Bostherapie

Programma van 5 individuele sessies in en met het bos

Wat houdt het in?

Als je graag wat uitgebreider met je persoonlijke ontwikkeling aan het werk wilt, dan bieden we dit verrassende programma van 5 individuele sessies in én met het bos. We werken nauw samen met het bos en alles wat daar leeft. Het bos is eigenlijk jouw therapeut en begeleidt je naar je rechterhersenhelft, waar je emoties, creativiteit en intuïtie huizen. Deze manier van werken zal een ander licht werpen op hoe jij in elkaar zit en op wat het steeds terugkerende patroon in je leven is.

In een familieopstelling met het bos reis je – onder professionele begeleiding – terug naar je kindertijd. Je ontdekt daarbij hoe je als kind hebt leren omgaan met het leven en tot welke overlevingsstrategie dat heeft geleid. Je ziet hoe dit jou nu, als volwassene, nog steeds in de weg kan zitten. Je ontmoet je innerlijk kind en leert welke invloed hij of zij nu nog op jouw dagelijks leven heeft en hoe je daar, als de volwassene die je inmiddels bent, liefdevoller mee om kunt gaan. Ook zul je dit deel in jezelf leren kennen als een belangrijke spirituele gids, net als je Oudere Zelf, een andere belangrijke gids, die je tijdens dit traject ook zult ontmoeten.

Tijdens dit traject in en met het bos, vind je de sleutel die je nodig hebt om jezelf als het ware te gaan ‘herprogrammeren’. Je zult het leven zélf daarbij steeds meer als een liefdevolle leraar gaan zien, die jou elke dag helpt je patroon beter te herkennen, door de juiste mensen en situaties op je pad te brengen. Het dagelijkse leven als oefening dus. Tijdens dit traject ontdek je ook jouw unieke zielskwaliteiten, die je bij je geboorte mee hebt gekregen. Door je bewuster te worden van deze kwaliteiten, kun je je oude patroon om gaan buigen naar een nieuwe, liefdevollere manier van leven. Zo leer je stap voor stap, onder deskundige en liefdevolle begeleiding van zowel het bos, het leven zelf én van ons, wat jij nodig hebt om jezelf te kunnen helen.

In het kort:
 • Programma van 5 uitgebreide sessies van circa 2 uur per keer
 • Zicht op patronen en zielskwaliteiten
 • Familieopstelling met het bos
 • Ontmoetingen met jouw spirituele gidsen
 • Oefenen in het dagelijkse leven
 • Buiten werken, in én met het bos en alles wat daar leeft

Samenwerken met het bos en alles wat daar leeft

De natuur speelt bij deze vorm van begeleiding een belangrijke rol: alle sessies vinden dan ook buiten plaats. Voor ons bestaat er geen ‘slecht weer’, we werken jaarrond buiten. Juist regen of kou kunnen je – als je daar bijvoorbeeld weerstand bij voelt – veel nieuwe inzichten over jezelf brengen. Het bos vormt een veilige en vertrouwde plek waar je tot rust komt en afstand kunt nemen. Het lijkt wel of je hier veel makkelijker ‘uit je hoofd’ komt en bij je gevoel. We werken ook met elementen uit shinrin-yoku, ofwel bosbaden.

De uitgebreide sessies vinden in jouw ritme plaats en duren steeds 2 uur. De ene cliënt vindt het prettig om elke week te komen op een vast moment, de ander laat liever wat meer tijd tussen de sessies om te kunnen ‘oefenen’ in het dagelijkse leven. Dat is aan jou. Hoewel dit programma met name jouw eigen innerlijke kracht weer wil activeren, zijn wij tussentijds beschikbaar als je vragen hebt. Het is dus best een intensieve tijd, maar je zult merken dat je hierna in staat bent om, met vallen en weer opstaan, zélf die nieuwe koers daadwerkelijk te gaan varen.


Hoe anderen het hebben ervaren:

Uitproberen? Dat kan!

Hoe lang is het geleden dat het écht over jou ging? Dat er iemand oprecht naar jou luisterde? Probeer het uit! De eerste sessie is een intake, waarbij je meteen kunt ervaren of dit inderdaad iets voor jou is. Als je daarna besluit geen traject te doen, dan brengen we alleen de kosten voor deze eerste sessie bij je in rekening. Hoe dan ook brengt deze eerste sessie je altijd al mooie inzichten. Je kunt het dus geheel vrijblijvend eens uitproberen.


Jouw investering in jezelf
 • 5 sessies
 • duur per sessie: 2 uur
 • prijs per sessie: € 139,-*)
 • totaal 10 uur individuele begeleiding
 • investering totaal € 695,-*)

Deelnemers aan de opleidingen van de Academy ontvangen 10% korting en betalen € 125,-*) per sessie.

Afspraken in overleg, op doordeweekse dagen, tussen 10 en 16 uur.

Houd er svp rekening mee dat het een intensieve tijd voor je kan zijn – zorg dus dat je voldoende tijd en ruimte hebt om met je inzichten aan de slag te gaan. Eventuele contactmomenten tussen de sessies door zijn bij de prijs inbegrepen.

Terugkom-sessie

Soms heb je na een tijdje behoefte om nog een keer terug te komen. Dat is natuurlijk mogelijk. Voor een terugkom-sessie van twee uur geldt een speciaal tarief van € 125,-*).

*) inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief btw voor bedrijven en zelfstandigen


Locaties

De individuele begeleiding wordt gegeven op twee eeuwenoude landgoederen in de levendige Randstad (omgeving van Voorschoten en Wassenaar). Je geeft zelf je voorkeur aan voor één van deze twee bijzondere plekken.

De landgoederen zijn ook per OV goed bereikbaar. Parkeerkosten zijn niet inbegrepen bij dit traject en dienen steeds ter plaatse te worden voldaan ( € 3,- dagkaart).

Voor diegenen die ver weg wonen, in België of in andere delen van Nederland, bieden we de mogelijkheid de individuele begeleiding in 3 blokken van steeds 2 dagen te volgen. De duur van de sessies blijft hetzelfde: 2 uur. De eerste dag heb je de sessie in de middag en de tweede dag in de ochtend. Zo heb je voldoende tijd om buiten de files te reizen. Tussen deze blokken zitten gemiddeld 2 weken – maar we passen alles op maat aan, zodat je tussen de blokken door ook voldoende tijd hebt om met je inzichten aan het werk te gaan.

De kosten zijn hetzelfde als hierboven genoemd – echter komen er wel kosten voor 2 à 3 overnachtingen bij. We kunnen je desgewenst suggesties doen voor een overnachting in de buurt van het gebied waar de begeleiding plaats vindt, in verschillende prijsklassen. Neem daarvoor svp contact met ons op.


Jouw begeleider

In dit programma word je begeleid door Natascha Boudewijn. Zij is een ervaren en gecertificeerd natuurtherapeut en oprichter van de Shinrin Yoku Academy©. Natascha ontdekte de helende kracht van de natuur tijdens haar burn-out en werd onder andere in Portugal opgeleid door de ‘moeder van natuurcoaching’, Nanette Kant. Natascha heeft ruim 20 jaar relevante ervaring als coachend leidinggevende en consultant in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Lees hier verder over haar achtergrond.


Meld je aan!

Je kunt je hieronder aanmelden als je interesse hebt in bostherapie. Natascha neemt binnen 3 werkdagen na jouw inzending contact met je op. Tot snel, in het bos!

Copyright © 2023 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue