Individuele bostherapie

 

Waarom vinden we het vaak zo moeilijk om ons hart te volgen? Om te luisteren naar wat ons werkelijk blij maakt, en het vertrouwen en de moed te vinden om het leven te leiden waarvan we dromen?

Grote en kleine vragen…

Mensen komen om heel uiteenlopende redenen bij ons voor therapie in het bos. Grote en kleine vragen, op het vlak van werk, relaties of het leven zelf. Ook zijn er mensen die zich in meer of mindere mate gevangen voelen in hun eigen leven. Zij vinden het moeilijk om daar zelf verandering in te (durven) brengen en zoeken naar houvast. De vaak grote gevolgen van zo’n verstrekkende verandering zijn immers niet te overzien. De natuur kan door deze bijzondere therapie een bron van inspiratie en een dagelijks houvast worden.

Leer in dit intensieve programma van 6 weken te leven zoals jij dat ten diepste wenst

Misschien wil jij het liefst vandaag nog stoppen met die baan waar je met lood in je schoenen naartoe gaat. Eindelijk voor jezelf beginnen. Of wil je degene met wie je een (lange) relatie hebt eigenlijk verlaten omdat je diep in je hart weet dat jullie niet (meer) bij elkaar passen. Je wilt misschien weten waarom je geen ‘nee’ kunt zeggen en een ander altijd voorrang geeft boven jezelf. Of hoe het toch komt dat je jezelf volledig kwijt bent geraakt in de hectiek van het leven. Waarom je angst ervaart als je alleen bent.

Op angst gericht ego

Omdat we gewend zijn vanuit ons beperkte, op angst gerichte ego naar onszelf en onze wensen te kijken, lukt het ons maar niet om de stap te zetten. Liever stoppen we het gevoel steeds weer weg, het roept alleen maar lastige vragen op. ‘Wie ben ik om te denken dat iemand op mij zit te wachten als ik voor mezelf begin?’ Of ‘Wat moet iedereen er wel van denken als ik bij hem wegga, we hebben eigenlijk nooit echt ruzie?’, ‘Als ik voortaan voor mezelf kies dan vind niemand mij meer aardig en eindig ik eenzaam’.

Hoe je hier bent gekomen

De oorzaak van dit gedrag ligt – bij ons allemaal! – in onze jeugd. Ooit hebben we iets meegemaakt dat we als zeer pijnlijk hebben ervaren. Dat kan iets groots geweest zijn als vertrek, ziekte of dood van iemand die ons na stond, maar ook iets onschuldig kleins als afgewezen worden op het moment dat je diepe behoefte had aan troost of liefde (omdat je ouders het op dat moment gewoon even druk hadden). Het is dan ook geen verwijt aan de ouders. Het afhankelijke en kwetsbare kind dat je toen was, wilde deze intense pijn nooit meer voelen. Je ontwikkelde daarom onbewust een doeltreffende overlevingsstrategie.

Vicieuze cirkel

Deze strategie heeft je in je leven misschien best ver gebracht. Maar er komt een moment waarop de strategie je in de weg zit, waardoor je het gevoel hebt vast te lopen. Dat brengt je in verwarring. Je weet diep van binnen dat je zo niet verder kunt, maar tegelijkertijd weet je niet waar je moet beginnen. Gesprekken met naasten lossen niets op. Hun adviezen of zelfs oplossingen voelen voor jou, hoe goed bedoeld ook, als te gemakkelijk of oppervlakkig. Je voelt je steeds minder begrepen door je omgeving. En steeds als je over je probleem nadenkt, volgen er weer allerlei belemmerende gedachten zoals hierboven omschreven. Je merkt dat je vooral ‘in je hoofd’ zit en wordt gek van het malen. Je bent in een vicieuze cirkel beland.

Meer inzicht in jezelf

Herken jij dit? Durf jij geen ‘nee’ te zeggen, ervaar je innerlijke onrust, (faal)angst, lijd je aan schuldgevoelens, of ben je vaak somber en terneergeslagen? Natascha Boudewijn – zelf gepokt en gemazeld door het leven -, ervaren gecertificeerd natuurcoach en oprichter van de Academy, heeft inmiddels vele mensen mogen begeleiden naar meer inzicht in zichzelf.

