Daniëlla Konopasek


“And into the forest I go, to lose my mind and find my soul.”

– John Muir –

Daniëlla Konopasek (1978) zwierf als kind al door de Duitse oerbossen, waar haar ouders haar vaak mee naartoe namen. Ze bouwde er boomhutten en verzamelde kastanjes en eikels. The Secret Garden van Frances Hodgson Burnett was toen al Daniëlla’s lievelingsboek: net als de hoofdpersoon Mary Lennox ervoer Daniëlla de natuur als kind ook als magisch en betoverend. Zij herontdekte dit gevoel pas weer een aantal jaar geleden. Daniëlla: “In mijn volwassen leven ben ik een tijdlang veel minder verbonden geweest met de natuur. Een drukke baan, wonen in hartje Haarlem, veel uit eten en reizen… het was heerlijk, maar ik merkte dat de balans tussen yin en yang, tussen rust en actie, ver te zoeken was. Voor mijn gevoel stond ik voortdurend ‘aan’, was ik erg gericht op de wereld buiten mijzelf. Ik ontdekte mijn liefde voor de natuur opnieuw toen mijn vriend en ik een boshuisje konden kopen, op de Veluwe”.  

Vanaf dat moment is Daniëlla elk weekend in haar boshuisje te vinden. Net als vroeger zwerft ze weer door het bos en ontdekt de magische wereld van everzwijnen, herten, eekhoorns, uilen, bomen en struiken, waar zij al snel een innige vriendschap mee sluit. “Ik raakte bijna verslaafd aan het bos, omdat ik merkte dat het mij hielp de balans in mijn leven terug te brengen. Het smaakte naar meer, dus ik besloot de jaaropleiding tot Gids Shinrin Yoku aan de Academy te volgen. In dit jaar leerde ik wat niet-weten is, kon ik verstillen en tot mijn kern komen. Het bos hielp me met haar symboliek en magie om te vertragen en me weer naar binnen te keren. Het was een cadeau om mijn verwachtingen te leren loslaten en gewoon te mogen zijn”.

Nadat Daniëlla dit jaar succesvol had afgerond, koos zij ervoor het verdiepingsjaar te gaan volgen.  “Als je je ware natuur via de natuur weer terugvindt, wil je dat niet alleen in het weekend ervaren, of als je in het bos bent, maar juist ook als je in de stad of op je werk bent, in de hectiek en je alledaagse omgeving. In het verdiepingsjaar stemmen we ons nog intenser af op de acht Keltische seizoenen en de dagelijkse verbinding met de natuur – en dat is voor mij enorm inspirerend”.  


Daniëlla bij de Academy

Daniëlla geeft workshops Shinrin Yoku in Haarlem en omgeving (Santpoort Noord) en natuurlijk op de Veluwe, in de buurt van haar boshuisje (klik hier voor de data en om te boeken!). Daarnaast is zij docent in opleiding en zal zij in de nabije toekomst zelf groepen begeleiden in de jaaropleiding tot Gids Shinrin Yoku.


Achtergrond

Daniëlla is naast haar werk voor de Academy ook eigenaar van Urban Asana Yoga, waar zij als yogalerares bij bedrijven, in yogastudio’s of op locatie zowel Vinyasa en Restorative yoga geeft. Zij woont samen met haar vriend Martin en hond Kyra afwisselend in Haarlem en Garderen.


Meer informatie

Wil je meer weten over Daniëlla en haar werk? Kijk op haar website!

Copyright © 2019 Shinrin Yoku Academy