Day Retreat ‘Intuïtief contact met bomen’

“Wie met bomen weet te praten, naar hen weet te luisteren, verneemt de waarheid”.

– Hermann Hesse –


De laatste jaren verandert onze kijk op bomen. Er verschijnen steeds meer bejubelde documentaires en boeken over bomen als levende wezens, zoals het prachtige My passion for trees van de Britse actrice Judi Dench of Peter Wohlleben’s verrassende boek Het verborgen leven van bomen. Ook in onze workshops en opleidingen merken we dat steeds meer mensen verlangen naar een dieper contact met bomen dan alleen die bewonderende blik. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je contract met een boom?

Met deze bijzondere Day Retreat bieden wij jou een inspirerende reis van een dag, waarin je in een kleine groep van gelijkgestemden ruimte maakt voor je intuïtie en spelenderwijs ontdekt hoe jij zelf, op jouw unieke manier, contact maakt met bomen. We dompelen ons onder in de magische wereld van onze inheemse bomen en struiken en leren hen op hartsniveau kennen. Zo versterken we onze verbinding met deze oeroude, fascinerende wezens.


Voor wie?

Deze retreat is zowel voor beginners als voor mensen die zelf al voorzichtig contact maken met bomen. Voor diegenen die dit graag zouden willen, maar niet weten waar te beginnen. Voor mensen bij wie de ratio nog erg in de weg zit. Of diegenen die het spannend vinden om alleen bij een boom te staan en voor ‘boomgekkie’ te worden uitgemaakt. Voor hen die bomen willen leren bijstaan – bijvoorbeeld als ze worden gekapt – en voor diegenen die voelen dat bomen hen met hun oude wijsheid als liefdevolle gidsen kunnen begeleiden in het leven van alledag.

Belangrijk
Realiseer je dat deze retreat juist niet over theoretische bomenkennis gaat. De ratio voert op deze dag even niet de boventoon. Je wordt door het bos begeleid om ruimte te maken voor je intuïtie, omdat dit één van de belangrijkste instrumenten is om contact te maken met bomen. Je hebt voor deze retreat dan ook geen rationele kennis nodig van bomen, we werken immers intuïtief.

Resoneert dit bij jou? Dan is deze Day Retreat voor jou!


Wat ga je doen?

Tijdens de dag werken we samen met het bos en alles wat daar leeft. We beginnen met een bosbad waarin het bos, maar vooral ook bomen en struiken je zullen helpen om via je zintuigen uit je hoofd te komen. Zo word je als vanzelf stil. Daardoor krijgt je intuïtie meer ruimte. En jouw intuïtie heb je nodig om contact te maken met bomen. Op deze manier wordt deze dag vanzelf ook een traktatie, een echte retreat voor jezelf, om te vertragen, te ontspannen en je verbinding met de natuur en met bomen in het bijzonder te versterken.

Het bomen-bosbad is de perfecte voorbereiding voor het vervolg van de dag. Na de afsluiting van het bosbad met bomenthee en zoet lekkers, gaan we samen op verkenning en maken ieder individueel en spelenderwijs contact met bomen en struiken die we op onze reis tegenkomen. Daarbij word je persoonlijk en op maat begeleid om jouw eigen, unieke manier van verbinden helder te krijgen. Want dat doen we allemaal op een andere manier! Daarbij werken we natuurlijk ook met de symboliek van de bomen die we tegenkomen en met geleide visualisaties.

We lunchen gezamenlijk buiten, in het bos. Wij zorgen voor een heerlijke vegan lunch!

Na afloop van de dag ontvang je het inspirerende ebook Intuïtief contact met bomen, dat Natascha Boudewijn als naslagwerk voor je heeft samengesteld. Je vindt er natuurlijk ook inspiratie in om zelf verder met bomen op verkenning te gaan.


Aantal deelnemers Day Retreat

Omdat we persoonlijke aandacht belangrijk vinden, kunnen er per Day Retreat maximaal 8 mensen deelnemen. De retreat gaat door met minimaal 4 deelnemers.


Locatie

Je gaat op pad op een prachtig, eeuwenoud landgoed in Wassenaar, tussen Den Haag en Leiden. Na aanmelding en betaling ontvang je de exacte gegevens en routebeschrijving. We zijn de hele dag buiten in het bos, dus ook tijdens de lunch. Het bos is tevens onze sanitaire voorziening. We verzoeken je geen papieren zakdoekjes of wc-papier achter te laten.


Wie begeleidt je?

“I am at home among trees.”

– J. R. R. Tolkien –

Deze quote van de Engelse dichter Tolkien is de lijfspreuk van Natascha Boudewijn, door wie je op deze retreat wordt begeleid. Zij is de oprichter van de Academy en voelde zich van kinds af aan al intens aangetrokken tot planten. Zij zette begin jaren ’70 haar eerste stapjes onder de monumentale bomen op landgoed Clingendael in Den Haag. Later ontdekte ze dat zij haar planten hoort als ze water nodig hebben. Zo vond zij als autodidact haar eigen weg in het maken van contact met planten.