De stroom van jouw leven volgen

In een intensief programma van 6 weken krijg je zicht op de overlevingsstrategie die je als kind hebt ontwikkeld. Je leert te begrijpen hoe dat jou nu in de weg zit. Met de hulp van de symboliek en metaforen in het bos begeleidt Natascha je terug naar de pijn die jij als kind hebt ervaren, zodat je jezelf, als de volwassene die je nu bent, kunt helpen. Je leert hoe je voorgoed anders om kunt gaan met de strategie die jij al zoveel jaren onbewust toepast en die jou blokkeert de stroom van je leven te durven volgen. De ontdekking van je zielskwaliteiten biedt je de nodige houvast om jezelf – ook na de therapie – met liefde en compassie verder te begeleiden naar een leven dat past bij wie jij bent en bij wat jij ten diepste wenst. Je komt in slechts 6 weken tijd thuis in jezelf, waar je je eigen innerlijke kracht terugvindt. Zo heb je voldoende houvast om voortaan je intuïtie te durven volgen. Om trouw te blijven aan jezelf en je te verwonderen over al het moois dat dan op je pad landt.

Het bos is onze samenwerkingspartner

De natuur speelt bij deze vorm van therapie een belangrijke rol. Het bos vormt een veilige en vertrouwde plek waar je tot rust komt en afstand kunt nemen. Hier kom je met de hulp van de symboliek van de natuur makkelijker ‘uit je hoofd’ en bij je gevoel. Je hebt één keer per week 1,5 uur therapie in het bos en tussentijds ga je zelf in het dagelijks leven aan de slag met wat je hebt ervaren en geleerd. Tijdens dit traject kun je indien nodig contact met Natascha opnemen, maar dit programma wil met name jouw eigen innerlijke kracht weer activeren. Het zijn 6 intense weken, maar je leven zal daarna nooit meer hetzelfde zijn.

Wat cliënten zelf zeggen

Lena van der Bruggen uit Brussel (België): “Het wonderbaarlijke aan dit traject vond ik vooral dat in slechts een paar sessies de essentie van mijn leven in kaart werd gebracht. Natascha begeleidde mij met een frisse, onbevooroordeelde blik en hielp mij mijzelf stapsgewijs te ‘ont-dekken’. Zo kreeg ik zicht op patronen die ik nooit eerder opmerkte, maar die ik al jaren onbewust gebruik. Deze patronen blokkeerden mij om te (durven) leven vanuit wie ik ten diepste ben. Ik voelde ook wat mijn kracht is en hoe ik deze zielskwaliteiten kan inzetten om de patronen daadwerkelijk te gaan omvormen. Het zijn de bouwstenen die ik uit dit traject in mijn rugzak mee mag nemen en die mij zullen helpen om dit ingeslagen pad te durven blijven volgen.”

Marie-Pauline van Vliet uit Den Haag: “Wie zichzelf beter wil leren kennen en ervan houdt om in de natuur te zijn, raad ik deze vorm van begeleiding van harte aan. Wat ik er zo prettig aan vond, is dat het een compact en afgebakend traject is. Dat schept duidelijkheid en overzichtelijkheid. Ondanks dat het ‘slechts’ vijf sessies waren, is dat niet ten koste gegaan van diepgang. Eerder in tegendeel: de vragen van Natascha nodigen op een altijd prettige, maar soms ook directe manier uit tot zelfonderzoek.”

Ruud Kroese uit Amstelveen: “Natascha heeft mij aan de hand van de symboliek van de natuur weer in contact gebracht met mijn innerlijke wijsheid. Ik ontdekte mijn zielskwaliteiten en leerde ze bewust en op mijn eigen manier in het dagelijks leven in te zetten. In deze gekke, hectische wereld brachten de ontspannen sessies in de natuur mij steeds opnieuw rust in mijn hoofd. Ik heb de bostherapie met Natascha ervaren als een verademing. Ik val er nog steeds dagelijks op terug.”

