Forest Whispers – de reisbeschrijving

Deze transformerende reis bestaat uit 7 magische poorten waar het bos je in zo’n 3 maanden tijd doorheen zal begeleiden. Het getal 7 geldt sinds mensenheugenis als een mystiek getal met een spirituele kracht. Het symboliseert de voltooiing van een natuurlijke cyclus. Via audiobestanden ga je zelf op avontuur, en word je door het bos geholpen om je eigen, unieke ritme te vinden en te ontwaken in jouw schitterende licht.

Hieronder vind je de (voorlopige) beschrijving van wat je bij de 7 magische poorten te wachten staat: zowel inhoudelijk als – helemaal onderaan – qua opbouw van elke poort. Je houdt overigens je leven lang toegang tot het lesmateriaal, dus wij adviseren je om vooral je eigen tempo te volgen. Juist omdat het een intensieve reis met en in jezelf is, is het helemaal oké als jij er langer over doet. Neem de tijd om vast lekker weg te dromen!

Klik hier om weer terug te gaan naar de hoofdpagina van Forest Whispers.


de 7 magische poorten

Poort 1
Het bos als jouw persoonlijke krachtplaats

Onze verre voorouders wisten het al: het bos is een levende en helende bron. In dit eerste deel van de cursus open je de grote toegangspoort met de sleutel die je per post ontving*), zodat je het bos als jouw krachtplaats kunt gaan ontdekken. Je wordt welkom geheten door alles wat hier leeft en uitgenodigd om je tempo te verlagen en je zintuigen te openen. Zo raak je ‘uit je hoofd’ en in het hier-en-nu. Je ontspant en komt – met de hulp van het bos en de Aarde – stap voor stap terug bij jezelf. Daarmee leg je een essentieel fundament waar je steeds weer naar terug kunt keren, hoe hectisch je dagelijkse leven ook is.    

*) zie op deze pagina onder ‘Jouw reis-essentials bij je thuisbezorgd!’


Poort 2
(Je)zelf ervaren

In onze samenleving zijn wij meestal gericht op onze omgeving. Daardoor verliezen we gemakkelijk het contact met onszelf en met ons eigen, unieke ritme. Pas als je je eigen ritme weer voelt, kun je in contact komen met dat wat jou werkelijk vervult in het leven. En uiteindelijk met dat wat jij hier op Aarde komt brengen, namelijk jouw schitterende licht. Het bos neemt je daarom achter deze poort eerst mee terug naar jezelf: naar je lichaam als wijze en trouwe vriendin of vriend en naar jouw eigen waarneming van de wereld om je heen. Je wordt stil en hoort meer dan ooit. Je sluit je ogen en ziet meer dan ooit. Je vindt je eigen ritme terug in het bos en wordt geholpen om daar ook in het dagelijkse leven steeds meer ruimte voor te maken.


Poort 3
De elementen & de windrichtingen

Vuur, water, lucht en aarde: de vier elementen vormen waarschijnlijk de oudste overlevering van hoe onze verre voorouders de werkelijkheid waarnamen. Het zijn machtige krachten die ons er ook in het dagelijkse leven steeds aan herinneren dat wij zelf deel uitmaken van de natuur. Elk element is verbonden met een windrichting. De elementen en windrichtingen hebben ieder hun eigen kwaliteiten, die je achter deze poort niet alleen om je heen, maar vooral ook in jezelf gaat ervaren. Je wordt begeleid in een levenswiel-ceremonie om de elementen en windrichtingen in je leven uit te nodigen. Deze machtige oerkrachten zullen je helpen om jezelf – op een verrassende manier – nog beter te leren kennen, waardoor je je eigen ritme steeds beter zult kunnen en durven volgen.


Poort 4
Het grote levensritme

De oude Kelten kenden niet 4, maar 8 seizoenen. Onze verre voorouders ervoeren elke 6 weken een overgang in de natuur, een verandering van energie, die zij gezamenlijk vierden of in stilte markeerden. Achter deze vierde poort maak je kennis met de 8 seizoenen. Het bos fluistert je de thema’s in die bij elk seizoen horen, zodat je ze gedurende het jaar veel bewuster kunt gaan ervaren – zowel in de natuur als in jezelf. Er is een tijd van kiemen, groeien, bloeien, rijpen, loslaten en rusten. Achter deze poort sluit je je aan op het grote levensritme van de seizoenen, de dag en de maan(d). Je stapt weer in een cyclische tijdsbeleving, waar geen begin en geen einde is. Iets diep in jou zal dit oeroude levensritme onmiddellijk herkennen. Het zal je inspiratie én houvast bieden in je dagelijkse leven. Omdat je steeds duidelijker voelt dat er voor alles een eigen moment is en dat je zelf niets hoeft te regisseren. Dat dit grote levensritme ‘gewoon’ door jou heen stroomt.

