onze geboorte hebben meegekregen. Zo te leven is ons geboorterecht! In de loop van ons leven raken wij de verbinding met dit licht, met deze passie vaak kwijt. In Forest Whispers helpt het bos je om jouw unieke en stralende licht (weer) te vinden. En dat niet alleen. Je leert ook om liefdevol(ler) naar jezelf te kijken en jezelf te geven wat jij nodig hebt om een leven te leiden dat jou ten diepste vervult en blij maakt.

En dat is precies waar het bos het allemaal om te doen is: als jij je eigen pad durft te gaan en jouw prachtige licht durft te laten schijnen in de wereld, is dat het mooist denkbare geschenk. Als wij meer vanuit harmonie met onszelf gaan leven, inspireren we anderen om dat ook te doen. Hoe meer mensen leven vanuit harmonie met zichzelf en anderen, hoe meer we als collectieve mensheid in harmonie met de Aarde leven. Als wij onszelf helen, heelt de Aarde ook.


Hoe werkt het?

3 maanden – 7 magische poorten – levenslange toegang
 • Forest Whispers is een intense en prachtige reis van 14 weken en beslaat dus iets meer dan 3 maanden – één seizoen.
 • De reis bestaat uit 7 magische poorten, waar het bos je doorheen begeleidt. Je werkt zowel in het bos als thuis. Het getal 7 geldt sinds mensenheugenis als een mystiek getal met een spirituele kracht. Het symboliseert de voltooiing van een natuurlijke cyclus. Elke 2 weken opent zich een nieuwe poort.
 • De cursus is op individuele basis: je volgt de lessen dus alleen en in jouw eigen tempo, op momenten dat het jou het beste uitkomt. Juist omdat het een intensieve reis met en in jezelf is, is het helemaal oké als jij er langer over doet. Je houdt je leven lang toegang tot het cursusmateriaal!

Wie begeleidt je?

Het bos … en Natascha

Het bos is in deze cursus jouw belangrijkste begeleider, maar vanuit de Academy word je begeleid door Natascha Boudewijn. Zij ving de fluisteringen van het bos zelf op tijdens haar burn-out in 2016. Ze leerde haar spirituele gidsen (her)kennen in bomen, wilde kruiden en bloemen, vogels en andere dieren en werd via hen begeleid naar het oprichten van de Academy in 2018. Met deze stap kon Natascha anderen – vanuit haar creativiteit en licht – gaan begeleiden bij het ontdekken van hun eigen innerlijke wijsheid en schitterende licht.

Het corona-virus zorgde ervoor dat Natascha’s diep gekoesterde wens in vervulling kon gaan: gestalte geven aan deze online cursus, om nog meer mensen de mogelijkheid te bieden de helende kracht van het bos te leren (her)kennen en te gaan leven vanuit hun ware natuur. Meer informatie over Natascha vind je hier.


De reisbeschrijving

Klik op de foto hierboven om naar de reisbeschrijving van de 7 magische poorten te gaan!


Je oren als ‘kanaal’

De naam Forest Whispers verraadt onze voorkeur al: in deze online cursus maken we uitsluitend gebruik van het medium audio en dus niet van video, waarmee tegenwoordig in de meeste online cursussen wordt gewerkt. Los van het feit dat je ogen in onze 24/7 samenleving altijd al aan moeten staan en ze dus wel wat rust kunnen gebruiken, gunnen wij jou vooral graag je eigen beleving.

(Je)zelf ervaren is belangrijker dan ooit: de wereld op jouw manier te ervaren, in jouw eigen en unieke ritme, met al je andere zintuigen ook bewust geopend. Dat gaat met het medium video, met je ogen als ‘kanaal’ dus, veel minder goed. Je ziet wat anderen ervaren, maar je komt veel minder bij je eigen beleving. Dat komt ook omdat je met video vaker in je linker hersenhelft blijft, waar het logische, rationele denken huist. Tijdens Forest Whispers wordt je juist naar je rechter hersenhelft begeleid, waar je emoties, creativiteit en intuïtie huizen. Je zit natuurlijk niet achter de computer, maar werkt met audiobestanden, waarin je zowel in het bos als thuis wordt begeleid.

