Forest whispers

 

“Nature is our greatest healer and a spiritual ally”

– Sandra Ingerman –

In deze online cursus neemt het bos je mee op een magische en helende reis naar jouw diepste zelf. Je leert de taal van het bos te verstaan en maakt kennis met de wijze en liefdevolle gidsen die daar op je wachten: bomen, wilde kruiden en bloemen, vogels en andere dieren. Zij zijn graag bereid jou te begeleiden naar een leven vanuit harmonie.

Wij maken allemaal deel uit van de natuur. Hoe meer jij je verbindt met de hartslag van het bos, hoe beter je je eigen, unieke ritme kunt ervaren. Durf jij je te openen voor haar fluisteringen en oneindige wijsheid?

De registratie voor deze magische reis is maar een paar keer per jaar mogelijk. Er kunnen online natuurlijk wel meer mensen deelnemen dan aan onze live opleidingen, maar ook bij Forest Whispers zetten we de poorten niet ongelimiteerd open. Alleen zo kunnen we iedere deelnemer – ondanks het digitale karakter van de cursus – toch persoonlijke aandacht geven. Lees hieronder meer over de cursus en wanneer we de registratie openen. 


Voor wie is deze cursus bedoeld?

Forest whispers is er voor al diegenen die – nu meer dan ooit! – voelen dat de tijd is aangebroken om het leven anders te gaan leven. Bewuster, in contact met zichzelf en met de natuur. Voor iedereen die hier nu daadwerkelijk een start mee wil maken of er juist de moed (nog) niet voor heeft en op zoek is naar begeleiding en bevestiging.

De cursus is er ook voor diegenen die zich geblokkeerd of belemmerd voelen om hun eigen pad te gaan, om hun unieke licht te laten schijnen. Diegenen die dit stralende licht nog niet kennen of die er bang voor zijn, waardoor zij dat wat hen ten diepste vervult niet met de wereld durven te delen.

Deze cursus vraagt om een open mind, een flinke portie nieuwsgierigheid, een snufje moed, liefde voor de natuur en voor het bos in het bijzonder.

Nota bene: Forest Whispers leidt je niet op tot Gids Shinrin Yoku. Lees er meer over bij de veelgestelde vragen.

 

Wat leer je?

In Forest Whispers neemt het bos zélf jou aan de hand om je in contact te brengen met de grenzeloze spirituele rijkdom die in de natuur op jou wacht. Je leert hoe je je (weer) kunt aansluiten op jouw eigen en wijze ritme. Je zult ontdekken dat je er in dit leven nooit alleen voor staat, omdat de natuur onvoorwaardelijk van jou houdt en je altijd wil begeleiden op jouw levenspad. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je contact maakt met wilde kruiden, struiken en bomen; deze subtielere levensvormen willen vaak een gids voor ons mensen zijn, en ons met hun specifieke werking in elke fase van het leven begeleiden.

Ieder van ons wil van nature een eigen en uniek, stralend licht in de wereld brengen. Wij willen leven vanuit onze kracht, onze passie, onze ware natuur. Met de talenten en kwaliteiten die wij bij onze geboorte hebben meegekregen. Zo te leven is ons geboorterecht! In de loop van ons leven raken wij de verbinding met dit licht, met deze passie vaak kwijt. In Forest Whispers helpt het bos je om jouw unieke en stralende licht (weer) te vinden. En dat niet alleen. Je leert ook om liefdevol(ler) naar jezelf te kijken en jezelf te geven wat jij nodig hebt om een leven te leiden dat jou ten diepste vervult en blij maakt.

En dat is precies waar het bos het allemaal om te doen is: als jij je eigen pad durft te gaan en jouw prachtige licht durft te laten schijnen in de wereld, is dat het mooist denkbare geschenk. Als wij meer vanuit harmonie met onszelf gaan leven, inspireren we anderen om dat ook te doen. Hoe meer mensen leven vanuit harmonie met zichzelf en anderen, hoe meer we als collectieve mensheid in harmonie met de Aarde leven. Als wij onszelf helen, heelt de Aarde ook.


Hoe werkt het?

Forest Whispers is een intense en prachtige reis van 14 weken en beslaat dus iets meer dan één seizoen. De reis bestaat uit 7 online lesdagen (poorten), die je zowel thuis als in het bos zult doen. Het getal zeven geldt sinds mensenheugenis als een mystiek getal met een spirituele kracht. Het symboliseert de voltooiing van een natuurlijke cyclus.

Elke twee weken opent zich een nieuwe poort voor jou. Bij elke poort vind je een inspirerende podcast waarin het thema wordt uitgelegd, een helend bosbad of praktijkopdrachten om dit thema zelf te kunnen ervaren in en met het bos, geleide visualisaties en innerlijke reizen om thuis te doen en een inspiratiegids om dat wat je hebt geleerd in je dagelijkse leven te kunnen integreren. Tegen het einde van de cursus is er een moment van persoonlijk contact en kun je de docent in een mail de vraag stellen die zich in de loop van deze cursus bij jou aandient. Je ontvangt een persoonlijk antwoord via de mail of als audiobestand op je telefoon.