Nota bene: bij poort 3 en 4 vind je in de online lesomgeving een prachtige illustratie van het levenswiel, waarmee je je aan de hand van de elementen en windrichtingen, de seizoenen en jaarfeesten, en de maanstanden steeds zult kunnen oriënteren op je reis door het bos en in je dagelijkse leven!


Poort 5
Ruimte maken voor je intuïtie

Als je door deze poort gaat, zal het bos je de route naar je innerlijke stem influisteren. Onze intuïtie is onze tomtom tijdens deze levensreis op Aarde. Vaak wordt dit innerlijk kompas overschreeuwd door onze ratio, omdat we nu eenmaal in een wereld leven waar ‘denken’ al eeuwenlang op een voetstuk staat. Natuurvolkeren helpen ons ook nu weer om stil te worden, zodat we onze intuïtie weer waar kunnen nemen en onze route op deze levensreis weer gaan herkennen. In het bos ontmoet je jouw krachtboom, die je zal helpen om je intuïtie als belangrijk zintuig in te zetten. Ook in jezelf zit een kostbaar deel dat je hierin maar al te graag wil bijstaan: jouw innerlijke kind. Dit deel in jou kan je helpen je over je angsten en twijfels heen te zetten, zodat je je intuïtie steeds beter zult durven volgen. Het lijkt misschien een paradox, maar alleen als je deze sprong met volle overgave waagt en de schijnzekerheid van je ratio durft los te laten, zul je merken dat er overal en altijd voor jou wordt gezorgd.


Poort 6
Begeleiding van jouw spirituele gidsen

Jouw levensreis op Aarde onderneem je niet alleen. Elk mens wordt bijgestaan door eigen spirituele gidsen. Ze zijn altijd beschikbaar als je hen nodig hebt. Ze zijn als een publiek, met een ander perspectief op jouw leven dan jij zelf als hoofdrolspeler hebt. Deze gidsen houden onvoorwaardelijk van jou. De samenwerking met hen leert je om ook onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Dat leidt ertoe dat je meer vanuit liefde gaat leven, zowel naar jezelf als naar anderen toe. Achter deze poort leer je deze gidsen kennen. Zowel in het bos – jouw krachtdier – als buiten tijd en ruimte – je Oudere Zelf. Deze gidsen zijn als dierbare vrienden die jou met hun oude wijsheid graag verder begeleiden op je levenspad.


Poort 7
Het dagelijks leven als leraar

Bij de laatste poort blik je terug op wat je in en met het bos over jezelf hebt ontdekt en wat je hebt geleerd. We willen je graag zo goed mogelijk ondersteunen om ook na het afronden van deze bijzondere cursus door te gaan op dit magische pad. Daarom leer je achter deze laatste poort ook het dagelijkse leven kennen als een wijze leraar. Het leven nodigt je elke dag opnieuw met liefde uit om jezelf beter te leren begrijpen. Toeval bestaat niet. Elke situatie, elke ontmoeting draagt bij aan jouw heling en groei. Het leven overkomt je niet, maar is een liefdevol proces waar jouw ziel zelf doorheen wil gaan. Wie zich dat weer herinnert kan zijn of haar schitterende licht steeds helderder op Aarde laten schijnen.


De opbouw van het lesmateriaal

Elke poort bestaat uit 4 vaste onderdelen:

Je vindt bij elke poort een podcast, waarin het thema wordt uitgelegd. Ook is er bij elke poort een begeleid bosbad, een geleide visualisatie of innerlijke reis (soms zelfs meerdere!) en tot slot vind je er altijd nieuwe ‘Inspiratie voor thuis‘, om in het dagelijkse leven mee aan de slag te gaan.

De podcast voedt je op rationeel niveau, het bosbad (via audio begeleid) helpt je om het thema zelf te ervaren – in en met het bos dus – , in de geleide visualisaties (die je thuis kunt doen) verankeren we het thema op onderbewust niveau en de ‘Inspiratie voor thuis’ helpt je om de stof in het dagelijkse leven in de praktijk te gaan brengen – ‘doen’. Deze vaste volgorde is belangrijk. Je doet deze cursus immers niet zomaar. Forest Whispers is een intense reis in en met jezelf, met de potentie om jouw leven te veranderen. Deze vaste volgorde zal je helpen om deze reis daadwerkelijk tot die helende ervaring te maken.


Copyright © 2023 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue