Aukje Remmerswaal concept

The gallery was not found!
 
“Maar pas toen Ronja het bos zelf te zien kreeg met al zijn wonderlijk suizende bomen, begreep ze wat een bos was. En ze lachte stilletjes voor zich uit, omdat er zulke wonderbaarlijke dingen bestonden als bossen en rivieren. Levende bomen en levend water!”

– Astrid Lindgren (Ronja de Roversdochter) –

Aukje is de roversdochter van de Academy. Wie de klassieker Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren nog kent uit zijn of haar jeugd, weet wat we bedoelen. Stoer en zacht tegelijk, frêle maar met een ongetemde kant, een wolvenkind, een magisch natuurwezen in mensengedaante. Opgegroeid in de Bollenstreek, was Aukje als klein meisje altijd te vinden in de bossen, duinen en aan de stranden. “Ik herinner mij de vele natuurschatten, de geur van wilde rozen en rozenbottels, de schelpjes en de zee”. In de Zwitserse bergen, waar zij elke zomer met haar ouders kwam, en in de boomgaard thuis, tussen de bloemen, de bessen, bramen en frambozen, ervoer zij als kind al de magie van de natuur.

Met het volwassen worden werd haar contact met de natuur vluchtiger, wat oppervlakkiger, minder frequent, meer op de achtergrond, al bleef zij de natuur altijd graag bezoeken; de tuin bij het ouderlijk huis, stadsparken en botanische tuinen. De jaaropleiding tot Gids Shinrin Yoku kwam als ‘toeval’ op haar pad. Uiteindelijk beantwoordde het jaar aan een diep verlangen om zich meer, vaker en dieper te verbinden met de natuur én met haar eigen ware natuur. “De jaaropleiding – het bos – heeft van alles gebracht en op zijn kop gezet. Het voelt als thuiskomen. Op deze aarde, in mezelf. De ontdekking dat het om iets groters gaat, waar ik deel van ben, is voor mij zo geruststellend. De seizoenen, het leven en de natuur zijn in mij en stromen door mij heen”.

The gallery was not found!

Als Gids van de Academy wil Aukje deelnemers tijdens de bosbaden die zij begeleidt iets laten ervaren van dit wezenlijke, van deze bezieling en van de enorme schoonheid van de natuur. Een bosbad met Aukje brengt je terug bij je innerlijk kind en het heerlijke besef dat je thuis bent in de natuur, dat je je (hoge) tempo los mag laten, stil en zacht mag worden.


Aukje bij de Academy

Aukje begeleidt workshops Shinrin Yoku in de prachtige natuurgebieden rond Nijmegen. Zij woont samen met haar grote liefde Ivan in Berg en Dal.


Achtergrond

Naast haar werk voor de Academy ondersteunt Aukje oudere mensen met zorg en liefdevolle aandacht bij Home Instead. Daarover zegt zij zelf: “Dat mensen me even toelaten – vaak verwelkomen – in hun leven, vind ik het meest bijzondere aan dit werk. Juist de ogenschijnlijk kleine dingen die we delen, die zo ongelooflijk mooi zijn. Die maken me bescheiden en dankbaar. Daar word ik blij van!” Naast de natuur en haar werk met ouderen heeft Aukje een grote liefde voor thee, yoga, stilte en tekenen.

Copyright © 2020 Shinrin Yoku Academy