Pas na haar burn-out in 2016 gaf Natascha haar verlangen om zich op zielsniveau te verbinden met bomen alle ruimte. Inmiddels zijn het haar vrienden en vertrouwelingen. Zij laat zich op dit vlak in binnen- en buitenland inspireren op seminars en natuurlijk door ’training on the job’, in het bos dus! Daarnaast kweekt Natascha met veel liefde en toewijding inheemse kruiden, bomen en struiken in haar eigen (stads)tuin om de helende effecten op fysiek, geestelijk en zielsniveau te onderzoeken en ervaren. De inzichten gebruikt zij in haar werk voor de Academy.

In de bosspecial van BNNVARA’s 3 op Reis ontdekte Chris Zegers onlangs onder begeleiding van Natascha hoe bijzonder het is om contact te maken met bomen. Benieuwd? Klik hier om de uitzending te bekijken.

Meer informatie over Natascha vind je hier.


Alles op een rij
 • Inspirerende en ontspannende retreat van een dag, waarop je intuïtief contact maakt met bomen en ontdekt wat jouw unieke manier is om dat te doen;
 • Persoonlijke begeleiding door Natascha Boudewijn – oprichter van de Academy, auteur, gecertificeerd natuurtherapeut en Gids Shinrin Yoku©;
 • Werken met boomsymboliek en geleide visualisaties;
 • Werken in een kleine groep van gelijkgestemden (maximaal 8 deelnemers) met gegarandeerde persoonlijke aandacht van de docent;
 • Op een prachtig, eeuwenoud landgoed in Wassenaar;
 • Met thee van inheemse bomen & struiken + gezonde zoete snack
 • Inclusief vegan lunch
 • Inclusief ebook Intuïtief contact met bomen als naslagwerk en ter inspiratie voor verdere verkenning van het onderwerp.

Wat vonden deelnemers van deze dag?

Jouw investering

De prijs voor deze bijzondere Day Retreat vol boommagie bedraagt € 125,-*). Wij doneren 10% van de inkomsten van deze retreat aan de stichting Meer bomen planten. Deze stichting heeft onder andere als doel om in Nederland bosrijke gebieden te creëren, waarin mensen in stilte kunnen genieten van de natuur. Klik op het logo hieronder voor meer informatie over dit prachtige initiatief.

*) Deze prijs is exclusief 21% btw voor zzp-ers en bedrijven. Betaal je als particulier? Dan is dit bedrag inclusief btw. 

Ben jij zzp-er en wil je deze retreat zakelijk volgen? Dat kan! Vink hieronder in het boekingsformulier aan dat je deze retreat zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling binnen enkele werkdagen de factuur voor je zakelijke administratie. 

Voorwaarden om mee te doen
 • je staat open voor de helende kracht van het bos en van bomen in het bijzonder; ieder mens kan contact maken met bomen. Maar….het werkt alleen als je je hart durft te openen voor deze mogelijkheid. Daarnaast is het belangrijk dat je bomen met respect tegemoet treedt, als de levende wezens die zij zijn;
 • je telefoon laat je thuis of staat uit;
 • je bent goed ter been en kunt gedurende circa 6 uur wandelen of staan (we lopen niet zozeer heel veel kilometers, maar we staan wel veel).

De natuur is altijd mooi en heilzaam, de retreat gaat dus met regen ook gewoon door. Alleen bij noodweer (code oranje of rood) wordt de dag geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag vooraf per mail geïnformeerd. Zie ook de Algemene Voorwaarden onderaan deze site. 


Data & tijd

Deze Day Retreat wordt altijd in de lente en de (na)zomer aangeboden. Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe bosspecials? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

DatumTijdStatus
Nieuwe data voor 2023 worden nog ingepland. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

De Day Retreat gaat door bij minimaal 4 deelnemers.


Aanmelden & betalen

De Day Retreats zijn allemaal vol geboekt. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Je kunt je hieronder aanmelden voor deze Day Retreat en meteen betalen via ons automatische betaalsysteem. De boeking is definitief als je na betaling een bevestigingsmail van ons ontvangt. Niets ontvangen? Stuur ons dan svp een mailtje: info@shinrin-yoku.nl. Eenmaal geboekt en betaald kan de retreat niet meer worden geannuleerd. Wel mag je je plaats doorgeven aan iemand anders, die zich ook wil en kan openen voor intuïtief contact met bomen: stel ons daar svp vooraf via info@shinrin-yoku.nl svp wel tijdig van op de hoogte.

Copyright © 2023 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue