Alles wat je wilt weten over onze Forest Essences©

“Health depends on being in harmony with our souls.”

– Edward Bach –


Hoe worden de Forest Essences© bereid?

De essences worden bereid zoals Dr. Edward Bach, van de bekende Bach bloesemremedies, dat in het begin van de vorige eeuw al deed. Op een zonnige dag kiezen wij de bloemen met grote zorg uit en plukken ze met de hand, nadat de plant daar toestemming voor heeft gegeven. Vervolgens verwerken we de bloemen in een natuurritueel – met de hulp van de elementen lucht, water, vuur, aarde en ether – tot een moeder-essence. Uit deze moeder-essence wordt uiteindelijk een verdunning verkregen: de Forest Essence.
Bij de bereiding maken wij gebruik van het natuurlijke mineraalwater van Marie-Stella-Maris. De essences worden geconserveerd met biologische Weinbrand (brandy) van distilleerderij Dwersteg, een klein familiebedrijf in het prachtige Duitse Münsterland, vlak over de grens bij Twente.

Over de werking

Onze bosessences werken als persoonlijke gidsen op jouw levenspad. Elke plant heeft specifieke eigenschappen die je ondersteuning kunnen bieden in het dagelijkse leven. De bloemen laten deze eigenschappen met de hulp van het magische zonlicht in het element water los. De moeder-essence die zo ontstaat, draagt niet alleen de energie van de bloem in zich, maar ‘bewaart’ ook de unieke expressie van de plant. Dr. Edward Bach begreep in het begin van de vorige eeuw al dat dit zo werkt, en recent wetenschappelijk onderzoek heeft inderdaad aangetoond dat water een ‘geheugen’ heeft. Door twee keer per dag twee druppels van de Forest Essence onder de tong in te nemen, neem je de energie van de bloemen en de eigenschappen van de plant energetisch in je op. Edward Bach beschreef de werking van bloemessences in 1934 zelf zo: “Bepaalde bloemen, struiken en bomen die in het wild groeien….hebben door hun hoge trilling het vermogen de menselijke trillingen te verhogen en onze kanalen voor de boodschappen van het spirituele zelf te openen.”

Een bloemessence is iets anders dan etherische olie…

Bloemessences – en dus ook de Forest Essences – worden nogal eens verward met etherische olie. Dat is echter een heel ander product. De bloemessences bevatten geen olie, geuren niet naar de plant of bloemen waarvan ze zijn gemaakt en dienen te worden ingenomen. Een bloemessence is formeel dan ook een voedingssupplement.

Waarom juist deze 5 planten?

De vijf planten waarvan onze essences zijn bereid – twee bomen en drie wilde kruiden – , doken in de lente en zomer van 2020 opvallend vaak op in het leven van Natascha Boudewijn, oprichter van de Academy en ‘plant-empaat’*). In eerste instantie maakte Natascha contact met Tamme Kastanje, die haar aandacht bleef trekken toen haar leven zich in een roerige fase bevond. Tamme Kastanje gaf aan een gids voor haar te willen zijn en begeleidde Natascha een tijdje in de vorm van een bloemessence, die zij zelf van zijn bloesems bereidde. Later bleek deze plant zich ook als gids te willen verbinden aan andere mensen die zich hiervoor willen openen; niet alleen cliënten die Natascha vanuit de Academy individueel begeleidt, maar ook voor andere geïnteresseerden, zoals jij. Andere planten uit onze bossen dienden zich daarna één voor één, om de paar weken bij haar aan en bleken steeds zowel een persoonlijke gids voor haar, als voor het publiek van de Academy te willen zijn. Natascha begreep van de planten dat zij hen als persoonlijke gidsen vanuit de Academy mocht gaan aanbieden. Zij creëerde daarop in samenwerking met de planten zelf deze eerste lijn van 5 Forest Essences©.
*) plant-empaths (Nederlandse vertaling ‘plant-empaten’) zijn mensen die zich van kinds af aan intens aangetrokken voelen tot planten. Deze mensen verbinden zich intuïtief en maken op zielsniveau contact met planten. Zij zijn in staat met planten te communiceren en ervaren hen als vrienden en vertrouwelingen. Uit: The Empath’s Survival Guide van Judith Orloff M.D. 

Ik wil het graag uitproberen, hoe werkt het?

Een plant kan alleen een persoonlijke gids voor jou zijn als je je hart durft te openen voor zijn of haar werking. Alleen als jij zelf bereid bent deze gids in je leven toe te laten en te vertrouwen op zijn of haar hulp, zul je je daadwerkelijk ondersteund voelen. Als één of meerdere planten op deze pagina bij jou resoneren, dan kun je de Forest Essence(s) hier bestellen. We adviseren je om met één, twee of maximaal drie plant(en) / persoonlijke gids(en) te beginnen. Wij sturen je jouw essence(s) zorgvuldig en met liefde verpakt toe. Het is ook mogelijk om de essence(s) cadeau te doen aan iemand anders, van wie je zeker weet dat hij of zij daar open voor staat.

Dosering : 2 keer per dag, 2 druppels onder de tong

Zodra je je essence(s) hebt ontvangen, kun je beginnen met innemen. Probeer ze zoveel mogelijk op vaste tijdstippen in te nemen: twee keer per dag, twee druppels onder de tong. Voor veel mensen werkt het prettig om de essence(s) in de badkamer of in de keuken neer te zetten (niet in direct zonlicht en buiten bereik van kinderen), zodat je persoonlijke gids(en) je er steeds aan helpen te herinneren dat zij in je leven zijn. Maak even tijd om de essence(s) in te nemen: denk aan de plant(en) en open je voor zijn of haar werking. Je kunt op basis van de tekst op deze site ook een persoonlijke affirmatie maken die je voor jezelf herhaalt als je de essence(s) inneemt. Vraag de plant om je te begeleiden en nodig hem of haar uit bij je te zijn en je te verrijken met de eigenschappen die jou zo aanspreken. De inhoud van een 20 ml flesje is voldoende voor 2,5 à 3 maanden.

Copyright © 2024 Shinrin Yoku Academy · Theme by 17th Avenue