Individuele begeleiding

 

Waarom vinden we het vaak zo moeilijk om ons hart te volgen? Om te luisteren naar wat ons werkelijk blij maakt, en het vertrouwen en de moed te vinden om het leven te leiden waarvan we dromen?

Grote en kleine vragen

Mensen komen om heel uiteenlopende redenen bij ons voor individuele begeleiding in de natuur. Grote en kleine vragen, op het vlak van werk, relaties of het leven zelf. Ook zijn er mensen die zich in meer of mindere mate gevangen voelen in hun eigen leven. Zij vinden het moeilijk om daar zelf verandering in te (durven) brengen en zoeken naar houvast. De vaak grote gevolgen van zo’n verstrekkende verandering zijn immers niet te overzien. De natuur kan door deze bijzondere vorm van begeleiding een bron van inspiratie en een dagelijks houvast worden.

Waar gaat het over?

In een periode van 5 à 6 weken krijg je zicht op hoe jij in elkaar zit. Wat is een steeds terugkerend patroon en waar komt dat vandaan? Hoe zit dat jou in de weg en vooral: hoe kun je ervoor zorgen dat je er geen last meer van hebt? Met de hulp van de symboliek en metaforen in het bos begeleidt gecertificeerd natuurtherapeut Natascha Boudewijn je naar een nieuwe koers in je leven.

Het bos is onze samenwerkingspartner

De natuur speelt bij deze vorm van begeleiding een belangrijke rol. Het vormt een veilige en vertrouwde plek waar je tot rust komt en afstand kunt nemen. Het lijkt wel of je hier veel makkelijker ‘uit je hoofd’ komt en bij je gevoel. De sessies zijn één keer per week en duren tussen de 1,5 à 2 uur per keer. Tussentijds ga je zelf in het dagelijks leven aan de slag met wat je hebt ervaren en ingezien. Hoewel dit programma met name jouw eigen innerlijke kracht weer wil activeren, is Natascha tussentijds beschikbaar als je vragen hebt. Het is dus best een intensieve tijd, maar je zult merken dat je hierna in staat bent om zélf die nieuwe koers te gaan varen.

Wat cliënten zelf zeggen

Lena van der Bruggen uit Brussel (België): “Het wonderbaarlijke aan dit traject vond ik vooral dat in slechts een paar sessies de essentie van mijn leven in kaart werd gebracht. Natascha begeleidde mij met een frisse, onbevooroordeelde blik en hielp mij mijzelf stapsgewijs te ‘ont-dekken’. Zo kreeg ik zicht op patronen die ik nooit eerder opmerkte, maar die ik al jaren onbewust gebruik. Deze patronen blokkeerden mij om te (durven) leven vanuit wie ik ten diepste ben. Ik voelde ook wat mijn kracht is en hoe ik deze zielskwaliteiten kan inzetten om de patronen daadwerkelijk te gaan omvormen. Het zijn de bouwstenen die ik uit dit traject in mijn rugzak mee mag nemen en die mij zullen helpen om dit ingeslagen pad te durven blijven volgen.”

Marie-Pauline van Vliet uit Den Haag: “Wie zichzelf beter wil leren kennen en ervan houdt om in de natuur te zijn, raad ik deze vorm van begeleiding van harte aan. Wat ik er zo prettig aan vond, is dat het een compact en afgebakend traject is. Dat schept duidelijkheid en overzichtelijkheid. Ondanks dat het ‘slechts’ vijf sessies waren, is dat niet ten koste gegaan van diepgang. Eerder in tegendeel: de vragen van Natascha nodigen op een altijd prettige, maar soms ook directe manier uit tot zelfonderzoek.”

Ruud Kroese uit Amstelveen: “Natascha heeft mij aan de hand van de symboliek van de natuur weer in contact gebracht met mijn innerlijke wijsheid. Ik ontdekte mijn zielskwaliteiten en leerde ze bewust en op mijn eigen manier in het dagelijks leven in te zetten. In deze gekke, hectische wereld brachten de ontspannen sessies in de natuur mij steeds opnieuw rust in mijn hoofd. Ik heb de bostherapie met Natascha ervaren als een verademing. Ik val er nog steeds dagelijks op terug.”

Eveline Jurry uit Amsterdam: “Hoe ze het doet weet ik niet, maar de natuur is al na één sessie met Natascha een goede vriend, die je helpt in je dagelijkse leven. Haar methodiek is helder en daadkrachtig. Natascha begeleid je op een effectieve, soms confronterende, maar altijd betrouwbare en positieve manier. Je gaat je weer verbonden voelen met de natuur. Daardoor vind je je innerlijke wijsheid en ontdek je op eigen kracht de antwoorden op levensvragen. Na elke sessie ga je optimistisch en met een schat aan inzichten naar huis”.

Uitproberen? Dat kan!

Hoe lang is het geleden dat het écht over jou ging? Dat er iemand oprecht naar jou luisterde? Probeer het uit! De eerste sessie is een intake, waarbij je meteen kunt ervaren of dit inderdaad iets voor jou is. Als je daarna besluit geen traject te doen, dan brengen we alleen de kosten voor deze eerste sessie bij je in rekening. Hoe dan ook brengt deze eerste sessie je altijd al mooie inzichten. Je kunt het dus geheel vrijblijvend eens uitproberen!

Jouw investering

Sessie 1,5 à 2 uur € 125,-*)

Een volledig traject bestaat uit 5 à 6 sessies van 1,5 á 2 uur en vergt dus een investering tussen € 625,- en € 750,-*) . We volgen jouw natuurlijke tempo; voor de één betekent dat 5 en voor de ander 6 sessies. We krijgen daar gedurende het traject meer zicht op. Houd er svp rekening mee dat het een intensieve tijd voor je kan zijn – zorg dus dat je voldoende tijd en ruimte hebt om met je inzichten aan de slag te gaan. Eventuele contactmomenten tussen de sessies door zijn bij de prijs inbegrepen.

*) inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief btw voor bedrijven en zelfstandigen

Als genoemd tarief een belemmering voor jou vormt vanwege je financiële situatie, kun je contact met ons opnemen. We kijken samen naar de mogelijkheden.

Mogelijke vergoeding

Afhankelijk van de aanleiding voor de begeleiding in de natuur en van jouw persoonlijke situatie, kun je mogelijk (een deel van) de kosten terug krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Locatie

De individuele begeleiding wordt gegeven in de eeuwenoude groene oases in de drukke Randstad (omgeving van Voorschoten en Wassenaar). Voor diegenen die ver weg wonen, in België of in andere delen van Nederland, bieden we de mogelijkheid de individuele begeleiding in 3 blokken van steeds 2 dagen te volgen. De duur van de sessies blijft hetzelfde: 1,5 à 2 uur. De eerste dag heb je de sessie in de middag en de tweede dag in de ochtend. Zo heb je voldoende tijd om buiten de files te reizen. Tussen deze blokken zit steeds 1,5 à 2 weken – we passen alles op maat aan, zodat je tussen de blokken door ook voldoende tijd hebt om met je inzichten aan het werk te gaan. De kosten  zijn hetzelfde als hierboven genoemd – echter komen er wel kosten voor 2 à 3 overnachtingen bij. We kunnen je desgewenst een suggestie doen voor een overnachting in de buurt van het gebied waar de begeleiding plaats vindt (prijsindicatie: € 50,- per nacht per persoon overnachting en ontbijt). Neem daarvoor svp contact met ons op.

Maak een afspraak!

Op dit moment is er helaas geen ruimte voor nieuwe cliënten. Heb je interesse in deze inspirerende begeleiding in en met de natuur? Stuur dan een mail met je naam, telefoonnummer en korte uitleg naar: info@shinrin-yoku.nl. We nemen dan contact met je op zodra er weer plaats is. 

Afspraken van maandag tot en met donderdag, tussen 10 en 16 uur.

Achtergrond

Natascha Boudewijn is een ervaren, gecertificeerd natuurtherapeut en oprichter van de Shinrin Yoku Academy©. Zij werd onder andere in Portugal opgeleid door de ‘moeder van natuurcoaching’, Nanette Kant en verdiept zich onder begeleiding van verschillende leraren én de natuur zelf in het westers sjamanisme en in het contact maken met bomen. Daarnaast heeft zij bijna 20 jaar relevante ervaring als coachend leidinggevende en consultant in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Lees hier verder over haar achtergrond.

Copyright © 2019 Shinrin Yoku Academy