In deze cursus ga je een diepe verbinding met de natuur aan door heel bewust te luisteren: door je oren als ‘kanaal’ te openen en in stilte te ervaren welke boodschappen op jou wachten in het bos. Juist omdat je gehoor – zowel fysiek als spiritueel – zo’n belangrijke rol speelt in deze cursus, past audio daar ook zo goed bij.

 

Locatie

Met deze cursus bieden we jou de mogelijkheid om je door het bos zelf te laten begeleiden. Daarvoor hoef je niet af te reizen naar verre, exotische oorden met stille, geurende bossen. Je bent nu hier, en dat is niet voor niets. Je bent namelijk precies op de juiste plek om deze reis te ondernemen. Hier, op deze plek, kun jij aan het werk. Hier, op deze plek, wacht een bos (of landgoed, tuin, stadspark) op jou tot je je wilt openen voor haar fluisteringen én vertrouwen durft te hebben.


Wat je krijgt

De prijs voor deze magische reis van 3 maanden is inclusief:

 • eigen account met persoonlijke toegang tot online Academy-lesomgeving
 • 7 uitgebreide podcasts met uitleg en achtergrondinformatie per poort
 • 7 compleet begeleide bosbaden van in totaal ruim 20 uur (als losse MP3-downloads)
 • 6 uitgebreide, diep helende geleide visualisaties
 • 2 uitgebreide, transformerende geleide innerlijke reizen
 • 3 korte geleide natuurvisualisaties voor je dagelijkse spirituele practice (ochtend, middag en avond)
 • Het prachtig geïllustreerde Forest Whispers inspiratie-Ebook, met 7 hoofdstukken vol inspiratie, rituelen, ceremonies en praktijkoefeningen om in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan
 • In de gehele cursus audio begeleiding door Academy-founder Natascha Boudewijn
 • Levenslange toegang tot alle lesmaterialen
 • Optioneel: 1-op-1 begeleiding door Natascha Boudewijn in 3 individuele sessies (via telefoon/skype/zoom)

Jouw investering

De prijs voor deze helende en transformerende reis in en met het bos bedraagt

€ 495,-*)

Beperkt aantal plaatsen inclusief individuele begeleiding
Wij bieden ook enkele plaatsen aan voor diegenen die graag 1-op-1 willen worden begeleid tijdens deze cursus. Op 3 momenten tijdens je reis plannen we een individuele sessie van circa 1 uur in met Natascha Boudewijn, waarbij jullie dieper zullen ingaan op jouw proces. Het contact verloopt via telefoon/skype/zoom. De prijs voor de cursus inclusief deze 1-op-1 begeleiding bedraagt

€ 749,-*)

*) deze prijs is exclusief 21% btw voor zzp-ers en bedrijven. Betaal je als particulier? Dan is dit bedrag inclusief btw. 


Opening registratie

Natascha Boudewijn geeft op dit moment intuïtief gestalte aan deze cursus. Deze ‘creatieve geboorte’ is dus nog in volle gang. Juist vanwege dit vrije, intuïtieve proces, waarbij ook wordt samengewerkt met het bos, is het moeilijk om een datum te noemen waarop de registratie voor deze cursus wordt geopend. We raden je daarom aan om je hieronder aan te melden als geïnteresseerde, zodat we je op de hoogte kunnen houden.


Vragen?

Heb je vragen? Kijk in het overzicht van veelgestelde vragen, klik hier!


Ja, houd mij geheel vrijblijvend op de hoogte van Forest Whispers!
 • Heb je vragen of opmerkingen? Wij vinden het altijd leuk om van je te horen!

 

 

Copyright © 2021 Shinrin Yoku Academy