Eveline Jurry uit Amsterdam: “Hoe ze het doet weet ik niet, maar de natuur is al na één sessie met Natascha een goede vriend, die je helpt in je dagelijkse leven. Haar coachingsmethodiek is helder en daadkrachtig. Natascha begeleid je op een effectieve, soms confronterende, maar altijd betrouwbare en positieve manier. Je gaat je weer verbonden voelen met de natuur. Daardoor vind je je innerlijke wijsheid en ontdek je op eigen kracht de antwoorden op levensvragen. Na elke sessie ga je optimistisch en met een schat aan inzichten naar huis”.

Uitproberen? Dat kan!

Hoe lang is het geleden dat het écht over jou ging? Dat er iemand oprecht naar jou luisterde? Probeer het uit! De eerste sessie is een intake, waarbij je meteen kunt ervaren of bostherapie inderdaad iets voor jou is. Als je daarna besluit geen traject te doen, dan brengen we alleen de kosten voor deze eerste sessie bij je in rekening. Je kunt het dus geheel vrijblijvend eens uitproberen!

Jouw investering

Sessie 1,5 à 2 uur € 125,-

Het traject van bostherapie bestaat uit 5 à 6 sessies van 1,5 á 2 uur en vergt dus een investering tussen € 625,- en € 750,-*) . We volgen jouw natuurlijke tempo; voor de één betekent dat 5 en voor de ander 6 sessies. We krijgen daar gedurende het traject meer zicht op. Het hele programma neemt dus maximaal 6 weken in beslag (onder voorbehoud van de agenda’s van betrokkenen). Houd er svp rekening mee dat het een intensieve tijd voor je kan zijn – zorg dat je voldoende tijd en ruimte hebt om met je inzichten aan de slag te gaan. Eventuele contactmomenten tussen de sessies door zijn in de prijs inbegrepen.

*) inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief btw voor bedrijven en zelfstandigen

Als genoemd tarief een belemmering voor jou vormt vanwege je financiële situatie, kun je contact met ons opnemen. We kijken samen naar de mogelijkheden.

Mogelijke vergoeding

Afhankelijk van de aanleiding voor de bostherapie en van jouw persoonlijke situatie, kun je mogelijk (een deel van) de kosten terug krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Locatie

De bostherapie wordt gegeven in de eeuwenoude groene oases in de drukke Randstad (omgeving van Voorschoten en Wassenaar). Voor diegenen die ver weg wonen, in België of in andere delen van Nederland, organiseren wij dit programma desgewenst in 3 blokken van steeds 2 dagen. De duur van de sessies blijft hetzelfde: 1,5 à 2 uur. De eerste dag heb je de sessie in de middag en de tweede dag in de ochtend. Zo heb je voldoende tijd om buiten de files te reizen. Tussen deze blokken zit steeds 1,5 à 2 weken – we passen alles op maat aan, zodat je tussen de blokken door ook voldoende tijd hebt om met je inzichten aan het werk te gaan. De kosten voor dit programma zijn hetzelfde als hierboven genoemd – echter komen er wel kosten voor de 3 overnachtingen bij. We kunnen je desgewenst een suggestie doen voor een overnachting in de buurt van het gebied waar de therapie plaats vindt. Neem daarvoor svp contact met ons op.

Maak een afspraak!

Afspraken van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 16 uur. Klik hier om je aan te melden of om meer informatie aan te vragen.

Achtergrond

Natascha Boudewijn is een ervaren, gecertificeerd natuurcoach en oprichter van de Shinrin Yoku Academy. Zij werd in Portugal opgeleid door de ‘moeder van natuurcoaching’, Nanette Kant van Innersteps Daarnaast heeft zij 20 jaar relevante ervaring als coachend leidinggevende en consultant in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Lees hier verder over haar achtergrond.

Copyright © 2019 Shinrin Yoku Academy