Corine van de Lagemaat


“Wij zijn zo graag in de natuur, omdat zij geen mening over ons heeft.”

– Friedrich Nietzsche –

Corine van de Lagemaat (1973) staat bij de Academy bekend als ‘de magische bosvrouw die op de thee gaat bij de zwammen’. Zij is een lichtend voorbeeld van hoe wij als volwassen(!) mensen kunnen leren onze gêne los te laten om weer contact te maken met de magie van de natuur: met bomen, dieren en al het andere wat daar leeft. En hoe wij daardoor niet alleen onze verbinding met de natuur ont-dekken, maar ook de verbinding met onszelf. Dat is precies ook wat Corine zelf ondervonden heeft.

Corine volgde de jaaropleiding tot Gids Shinrin Yoku en had tijdens dit jaar een magische ervaring. “Tijdens een lesdag in het bos viel mij een groep bijzondere zwammen op, met ringen in verschillende kleuren…zoiets had ik nog nooit gezien! Ik verdween er als het ware in en kwam als Alice in Wonderland in een andere wereld terecht. ‘Kom, drink een kopje thee’ klonk het. Het voelde daadwerkelijk alsof de zwammen mij uitnodigden. Het was winter en koud, maar ik pakte mijn thermoskan en schonk een kopje thee in. Toen ik daarna terugliep naar de anderen, merkte ik dat die magische manier van kijken bij mij bleef en ik de meest wonderlijke dingen zag.

Corine werd zich in de rest van het jaar bewust van haar vermogen om haar magische beleving van het bos niet alleen met anderen te delen, maar ook op anderen over te brengen. Dat delen voelde in eerste instantie wel als een soort ‘coming out‘, maar het zorgde ervoor dat zij haar angst voor afwijzing los kon laten. Corine: “Ik vond het ontzettend spannend om mijn magische ervaringen te delen met de groep. Tegelijkertijd voelde ik mij zo verbonden met en gesteund door de natuur, dat ik daar de bevestiging in vond dat het goed was. Ik laat mij sindsdien in vertrouwen leiden en kan nu volledig zijn wie ik werkelijk ben. Inmiddels is het dan ook mijn passie om iedereen die daarvoor openstaat via de magie weer terug te brengen bij de verbinding met de natuur, én met zichzelf!”


Corine bij de Academy

Corine geeft vanuit de Academy workshops shinrin yoku in de prachtige natuur rondom Leersum, op de Utrechtse heuvelrug (klik hier voor de data en om te boeken!). Zij woont daar zelf ook, met haar vriend Martijn, zoon Douwe en dochter Marin en met kat en konijnen.


Achtergrond

Van origine is Corine lerares geschiedenis, maar het leven nam haar aan de hand en bracht haar op een ander pad, waar zij nu in thuis is gekomen. Naast haar werk voor de Academy is zij eigenaar van Meditation4all, waar zij bij bedrijven, in yogastudio’s en op locatie yoga en meditatie geeft. Daarnaast geeft zij reiki en begeleidt mensen als holistisch coach. In haar werk wil zij anderen op laagdrempelige manier begeleiden naar meer verbinding met zichzelf en een grotere balans in het dagelijks leven.


Meer informatie

Wil je meer weten over Corine en haar werk? Kijk op haar website!

Copyright © 2019 Shinrin Yoku Academy