Als je meer tijd nodig hebt voor de lesstof, of het komt niet goed uit, dan kun je je eigen tempo aanhouden. Je houdt je leven lang toegang tot het cursusmateriaal.


Methoden en technieken

In Forest Whispers passen we gebruiken en technieken toe uit het (Westers) sjamanisme en van onze verre voorouders, de oude Kelten en Germanen, voor wie de natuur levend en bezield was. Zo werken we met geleide visualisaties en -reizen, met natuurrituelen en met de helende kracht van inheemse bomen, kruiden en struiken.

Bij het bosbaden hanteren we de methode zoals we die bij de Academy doorgeven. Om te leren hoe wij in stilte kunnen luisteren en helen, beoefenen we dadirri. Daarbij open je je innerlijke oor en leer je om stil te zijn en juist geen vragen te stellen. Deze manier van luisteren helpt je om uit je hoofd te komen en de rust te vinden om het leven te accepteren zoals het komt. Het werd en wordt beoefend door de oorspronkelijke inwoners van Australië.

 

Wie begeleidt je?

Het bos is in deze online cursus jouw belangrijkste begeleider, maar vanuit de Academy wordt je begeleid door Natascha Boudewijn. Zij ving de fluisteringen van het bos zelf op tijdens haar burn-out in 2016. Ze leerde haar spirituele gidsen (her)kennen in bomen, wilde kruiden en bloemen, vogels en andere dieren en werd door hen begeleid naar het oprichten van de Academy in 2018. Met deze stap kon Natascha anderen vanuit haar eigen licht en creativiteit gaan begeleiden bij het ontdekken van de helende kracht van het bos.

Het corona-virus zorgde ervoor dat Natascha’s diep gekoesterde wens in vervulling kon gaan: gestalte geven aan deze online cursus, om nog meer mensen de mogelijkheid te bieden de helende kracht van het bos te leren (her)kennen en te gaan leven vanuit hun stralende licht. Meer informatie over Natascha vind je hier.


Je oren als ‘kanaal’

De naam Forest Whispers verraadt onze voorkeur al: in deze online cursus maken we uitsluitend gebruik van het medium audio en dus niet van video, waarmee tegenwoordig in de meeste online cursussen wordt gewerkt. Los van het feit dat je ogen in onze 24/7 samenleving altijd al aan moeten staan en ze dus wel wat rust kunnen gebruiken, gunnen wij jou vooral graag je eigen beleving. (Je)zelf ervaren is belangrijker dan ooit: de wereld op jouw manier te ervaren, in jouw eigen en unieke ritme, met al je andere zintuigen ook bewust geopend. Dat gaat met het medium video, met je ogen als ‘kanaal’ dus, veel minder goed. Je ziet wat anderen ervaren, maar je komt veel minder bij je eigen beleving. Dat komt ook omdat je met video vaker in je linker hersenhelft blijft, waar het logische, rationele denken huist. Tijdens Forest Whispers wordt je juist naar je rechter hersenhelft begeleid, waar je emoties, creativiteit en intuïtie huizen.

In deze online cursus leer je om een diepe verbinding met de natuur aan te gaan door heel bewust te luisteren: door je oren als ‘kanaal’ te openen en in stilte te ervaren welke boodschappen op jou wachten in het bos. Juist omdat je gehoor – zowel fysiek als spiritueel – zo’n belangrijke rol speelt in deze cursus, past audio daar ook zo goed bij.

 

Locatie

Met deze online cursus bieden we jou de mogelijkheid om je door het bos zelf te laten begeleiden. Daarvoor hoef je niet af te reizen naar verre, exotische oorden met stille, geurende bossen. Je bent nu hier, en dat is niet voor niets. Je bent namelijk precies op de juiste plek om deze reis te ondernemen. Hier, op deze plek, kun jij aan het werk. Hier, op deze plek, wacht een bos (of landgoed, tuin, stadspark) op jou tot je je wilt openen voor haar fluisteringen én vertrouwen durft te hebben.


Jouw investering

Forest Whispers is momenteel nog in ontwikkeling. De prijs van de cursus is daarom ook nog niet bekend. We publiceren die informatie natuurlijk op de site zodra duidelijk is wat jouw investering voor deze reis zal zijn.


Benieuwd?

De creatieve geboorte van Forest Whispers is op dit moment in volle gang! Kun je eigenlijk niet wachten? Probeer dan onze geleide visualisaties uit. Dergelijke visualisaties maken straks ook deel uit van het lesprogramma, dus je kunt hier alvast een voorproefje nemen.


Vragen?

Heb je vragen? Kijk in het overzicht van veelgestelde vragen, klik hier!


Opening registratie

Wij openen een paar keer per jaar de registratie en binnenkort voor de allereerste keer! Je kunt je hieronder aanmelden als geïnteresseerde voor deze cursus, zodat we je een bericht kunnen sturen zodra het zover is.


Ja, houd mij geheel vrijblijvend op de hoogte van Forest Whispers!
  • Heb je vragen of opmerkingen? Wij vinden het altijd leuk om van je te horen!

 

 

Copyright © 2021 Shinrin Yoku Academy